Onnistunut puutarhan suunnittelu vaatii vaivaa, vaivaa ja vahvaa halua

onnistunut puutarhan suunnittelu päivänvarjo keltainen oleskelualue

Älä anna näiden tekosyiden estää sinua onnistuneesta puutarhasuunnittelusta

Et siis ole puutarhuri? Ehkä se johtuu siitä, että viimeinen yrityksesi saada tomaatit kasvamaan päättyi tuhoisaan epäonnistumiseen tai koska uskot, että sinulla ei ole tarpeeksi tilaa tai aikaa tällaiselle. Riippumatta siitä, mitkä ovat kasvofobian syyt, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua lopettamaan syyttämisen ja päättämään suunnitella puutarhan.

Onnistunut puutarhasuunnittelu

onnistunut puutarhasuunnittelu punainen kasvityyppinen kukkapenkki

1. Tapan kaiken, mihin kosketan

Tämän lausunnon faneille minulla on seuraava ehdotus: Hyväksy, että kasvit eivät välttämättä kasva tarpeeksi hyvin tai jopa kuolevat. Itse asiassa sinun pitäisi olettaa niin. Vain harjoittelu voi auttaa sinua välttämään tämän ajan mittaan. Jokainen tappamasi kasvi tekee sinusta paremman puutarhurin. Ymmärrät joka kerta mitä tarvitset paremmin.

Jotta vältettäisiin laitoksen täydellinen ja lopullinen tuhoutuminen, sinun pitäisi pystyä tunnistamaan pilaantumisen merkit ajoissa. Se voi olla kellertäviä lehtiä, mätäneviä juuria ja heikkoa kimmoisuutta ja kaikkea muuta, joka tuntuu hieman epätavalliselta. Tarvitset sitten vähän tutkimusta selvittääksesi, mitä tehdä.

Värikkäitä, tuoreita kukkia

onnistunut puutarhasuunnittelu punaisen tyyppinen kasvi värikkäitä kukkia

Joskus ostat kasvit erittäin huonossa kunnossa ja sitten muutamassa päivässä tai viikossa ne hajoavat. Joten se ei ole sinusta kiinni! Ilmeisesti ihmiset, jotka myivät sinulle kasvin, eivät tiedä siitä tarpeeksi. Joten usein tapahtuu, että esimerkiksi varjoa rakastavat kasvit sijoitetaan auringolle. Muissa tapauksissa lajit kastellaan liikaa, ja ne asetetaan ruukkuihin, joissa ei ole reikiä veden poistamiseksi. Tapahtuu myös, että kasvi on jo sairas.

2. Puutarhanhoito on liian kallista

onnistunut maisemointi kukka tyypit puutarha istutus kukkapenkki

Kyllä, puutarha voi maksaa sinulle paljon rahaa, jos et osaa käyttää sitä viisaasti. Jos tiedät mitä tehdä toisaalta, se on halpaa. Kerron teille jotain: kasvit ovat myös loppuunmyytyjä! Kun aloitin puutarhan kanssa, ostin paljon ostoskeskusten sopivalta alueelta. Ostaisin niitä, joiden juuret olivat jäässä, orkideoita, jotka eivät olleet kukassa, ja niin edelleen.

Tee ystäviä muiden puutarhureiden kanssa

Onnistunut puutarhasuunnittelu ystävystyi punaisten kasvilajien puutarhurin kanssa

Voit myös ystävystyä muiden puutarhureiden kanssa ja hankkia heiltä joitain kasveja, kun ne leikataan, kylvetään tai jaetaan. Aha, ja tässä on vähän ajateltavaa: Entä vihannespuutarha, joka varmasti maksaa!

3. En voi edes pitää tomaatteja hengissä

onnistunut puutarhan suunnittelu kukka tyypit puutarha maalaus taidetta

Kuulen tämän lausunnon hyvin usein, ja vastaukseni on heti, että tomaatit ovat itse asiassa erittäin suuri haaste. Aloita jostain muusta. Vaikka niitä on helppo hoitaa, kun ne ovat kasvaneet, he ovat myös ennen kaikkea parhaita turhauttavia puutarhureita.

Onnistunut puutarhasuunnittelu vaatii ponnisteluja, ponnisteluja ja vahvaa halua – aloita jostain yksinkertaisemmasta ennen kuin turhaudut täysin.

Kuiva maaperä

onnistunut puutarhasuunnittelu punaisen tyyppinen kasvi kostea maaperä

Katso ympärillesi ja katso, mitkä kasvit kasvavat alueellasi lähes kaikissa toimistoissa, kodeissa ja puutarhoissa. On parasta aloittaa siitä. Aluksi kannattaa valita ne, jotka voivat kasvaa myös hyvin kuivassa maaperässä.

4. Puutarhanhoito on tarkoitettu (.. tässä nimeät ihmisryhmän, johon et kuulu)

onnistunut puutarhasuunnittelu punaisen seinän seinän suunnittelu

Tässä potin yhdistelmä on kaikkea muuta kuin tyypillinen. Joten riippumatta siitä, kenestä on kyse: Kaikille on sopiva puutarha. Jopa 20 -vuotias, joka vihaa kaikkea perinteistä, voi löytää tiensä jonkinlaiseen puutarhasuunnitteluun.

