Pionien hoito – tärkeimmät vinkit taivaallisille tuoksuville kukille!

Pääsiäinen on jo nurkan takana, eikä helluntaikaan ole kaukana. Pian lumoavat pionit kukkivat kaikkialla puutarhoissa ja puistoissa ja antavat meille vertaansa vailla olevan taivaallisen tuoksun. Seuraavista riveistä selviää, miten pioneja hoidetaan oikein ja koristetaan puutarha ja omat neljä seinää kauniilla vaaleanpunaisilla, valkoisilla ja punaisilla kukilla.

Pionit – maagisia puutarhaklassikoita, joissa on hurmaava tuoksu

Pionit, joita kutsutaan myös pioneiksi, kuuluvat itse asiassa leipäperheeseen. Joidenkin arvioiden mukaan Paeonia -suvussa on jopa 33 eri lajia, joita kutsutaan pioneiksi. Useimmat ovat nurmikasvien monivuotisia, jotkut ovat puisia pensaita, jotka tunnetaan myös nimellä puunpionit. Pionilla on mukulajuuret, jotka imevät vettä ja ravinteita. Näiden juurien huolellinen käsittely on ratkaisevaa pionien istutuksessa tai uudelleenistutuksessa sekä kasvien jakamisessa ja lisääntymisessä..

Pehmeät vaaleanpunaiset ja pehmeät terälehdet

Pionit hoitavat puutarhassa

Pionin hoito – yleisiä vinkkejä

Pionit ovat klassisia puutarhakasveja, jotka voivat menestyä vuosikymmeniä vähäisellä hoidolla. Varsinkin kun ne istutetaan haluamaansa paikkaan, tarpeisiinsa sopivaan maaperään. On kuitenkin erittäin tärkeää tehdä ensimmäinen istutus oikein.

Anna jokaiselle pionikasville tarpeeksi tilaa kasvaa kypsyyteen. Tämä tarkoittaa lähes metrin halkaisijaa jokaiselle laitokselle. Pionit ovat erityisen alttiita harmaalle homeelle (botrytis), jos ne istutetaan liian lähelle ja ilma ei voi virrata vapaasti kasvien välillä. Valitse paikka, joka on myös suojattu voimakkailta tuulilta. Muuten suuret silmut ja herkät varret voivat rikkoutua helposti.

Asianmukainen pionin hoito näkyy ja tuntuu

Pionit hoitavat puutarhan suunnittelua

Pionit tarvitsevat kylmää ärsykettä talvella. Kukkien silmujen asettamiseksi pionin juuret on istutettava suhteellisen lähelle maaperää – vain noin 3-4 cm.

Pionien kukinta-aika on yleensä toukokuun puolivälistä kesäkuun loppuun lajikkeesta riippuen. Erityisesti Whitsunin ympärillä ihanan tuoksuvat kasvit osoittavat täyden kukinnan. Kaikki lajit istutetaan parhaiten elokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tämä antaa kasville aikaa asettua ja juurtua ennen talvea.

Sijainti ja maaperä

Pionit tarvitsevat paikan, jossa on vähintään 6 tuntia auringonpaistetta joka päivä, ja täysi aurinkoinen päivä on vielä parempi. Ilman tarpeeksi auringonvaloa kasvit saavat vähemmän kukkia ja sienitautien riski on suurempi.

Pionit ovat hyvin sopeutuvia, mutta mieluiten ne pitävät hyvin valutetusta, hieman hapanta savimaasta (pH 6,5-7,0). Tämän pitäisi olla myös runsaasti humusta.

Ainutlaatuinen juhla silmille helluntaina

pionit hoito pensas

Kastelu ja lannoitus

Ihannetapauksessa ne tulisi kastella 1-2 kertaa viikossa ulkolämpötilasta riippuen. Multaa pionisi, jotta ne kestävät vettä kauemmin. Tämä estää myös rikkaruohot paljon.

Sinun on lannoitettava pionit kevyesti. Tarvitaan vain vuosittain levitettävä komposti ja hyvin pieni määrä lannoitetta laitoksen pohjan ympärille. Tee tämä heti kukinnan jälkeen.

Lisävinkki: Älä tukahduta pioneja multaa talvella. Ensimmäisenä talvikautena voit multaa helposti männyn neuloilla tai silputulla kuorella. Multaa tulee poistaa heti keväällä.

Yhdistä pionien eri värit

värikäs pensas pionit hoito

Siirretty

Pionit eivät yleensä pidä siirrosta. He tottuvat suosittuun paikkaan ja voivat jopa kuolla, jos ne siirretään hätäisesti. Jos kuitenkin päätät siirtää pionejasi, syksy on siihen paras. Tee tämä erittäin huolellisesti, jotta juuret eivät vahingoitu.

Lisävinkkejä:

  • Kaivaa uudessa paikassa reikä, joka on kaksi kertaa leveämpi kuin pionin juuripallo ja yhtä syvä.
  • Istuta pioni täsmälleen yhtä syvälle kuin vanhaan paikkaan. Leimaa maa käsilläsi, mutta älä pakkaa sitä liian tiukasti.
  • Kaada huolellisesti. Lisää 7 ​​cm kerros kompostia tai multaa kasvin pohjan ympärille. Tämä pitää juuret kosteina ja viileinä, kun kasvi asettuu uuteen paikkaan.

Jaa ja kerro

Jotta pionit voisivat lisääntyä optimaalisesti, sinun on nostettava juurikakku, jaettava varovasti ja istutettava jaetut palat välittömästi uudelleen. Kun pioni alkaa menettää voimansa ja kukkia, on aika jakaa. Tämä tapahtuu yleensä 8-9 vuoden välein. Täydellinen vuodenaika tähän on jälleen syksy.

Hauras kukkakauneus, joka on helppohoitoinen ja kestävä samanaikaisesti

pionit hoitavat monivuotisia kasveja

Talvehtia

Kuten edellä on osoitettu, pionit ovat melko kestäviä ja ennen kaikkea kestäviä. Mukulat kestävät vielä kovemmat talvet ilman ongelmia maaperässä. Kuivuneita varret ja kukat on parempi leikata syksyllä, mutta vain varhain keväällä. Nämä suojaavat kasveja kylmältä. Pionit eivät tarvitse erityistä talvehtimista edes ruukuissa. Kierrä kukkaruukku korkeintaan puutarhafleece- tai kookosmattoilla ja aseta se paikkaan, joka on suojattu tuulelta ja sateelta.

Valkoisen pionin lajike näyttää erityisen tyylikkäältä

pionit hoitavat valkoisia kukkia

Ole rakastava pioniesi kanssa. Säilytä ne oikein ja huolellisesti. Ne ovat todellinen voimavara puutarhallesi tai parvekkeellesi ja kiittävät sinua ehdottomasti upealla kukka -charmilla.

Luo todellinen kukkakeidas itse

pionien hoito puutarhanhoito vinkkejä

Pionien asianmukainen hoito

appelsiininkukkien pionien hoito

pionit hoitavat kukkia maljakolle

pionien hoito vinkkejä

pionit hoitavat vaaleanpunaisia ​​kukkia