Puutarhasuunnitteluideoita aloittelijoille – syötävien kasvien istuttaminen

puutarhan suunnitteluideoita syötäviä kasveja puutarhaideoita

Puutarhasuunnitteluideoita-10 helppohoitoista syötävää kasveja aloittelijoille

Ajatus syötävien kasvien kasvattamisesta houkuttelee monia ihmisiä. Kuvat syötävistä puutarhoista luovat reheviä maisemia, jotka ovat täynnä upeaa kasvisten, yrttien ja kukkien yhdistelmää. He saavat sinut pysähtymään ja katsomaan näitä.

Kysymys on yksinkertaisesti siitä, mitä kasvattaa. Seuraavat 10 kasvityyppiä ovat hyviä aloittaa

  1. retiisi

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit retiisit

Ne ovat yksi nopeimmin kasvavista vihanneksista. Monissa tapauksissa voit alkaa syödä niitä vain kahdessa viikossa. Ne voidaan istuttaa alkukeväästä loppukesään.

  1. Porkkanat

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit porkkanat porkkanat

Pitkä ja oranssi ovat siihen liittyvät ominaisuudet. Mutta nykypäivän porkkanat voidaan nähdä eri muunnelmissa. Ne voivat olla pitkiä ja tiukkoja ja lyhyitä ja paksuja. Aivan kuten retiisit, voit pian nauttia niistä. Olet valmis syömään kuukauden sisällä.

Paljon enemmän kuin muut lajikkeet, ne tarvitsevat löysää, kivetöntä ja kokkaamatonta maaperää. Tämä on ainoa tapa säilyttää muotonsa.

  1. salaatti

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit vihreä salaatti

Omien salaattien kasvattaminen voi osoittautua erittäin helpoksi. On myös muutamia lajikkeita, jotka kasvavat erittäin hyvin osittain varjossa, varsinkin kun se on lämmin. Salaatit muuttuvat katkeraksi, kun niitä kasvatetaan lämpimällä säällä. Tämä koskee myös uudempia lajikkeita, jotka on kasvatettu pultin välttämiseksi.

Aloita eräillä irtolehtisalaateilla ja sekoita ne muiden kanssa. Teet hyviä valintoja rucolan, sikurin, kirsikan ja pinaatin kanssa. Tämä loisi kotitekoisen salaattiseoksen.

  1. Yrtit

puutarhasuunnitteluideoita syötävät kasvit mausteet yrtit

Suosikkiyrtit ovat niitä, joita on todella helppo kasvattaa. Jotkut, kuten minttu, ovat mielestäni välttämättömiä jokaisessa puutarhassa. Sinun tarvitsee vain laittaa ne tiettyihin paikkoihin ja ne leviävät koko puutarhaan.

Suurimman osan ajasta suosittelen istutusta muodolliseen syksyiseen puutarhaan, sekoittamalla muiden yrttien kanssa. Nämä kasvavat myös upeasti kasvisäiliöissä.

  1. Mansikat

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit mansikat

Juuri poimittujen mansikoiden maku on riittävä syy niiden kasvamiseen. Jos pidät myös mielessä, että ne sopivat hyvin mihin tahansa ilmastoon ja että ne kasvavat hyvin kaikentyyppisissä kasvisäiliöissä, myös riippuvaisissa, ne sopivat täydellisesti aloittelevalle puutarhurille. Erikoiskirjat sisältävät pitkän luettelon mahdollisista ongelmista. Mutta itse asiassa useimmat ihmiset ovat sitä mieltä, että nämä ovat ongelmattomia.

  1. Pavut

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit pavut

Ne ovat peruselintarvike, joka on erittäin suosittu puutarhureiden keskuudessa. Tämä sisältää myös vihreät pavut. Valitse ranskalaiset pavut, koska ne ovat valmiita sadonkorjuuseen nopeammin ja kasvavat alemmas maassa. Vaihtoehtoisesti voit katsoa ympärillesi lajikkeita, jotka osoittavat kiipeilykasvien ominaisuudet. Laita nämä kaikenlaisten esineiden viereen, jotta niiden oksat voivat kiertyä niiden ympärille. Tällä tavalla voit saada kasvamaan paljon lajikkeita, kuten kuivat pavut, limapavut, Steiermarkin bug -pavut, pelto pavut ja jopa soijapavut.

  1. tomaatit

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit tomaatit

Monet ihmiset eivät tunnista puutarhaa “syötäväksi”, jos siinä ei ole ainakin muutamia tomaatteja. Voit kuulla monia tarinoita eri ongelmista. Tämä sisältää sekä valkoiset kärpäset että kauhistuttavat sairaudet. Mutta se ei saisi vähentää innostustasi. Sinun pitäisi yksinkertaisesti etsiä ilmastoosi sopivia kantoja. Älä unohda, että sinulla on hyvin erilaisia ​​lajikkeita, joista voit valita jotain hyvää itsellesi.

  1. Sveitsiläinen chard

puutarhan suunnitteluideat syötävät kasvit chard pureva kaali

Tämä kasvi on vain erittäin helppo kasvattaa. Hän pitää viileästä ilmastosta ja sato tulee noin 60 päivässä. Se on edelleen valmis sadonkorjuuseen myös lämpiminä vuodenaikoina.

Sitä voidaan kasvattaa erikseen tai muiden syötävien kasvien kanssa. Tämä toimii erityisen helposti, jos valitset kirkkaan valon.

  1. paprika

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit paprikat

Kaikkien lajikkeiden paprikat tarvitsevat lämpimiä ja kuumia kasvukausia, mutta niitä kannattaa odottaa. Jos haluat miedompaa makua, valitse hienommat lajikkeet ja monet eri värit. Se voi olla mitä tahansa, kuten keltainen, punainen, violetti, vihreä. Myös koot voivat olla hyvin erilaisia.

Voit jopa kasvattaa kuumaa pippuria, jos pidät siitä.

  1. kesäkurpitsa

puutarhan suunnitteluideoita syötävät kasvit kesäkurpitsa

Jos valitset tämän kasvin, tiedä, että voit syödä sen muutaman viikon kuluttua ja sitten koko kesän.

Ne ovat legendaarisia siitä, kuinka nopeasti ne voivat kasvaa ja kuinka paljon he tuottavat. Sama koskee itse asiassa kaikkia kurpitsalajeja. Ne näkyvät kaikkialla, missä siemenet ovat talvehtineet, mukaan lukien kompostikasat. Hedelmien määrä on usein vaikuttava. Käytettävä tila voi olla pieni ongelma.