Puhdista joulutähti!

Vanhasta perinteestä riippuen sisustamme asuntoja ja taloja viikkoja ennen joulua ja muutamme neljä seinää maagiseksi paikkaan, joka on täynnä mukavuutta, lämpöä ja rakkautta. Joulukoristeilla kaikissa muunnelmissaan on ratkaiseva merkitys valmistautuessamme maailman suurimpaan perhejuhlaan! Yhdellä hiiren napsautuksella löydät verkkosivustoltamme loputtomia luovia sisustusideoita jouluksi ja inspiroidu lukuisista DIY- ja käsityöprojekteista. Kuten tiedetään, itse tehty on aina paras, koska se ilmaisee vahvasti yksilöllisyyttäsi ja luovuuttasi. Mutta tänään haluamme lisätä tuoreen muistiinpanon kodin joulukoristeisiin ja raportoida Saksan suosituimmista joulukasveista, jotka kiehtovat meitä kauniilla kukillaan kylmällä kaudella. Ennen kaikkea tietysti kyse on klassisesta joulukasvista, joulutähdestä. Ikkunalaudalle tai olohuoneen sivupöydälle sijoitettu se kiinnittää aina kaikkien huomion.

Joulutähti on oikeutetusti suosituin joulukasvi, jota myös tykkää lahjoittaa juhliin tai saada lahjaksi

Joulun tähti

Sieltä löydät lisää hyödyllistä tietoa kahdesta muusta saksalaisten suosikista, jotka kukkivat upeasti jouluna: nämä ovat joulukaktus ja ritarin tähti! Loistat joulutähdellä, joka kasvi on juuri suosituin meillä. He kaikki yllättävät meidät joulun lähestyessä mielikuvituksellisesti muotoilluilla tyydyttyneillä kukillaan ja levittävät jaloa, juhlavaa tunnelmaa miljoonien talojen läpi.

Kaikkien kolmen kukan nimissä on juhlan symboli (joulutähti, ritarin tähti) tai vihje jouluun (joulukaktus, joulutähti). Aivan oikein, koska ne kukkivat täsmälleen jouluna, joten heidän nimensä. Niiden korkean esteettisen arvon lisäksi niillä on toinen tärkeä lisäkohta, jota ei pidä aliarvioida. Lämmityskaudella nämä huonekasvit parantavat sisäilmaa absorboimalla epäpuhtauksia ja muuttamalla ne hapeksi. Tällä tavalla ne takaavat miellyttävän huoneilman ja lisäävät kosteutta kotona.

Klassinen punaisella

Joulun tähti punainen

  • Joulutähti – suosituin huonekasvi adventin aikana

 

Joulua odotellessa löydät joulutähtiä kaikista kukkakaupoista ympäri Saksaa. Sen tunnusomaiset lehtilevyt ovat punaisia ​​ja ne ovat heti havaittavissa. Mutta tämän kasvin tummanvihreät lehdet ovat myös hienojakoisia ja muodostavat parhaan taustan, jota vasten punaiset lehdet tulevat omakseen. Tämä ei itse asiassa ole todellinen kukka, vaan houkuttelevasti värjäytynyt lehtilehti. Kukat itsessään ovat huomaamattomia. Kaupoissa voit nähdä paitsi klassisen punaisen joulutähden myös kasveja, joissa on kermanvalkoisia, vaaleanpunaisia ​​tai keltaisia ​​lehtilehtiä.

 Lumoava joulutähti löytyy myös muista herkistä sävyistä, esim. Kermanvalkoisesta tai lohenpunaisesta

Klassinen punainen joulutähti

Joulutähti tunnetaan edelleen nimillä Euphorbia pulcherrima, joulutähti tai joulutähti, adventtitähti. Se on ollut Saksan suosituin adventtilaitos 100 vuoden ajan. Joulutähti tuotiin alun perin Euroopasta Meksikon kodistaan ​​ja se lumosi miljoonia ihmisiä filigraanisella ulkonäöllään. Sen lehdet näyttävät erittäin herkiltä, ​​mutta kasvi on todella kestävä ja helppohoitoinen. Jotta voit nauttia sen luonnollisesta kauneudesta kotona pidemmän aikaa, sinun on sijoitettava joulutähti heti ostamisen jälkeen kevyeen ja lämpimään paikkaan, jossa talven auringon säteet eivät putoa suoraan. Se tarvitsee humusrikkaita ruukkumaita ja huolellista kastelua. Kosteutta tulee välttää joka tapauksessa, koska joulutähti ei pidä siitä. Kukinta -aikana voit lannoittaa kasvia kahdesti viikossa. Seuraa näitä yksinkertaisia ​​hoitovinkkejä ja ihailet joulutähden silmiinpistäviä lehtiä kotona viikkoja!