Ylläpidä vihannespuutarhaa

onnistunut puutarhan suunnittelu punainen kasvilajikkeiden yrtit

Voit myös hoitaa isoäidin kasveja, jos siltä tuntuu, mutta voi myös olla hauskaa saada sellaisia, joita ei ole kenelläkään muulla. Harkitse myös vihanneksia tai yrttejä, joita voit käyttää ruoanvalmistuksessa. Tai ehkä pidät lihansyöjäkasveista? Henkilökohtaisesti rakastan ikkunakasveja, joissa on hyytelömäisiä lehtiä, ja trooppisia bromelioita, kuten Aechmea apocalyptica, niiden hullujen, syntisten kukkien varret punaisella ja harmaalla.

Hyvä asia kasveissa on, että ne eivät todellakaan välitä siitä, mitä ajattelemme niistä

onnistunut puutarhan suunnittelu punainen kasvi tyyppi brumeliaden

5. Minulla ei ole tilaa puutarhalle

onnistunut puutarhasuunnittelutyypit kukat laatat sisäkukkia

Tottakai sinulla on tilaa! En tarvitse pihaa, terassia tai edes pöydän pintaa luodakseni oman vihreän keitaan. Asunnossa sinulla on edelleen mahdollisuus kasvattaa kasveja pystysuorassa astiassa tai hyvin kapealla terassilla. Katso ympärillesi käyttämättömiä koteloita, kuten entisiä suihkutiloja, jotka voit helposti muuttaa laitokseksi kasvien hoitoon. Muutin yhden orkideapuutarhaksi. Hän tarvitsee vain vähän vettä ja erityisiä lannoitteita orkideoille aika ajoin.

Ensimmäinen kriteeri, jolla voit etsiä laitoksellesi sopivan paikan, on sen yhteensopivuus olosuhteiden kanssa. Toisin sanoen, sinun on tutkittava lajeja, jotka voivat kehittyä käytettävissä olevissa olosuhteissa. Näiden selvittäminen on oppimiskäyrä.

Koristeellinen mehikasvien kokoelma

Onnistunut puutarhan suunnittelu punainen kasvien tyyppisiä mehikasveja Terassini oli liian tumma ensimmäistä kertaa valitsemilleni kukille, mehikasveille ja vihanneksille. Olen kuitenkin huomannut, että tämä on oikea paikka huonekasveille. Kun niitä ei ole kasteltu viikkoihin, vain orkideat, bromeliadit ja muut lajit, jotka normaalisti kasvavat katoksessa ja ovat tottuneet vastaaviin kuivuus- ja varjo -olosuhteisiin, ovat säilyneet.

Bromeliadit

onnistunut puutarhasuunnittelu punaisen tyyppinen kasvi vaaleanpunaisia ​​kukkia

Jokainen kasvi, joka on kuollut, on tehnyt tilaa muille, jotka olisivat tunteneet olonsa hyväksi.

Tässä on toinen vinkki: Laita kasveja, jotka tulevat hyvin toimeen, tavallisiin astioihin säästääksesi tilaa ja rahaa!

6. Minulla ei ole aikaa puutarhaan

onnistunut puutarhasuunnittelutyypit kukat kasvien tyypit viljely

On niin monia kasveja, jotka eivät vaadi niitä, koska niiden hoito on erittäin helppoa. Mehikasvit ja kaktukset ruukuissa ovat täydellisiä kaltaisillesi ihmisille. Näitä tuskin tarvitsee kastella ja ne tarvitsevat vain aurinkoisen ikkunan.

Kaktus kukkaruukkuissa

onnistunut-puutarha-suunnittelu-punainen-kasvi-tyyppi-kaktukset

Jos haluat lyhentää puutarhan leikkaamiseen kuluvaa aikaa, kannattaa harkita puita ja pensaita, koska ne vaativat paljon vähemmän huoltoa. Kasvipuutarha on vähän vaivaa, mutta sen jälkeen säästät aikaa ruoan valmistuksessa ja olet helpompi pysyä hoikka!

7. Minulle annettiin kasvi, mutta se kuoli

onnistunut puutarhan suunnittelu kukat laatat teekannu kukka maljakko

Totuus on, että useimmilla teille annetuilla kasveilla on tällainen loppu. Se voidaan muuttaa vain erittäin vahvalla sitoutumisella. Monet ruukkukasvit ovat vuosittaisia ​​ja tuhoutuvat riippumatta siitä, kuinka hyvin hoidat niitä.

Tämä kaappisi puutarhaterassi on pommi, joka odottaa purkamista, koska se sisältää liikaa samoissa olosuhteissa kasvavia kasveja. Monissa tapauksissa myös tyhjennysreikiä ei ole ja kukat kastellaan liikaa.

Upeat rohkeat värit

onnistunut puutarhasuunnittelu punaisen tyyppinen kasvi vaaleanpunaisia ​​kukkia

Ei voi kuin ihmetellä niiden ihmisten lukumäärää, jotka ovat vakuuttuneita siitä, etteivät he voi hoitaa kasveja, koska he näkivät yhden kuolevansa, jonka he olivat saaneet lahjaksi.

Tämän välttämiseksi ihmisiä tulisi auttaa huolehtimaan kasveista paremmin onnistunut puutarhasuunnittelu punainen kasvilaji kaunis puutarhuri