Puutarha syksyllä: mitä tehdä nyt

Kun syksy saapuu, harrastuspuutarhureiden ei tarvitse levätä pitkään. Koska nyt on paras aika valmistaa puutarha talveksi. Syksyn puutarhatehtävien avulla näytämme, kuinka puutarhanhoitokausi voi päättyä kunnolla.

Syksyn puutarha on valmisteltava huolellisesti tulevaa talvea varten

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt on kottikärryt syksyn puutarhassa

Miksi valmistautuminen syksyyn on niin tärkeää??

Jotkut luovat pienen vihreän keitaan, jonka parvekkeella on korotettu vuode. Jokaisella, jolla on onni saada puutarha, on erilaisia ​​tapoja istuttaa kukkia, hedelmiä ja vihanneksia. Mutta molemmissa tapauksissa pätee seuraava: Syyskuusta lähtien puutarhanhoitokausi lähestyy loppuaan. Nyt syksy raapii ovea ja on tärkeää juhlia puutarhanhoitokauden loppua ja alkua.

Sitä ennen Matala tunnelma syksyllä Kun muutat sisään, kaikki voimasi tulee käyttää uudelleen puutarhan tai parvekkeen piiskaamiseksi. Syksyn puutarhanhoidolla varmistat paitsi, että puutarhasi näyttää kauniilta myös märänä vuodenaikana, mutta myös sen, että se tuo hyvän sadon ensi kaudella.

Nostetun sängyn parvekkeella voi olla kaunis puutarha

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt, on käytännöllinen korotettu sänky puutarhassa

Tehtävä: kasvien karsiminen

Nyt on täydellinen aika aloittaa pensasleikkurin käyttö. Jotta puut ja pensaat voisivat hyvin, karsiminen on välttämätöntä. Tämä auttaa kasveja nuorentumaan ja vahvistumaan seuraavalla kaudella.

Kaikkia kasveja ei kuitenkaan saa leikata syksyllä. Esimerkiksi ruusuja ja muita keväällä kukkivia kasveja ei saa leikata takaisin vasta keväällä kukinnan jälkeen. Syksyllä on parempi omistautua seuraaville puille:

  • Koivuja
  • vaahtera
  • Poppelit
  • Hedelmä puut
  • Suojaukset (myöhäisestä syksystä lepovaiheessa)

Seuraava koskee: Vain sairaita ja heikkoja kasveja, joissa versot ovat itsenäistyneet, tulisi leikata.

Leikkaaminen on erittäin hyvä monille kasveille

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt, leikkaa pensaita ja pensasaitoja

Tehtävä: kerää siemenet ja säilytä ne

Siemenet ovat loistava tapa levittää kasveja. Monet siemenet ovat kypsiä syksyllä. Ne on kerättävä, säilytettävä viileässä ja kuivassa paikassa – mutta ei laseissa. Koska jos niissä on vielä jäännöskosteutta, lasissa säilyttäminen varmistaa niiden nopean mätänemisen. Paperipussit ovat paljon sopivampia.

Säilytä kerätyt siemenet oikein

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt kerää siemenet ja ravista niitä

Tehtävä: kerää lehtiä ja huolehdi nurmikosta

Niin kaunista kuin värikkäitä lehtiä on katsottava, se voi aiheuttaa ongelmia harrastepuutarhureille. Jos nurmikko ei voi hengittää, seuraukset ovat tuhoisia. Puhumattakaan siitä, että sateen sattuessa lehtikerros voi aiheuttaa nurmikon mätänemisen. Muuten lehtiä ei tarvitse hävittää. Arvokkaana humuksena lehdet voidaan työstää sänkyjen maaperään puutarhakynsillä. Jos se on sinulle liian rasittavaa, voit laittaa lehdet löysästi sänkyyn. Tämä toimii sitten suojana pakkaselta talvella. Mutta ole varovainen: Heti kun sienet tai muut tuholaiset hyökkäävät puuhun, lehtiä ei saa enää käyttää, vaan hävittää.

Nurmikko on myös leikattava ja lannoitettava lokakuun puoliväliin mennessä. Kuollut materiaali ja sammal poistetaan turvallisesti arpeutumisen yhteydessä. Potah -lannoitteita suositellaan hyvän juuren muodostumiseen.

Pidä puutarhasi lehdetön syksyllä

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt Kerää lehtiä ja komposti

Tehtävä: istuta sipulikukkia

Sipulikukat ovat loistava tapa luoda värikäs puutarha tai parveke keväällä. Jotta sipulit näyttäisivät kauniilta ja värikkäiltä vuoden alussa, ne on nyt istutettava maahan. Varmista, että maaperä on mukava ja löysä. Savimaassa ja erittäin tiheässä maaperässä sipulit voivat mädäntyä.

Useimmat sipulikukat on haudattava syyskuusta marraskuuhun

Puutarha syksyllä Mitä tehdä nyt on istuttaa kukkasipulit


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80