Nelilehtinen apila – hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apila

Tutkimusten mukaan lähes jokaisella on 5000. Neliapuinen apila kolmen sijasta. Vaikka villiä apilaa on nähtävissä lähes kaikilla nurmikoilla maailmassa, mahdollisuudet löytää nelilehtinen apila ovat aina suhteellisen pieniä. Nyt kun Pyhän Patrickin päivä on aivan nurkan takana, yhä useammat ihmiset katsovat puutarhoja ja puistoja ja yrittävät löytää salaperäisen apilan. Tämän pitäisi tuoda heille onnea ympäri vuoden. Sellaisina hetkinä ikivanha sanonta palaa meille uudestaan ​​ja uudestaan ​​- jokainen on oman onnensa seppä! Jos et ole vielä löytänyt onnekasta apilaa, miksi et yritä huijata hieman ja kasvattaa omaasi? Tämän päivän artikkelissa esittelemme sinulle onnen apila Oxalis tetraphylla -hoidon perusvaatimukset.

Onnea ympäri vuoden omalla onnekasellasi potissa

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekkaasta maalaismaisesta ruukusta

Nelilehtinen apila – miten se eroaa tavallisesta valkoisesta apilasta?

Oxalis tetraphylla, joka tunnetaan paremmin nimellä onni-apila tai nelilehtinen puusuola, kuuluu suolaheinäperheeseen. Oxalis viittaa kasvien lehtien sisältämään oksaalihappoon, joka on sitrusmainen ja virkistävä, mutta on myrkyllinen suurina määrinä lapsille ja lemmikeille.

Tetraphylla tulee latinaksi ja tarkoittaa kirjaimellisesti “on neljä lehteä”.

Huolimatta samanlaisesta ulkonäöstä, kahdella kasvilajilla onnekaslalla ja valko -apilalla on hyvin vähän yhteistä. Heidän hoitotarpeensa ovat täysin erilaiset, ja Oxalis tetraphyllalla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet menestyä kotona koristekasvina.

Luonnossa apila näyttää paljon vaatimattomammalta

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekkaasta luonnosta

Sijainti ja lämpötila

Oxalis-kasvilajin nelilehtinen apila on alun perin peräisin Meksikon metsistä. Espanjalainen kasvitieteilijä Antonio Cavanilles kuvasi sen ensimmäisen kerran 1700 -luvun lopulla ja toi sen Eurooppaan. Nykyään tämä koristeellinen huonekasvi koristaa koteja, puutarhoja ja parvekkeita ympäri maailmaa. Ihanteellisissa olosuhteissa nelilehtinen apila kasvaa nopeasti maksimikokoonsa (30 cm) ja muodostaa vuosittain kauniita vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka miellyttävät silmää.

Voit odottaa näitä kauniita kukintoja loppukeväästä tai alkukesästä

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnellisesta apilan vaaleanpunaisista kukista

Optimaalisen kasvun saavuttamiseksi aseta onnekasvaasi paikkaan, joka vastaanottaa paljon epäsuoraa valoa. Vaihtoehtoisesti voit tietysti käyttää myös keinotekoista kasvien valoa. Mielenkiintoinen ilmiö, jonka voit havaita apilasi kanssa, on, että sen lehdet liikkuvat koko päivän. Auringonkukan tapaan ne kääntyvät aina kohti valonlähdettä. Iltaisin kasvi sulkee lehdet ja avaa ne uudelleen auringonnousun aikaan tervehtimään uutta päivää.

Myöhään keväästä alkusyksystä voit tuoda huonekasvisi parvekkeelle tai puutarhaan. Lämpötila ei kuitenkaan saa ylittää 25 astetta. Paahtava kesä -aurinko voi myös helposti polttaa onnenapilasi kauniit mutta herkät lehdet.

Illalla onnekas sulkee lehdet ja näyttää sitten tältä

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekaslasta, joka on suljettu yöllä

Vesi ja lannoite

Onnekas apila on kestävä ja kuivuutta kestävä kasvi. Joten heti kun maaperän muutamat tuumat ovat kuivia, voit kastella sitä. Jos vettä kerääntyy kattilan lautanen, se on hävitettävä välittömästi juuren mätänemisen estämiseksi. Talvilepoaikana kastelu on vähennettävä kerran kahdessa tai kolmessa viikossa.

Jotta nelilehtinen apila näyttää aina hyvältä, voit ruokkia sitä kerran kuukaudessa vesiliukoisella lannoitteella huonekasveille. Kaksi kertaa vuodessa sinun on kuitenkin “huuhdeltava” mineraalikerrostuma. Vie kattila pesualtaalle ja anna veden virrata sen läpi muutaman minuutin ajan.

Ammattimainen vinkki talvilomailuun: Älä huolestu, jos huomaat, että onnekas apinan lehdet alkavat kuolla asianmukaisesta hoidosta huolimatta. Tämä on vain merkki siitä, että kasvi on siirtymässä lepotilaan. Yksinkertaisesti laita kattila viileään ja pimeään paikkaan kahden tai neljän viikon ajaksi. Sitten onnekas apilasi nousee kuin feeniks.

Eivätkö nämä apilapensaat ole aivan ihania?

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnellisesta apila -puutarharuukusta

Vaikuta tällä poikkeuksellisella ja houkuttelevalla koristekasvilla

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apila moderni huonekasvi, joka tuo onnea

Maaperä, istutus ja lisäys

Kun neliapila saavuttaa suurimman koon, sinun tarvitsee vain päivittää alusta kahden tai kolmen vuoden välein d. H. muuta se kokonaan. Paras aika tehdä tämä on lepotilassa. Käytä ravinteikas ja hyvin valutettu maaperä sisäkasveille, joiden pH-arvo on 6,0-6,5.

Onnekas apinan levittäminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain jakaa sipulipaloja huolellisesti uudelleenistutettaessa ja haudata ne eri astioihin noin 5 cm: n syvyyteen. Sitten jokainen sipuli kasvaa vähitellen ja tuottaa enemmän.

Kukkaruukku, jossa on nuori onnekas apila, on loistava lahjaidea Pyhän Patrickin päivälle, uudenvuodenaatolle, syntymäpäiville ja muille onnellisille tilaisuuksille. Anna tämä hämmästyttävä, helppohoitoinen ja houkutteleva koristekasvi linkillä hoitovinkkeihimme.

Toisin kuin valkoinen apila, nelilehtinen apila tekee pieniä sipulia

Nelilehtinen apila - Lisää hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekasikka -sipulin sadosta

Loistava lahjaidea joka tilanteeseen

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja uudenvuoden aaton lahjaideasta

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apla klee onnen hurmaa valkoinen ruukku

Onnekas apila on todellinen katseenvangitsija

Neliapila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apista ympäri vuoden

Sen voimakkaat värit herättävät aina kaikkien huomion

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apila vihreä apila kaunis

Nelilehtinen apila - hoitovinkkejä ja mielenkiintoisia faktoja onnekas apinan kanssa, jossa on vaaleanpunainen