Joulukaktus – talvi on juuri sen aikaa

Joulukaktus

  • Joulukaktus – huomaamattomista kasveista lumoaviin väriroiskeisiin

 

Joulukaktus, joka tunnetaan myös nimellä Schlumbergera, koodasi festivaalin aivan kuten joulutähti nimessään. Ja aivan oikein, koska se muuttuu vaatimattomasta, huomaamattomasta kasvista todelliseksi katseenvangitsijaksi erityisesti jouluna. Koko vuoden ajan Schlumbergeraa ei huomaa ollenkaan, mutta festivaalilla se paljastaa kauneutensa ja näyttää meille upeita, herkkiä, punaisia ​​kukkia. Myös muita voimakkaita kukkavärejä löytyy usein, nämä vaihtelevat vaaleanpunaisesta oranssiin keltaiseen ja valkoiseen. Joulukaktus on paitsi lumoavan kaunis, myös helppohoitoinen. Kesällä kaktuskasvi voi sisustaa parvekkeen tai terassin hyvin vaatimattomasti, mutta alle 10 asteen lämpötiloissa sinun on tuotava se taloon.

Asiantuntijamme vinkki: Vähennä kastelua syyskuusta lähtien, koska kasvi tarvitsee vuosittaisen lepotilan. Voit kastella ja lannoittaa vasta 6-8 viikon kuluttua, kun ensimmäiset silmut ilmestyvät. Mutta älä unohda, että joulukaktus ei pidä siitä liian lämpimänä, joten älä koskaan aseta sitä suoraan lämmittimen päälle tai patterin viereen. Se tarvitsee myös yli 8 tuntia pimeyttä päivässä, jotta se kukoistaa kunnolla jouluna.

 

 

 Kasvien ystävät ilahtuvat ritarin tähden upeista kukista talvella

Ritaritähti upeita kukkia vain jouluksi

  • Ritarin tähti – todellinen kauneus joulun aikaan

Kolmas suosikkimme suosituimpien joulukasvien joukossa valtakunnallisesti on epäilemättä Ritarin tähti. Tämä on tyypillinen subtrooppinen sipulikukka, joka tunnetaan myös tieteellisellä nimellään Hippeastrum ja jota kutsutaan edelleen amaryllikseksi. Tämä ei oikeastaan ​​ole kasvitieteellisesti oikein, koska ritarin tähti on kotoisin Etelä -Amerikasta ja todellinen amaryllis on oikeastaan ​​afrikkalainen belladonna -lilja. Molemmat kukatyypit yhdistettiin vuosia sitten ja niitä kasvatettiin edelleen, joten nykyään on yli 600 lajia. Näissä vaikuttavissa kukkivissa ihmeissä on tietysti monia muotoja, värejä ja kokoja.

Amaryllistä on saatavana eri väreissä, mutta ihastuttavilla kukilla

Amaryllis ritari tähti punainen

Kaikilla Amaryllis -lajeilla on kuitenkin vahvat sipulit ja ne muodostavat kolme tai neljä kukkavarret. Sitten tulevat upeat kukat, jotka ovat eri värejä ja erilaisia ​​kuvioita. Jos hoidat tätä kasvia oikein, ritari tähti kukkii juuri ennen joulua ja varastaa näyttelyn heti! Sen kukat ovat todella silmiinpistäviä ja tuovat uusia värejä joulukoristeisiisi. Voit oppia lisää tämän kasvin kauneudesta ja hoidosta alla olevasta videosta.

Tiedätkö nyt, mitkä ovat suosituimpia joulukasveja kanssamme? Löysitkö suosikkisi heidän joukostaan? Jos se on joulutähti, etsi sille sopiva paikka kotona ja tuule heti festivaalin tunnelmaan!

Toivotamme sinulle ihanaa ja värikästä joulua!

Joulutähti on aina erottamaton osa joulukoristeitamme

Joulutähti on erottamaton osa joulukoristeita

Anna joulutähti lahjaksi, anna iloa festivaalille!

Joulutähti antaa iloa festivaalille

Joulukaktus vaaleanpunaisilla kukilla on todellinen katseenvangitsija

Joulukaktus vaaleanpunaiset kukat todellinen katseenvangitsija

Luonto on loistava taiteilija – nämä upeat kukat todistavat sen ensi silmäyksellä

Amaryllis luonnon kauneutta kotona jouluna

amaryllis

Vähän ennen joulua joulukaktus näyttää meille ensimmäiset kukkansa

 Joulukaktus ensimmäiset kukat vaaleanpunaisia

 Tällaista luonnon kauneutta voi harvoin ihailla jouluna

Kukkii katseenvangitsija jouluksi

Ritarin tähti leikkaa myös hienon hahmon maljakoihin jouluksi

Ritarin tähden leikattu kukka maljakossa katseenvangitsija