Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla, jotka tulevat korkeilta vuorilta

Päällystyspuutarhan suunnittelu kestävillä kasveilla

Tyyppisiä Puutarhasuunnittelu alppikasvien kanssa

Puutarhasuunnittelussa, jossa on pieniä alppikasveja, on jotain, joka kiehtoo minua. Ajattelen heti kahta suurta etua: Toisaalta luot sillä upean maiseman. Lisäksi ne voivat osoittautua loistavaksi ratkaisuksi oman puutarhan vaikeisiin alueisiin.

Kuten nimestä voi päätellä, kasvit tulevat alppialueilta, joissa ne ovat jatkuvasti alttiina suoralle auringonpaisteelle ja joissa kivinen maa on tyhjentynyt ravinteista. Ne vaativat usein erityisiä kasvuolosuhteita, joita tuskin saavutetaan omassa puutarhassa.

Onneksi on monia tapoja luoda keinotekoinen tunnelma, johon olet tottunut. Lisäksi ne voivat joskus kasvaa paremmin kuin mikään muu laji niissä paikoissa, joissa on vähän ravintoaineita ja jotka ovat kuivia. Joten tietyissä olosuhteissa voit luoda maiseman, joka huolehtii itsestään.

Tällainen muotoilu edustaa usein seosta, jossa alppi ja muut kasvit istutetaan yhteen. Saatavilla on monia erityyppisiä vuoria. Siellä on vähän kasvavia perennoja, kääpiömäntyä, ruohoa ja siunauksia, mehikasveja, jauhettua kasvillisuutta ja sipulia. Yhdistämällä eri tekstuureja ja värejä sekä asettamalla kasveja kivien väliin voit saavuttaa upean puutarhan, joka ilahduttaa sinua ympäri vuoden.

Suunnittele alppipuutarha?

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla värikkäitä vuoria

  Ensimmäinen sääntö on löytää alue, joka saa suoraa auringonpaistetta ja jossa korkeat puut eivät ylitä sitä. Tässä tapauksessa kasvien lannoittaminen on ensisijaisen tärkeää. Kasvien ympärillä oleva seisova vesi on ensiarvoisen tärkeää.

Alppipuutarhat voivat vaihdella tyypiltään ja kooltaan. On myös monia muita tapoja saavuttaa joitakin asioita Alppien kasvistokentällä. Voit käyttää sitä täydentämään olemassa olevaa puutarhasuunnittelua. Voit myös sijoittaa useita säiliöitä aurinkoiseen puutarhaan.

Kiviseinä

Kivien halkeamat ja halkeamat sopivat erittäin hyvin alppipuutarhoihin. Täytä reiät pienellä määrällä maaperää ja laita kasvit sinne. Laita siihen kiviä.

On parasta laittaa erilaisia ​​kasveja pieniin ruukkuihin asennuksen helpottamiseksi ja vaikutuksen parantamiseksi.

Räätälöidyt tilat

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla

Jos sinulla on tarpeeksi tilaa, voit luoda alppipuutarhoja jäännöksistä. Tämän puutarhan alppikasveilla on kivilaatat päissä. Maiseman nostaminen tekee suunnittelusta nauttimisesta paljon helpompaa ja huolto on paljon yksinkertaisempaa.

Kivien vaikuttava koko toimii myös tehokkaana taustana kasveille. On sellainen vaikutelma, että hän katsoo luonnonmukaista vuoristomaisemaa.

Voitteko kuvitella parempaa tapaa käyttää päällystyskiviä puutarhassa??

Kasvit säiliöissä

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla kukkaruukussa

Tämä on eräänlainen puutarhasuunnittelu, joka sallii paljon erilaisia ​​ja mielikuvitusta. Voit määrittää oikean koon ja lannoituksen kullekin lajille ja asettaa eri kasvit vierekkäin haluamallasi tavalla sekä leikkiä erilaisten mahdollisten tähtikuvioiden kanssa. Puutarhat, joissa on moderni ja klassinen ulkonäkö, voivat hyötyä yhtä paljon kontrasteista ja monimuotoisuudesta.

Varmista, että kattiloissa on vedenpoistoreiät. Laita sitten kerros kivimurskaa, kiviä, mutkia, katkenneita kattiloita ja muita sellaisia ​​asioita. Joten edistät lannoitus- ja kasteluprosessia. Lisää pieniä kiviä peittäviä kasveja ja olet tehnyt työn!

Oikean paikan valinta

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla kukkaruukku raikas vihreä

Kuten minkä tahansa kasvin kohdalla, sinun on tutkittava sen kasvuvauhti ennen oikean istutuspaikan valitsemista. Joitakin erittäin nopeasti kasvavia lajeja tulisi rajoittaa ruukkuilla tai muilla menetelmillä, jotta ne eivät häiritse muita lajeja.

Katsokaa nyt tätä esimerkkiä täältä. Rakastan kontrastia värillisten kukkien ja puhtaiden, nykyaikaisten kattiloiden välillä.

Kuvittelen, että tällainen muotoilu on ihana lämpimällä aurinkoterassilla

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla kukkaruukku värikäs

Semprevivum on erittäin suosittu mehevä tyyppi. Näitä löytyy monenlaisia ​​muotoja, värejä ja kokoja. Se on hyvä valinta sekoitetuille kasvisäiliöille.

Niiden kasvua voidaan pitää hallinnassa. Lisäksi voit luoda maton vaikutelman kauhan pinnan päälle.

Voit sekoittaa ja sovittaa eri kokoisia ja värisiä kasveja. Koet uskomattoman kauneuden kesän tullessa.

Vihreät katot

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla kattopuutarha

Alppikasvit ovat myös upeita vihreille katoille. Tämä johtuu niiden kuivuuskestävyydestä ja pienestä koosta. Täältä näet joitain Sedum -lajin kasveja. Ne osoittavat upean muodon ja värin. Ne tekevät upean ulkonäön muuten erittäin tylsille pinnoille.

Täällä voit nähdä toisen upean muunnelman vuoristomaiseman jäljittelemiseksi suhteellisen pienellä alueella.

Minkä seuraavista vaihtoehdoista haluaisit ottaa käyttöön??

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla eksoottisia

Kivet ja muut lajit

Puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla värikkäitä

Löydä se paikallisesta kukkakaupasta

puutarhan suunnittelu kestävillä vuoristokasveilla

Lempeät violetit kukatpuutarhan suunnittelu kestävillä kasveilla värikäs

Upea katseenvangitsija keväällä

puutarhasuunnittelu kestävillä kasveilla värikkäät vuoret mielenkiintoisia