Puutarhasuunnitteluideoita kevätkukilla – tulppaanien kauneus

puutarhan suunnitteluideoita tulppaanit kukat

Puutarhasuunnittelu helppoa: tulppaanit

Minulla oli äskettäin onni käydä Fiolin puutarhassa. Se sijaitsee lähellä San Franciscoa (USA). Taivas oli sininen, linnut lauloivat ja koskematon puutarha kylpee kevään auringonpaisteessa. Kävellessäni tässä historiallisessa maapallon osassa en voinut olla vaikuttamatta sen loistosta.

Kaikki täällä osoitti englantilaisten kaupunkitalojen puutarhan tyylin, jolle on ominaista niiden kivinen kaide ja erottuva puutarhatila.

Mutta syy vierailulleni oli paljon vaatimattomampi: halusin nähdä tulppaanit siellä. Nämä elinvoimaiset kevätkukat olivat hajallaan puutarhassa runsaasti. Lihavoidut punaiset, kultaiset, vaaleanpunaiset ja kukkapenkit sekä valkoisella täytetyt astiat edustivat uuden vuoden, kevään, todellista juhlaa.

Tässä ainutlaatuisessa kalifornialaisessa helmessä on runsaasti kevätsuunnitteluideoita asunnonomistajille riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni heidän puutarha on. Tässä muutamia aluksi.

Puutarhasuunnitteluideoita – massa maisemassa

Puutarhan suunnitteluideat puut suojaavat tulppaanit

Tulppaanit näyttävät dramaattisimmalta, kun niitä istutetaan kohtuullisesti. Ainutlaatuinen valikoima täyttää jokaisen näistä muodollisista puutarhavuoteista, jotka on määritelty pyöreän puun muotoilulla.

Puutarha näyttää rakenteeltaan, vaikka kukat eivät ole tällä tavalla täysin kehittyneitä, koska niitä ympäröivät tällä tavalla. Tämä on ominaisuus, josta ollaan erityisen kiitollisia syksyllä.

Kukkivat kirsikkapuut tarjoavat enemmän korkeutta ja ylimääräisen värin, kun taas varjot avoimilla katoksillaan toimivat auringonvalosuodattimina. Ne luovat ylimääräisen ihanan tunnelman.

Valaise tietä

puutarhan suunnitteluideoita keltaiset tulppaanit kukkaruukut portaat

Tämä on hyvin yksinkertainen idea kokeilla kotona. Syksyllä sinun pitäisi sitten istuttaa suuria säiliökasveja, joissa on yksittäisiä tulppaanilajeja, ja antaa niiden kasvaa syrjäisessä, aurinkoisessa paikassa.

Kun ne ovat hyvin tyrmättyjä ja alkavat kukkia, ne on poistettava, jotta suuria polkuja voidaan reunustaa. Muodollisen, jäsennellyn ilmeen vuoksi säiliöt tulisi sijoittaa rinnakkain oleville riveille. Tämä näyttää erityisen tehokkaalta portaissa, kuten näet täältä.

Voit silti luoda tämän ilmeen, vaikka unohdat istuttaa tulppaanit syksyllä.

Voit myös helposti muuttaa kasvit suuremmiksi astioiksi.

Tässä kuvassa näet, kuinka erilaiset tulppaanit johtavat silmiä pitkin puutarhahuoneiden sarjaa. Pienet, haalistuneet terrakotta -ruukut valkoisilla narsissilla istuvat aurinkokellon etuosassa ja näyttävät niin upeilta.

Inspiroivia ideoita puutarhan suunnitteluun tulevalle kesäkaudelle

puutarhasuunnitteluideoita puutarhasuunnittelu kivillä kasvit suihkulähde

Kaukana näet kuinka vaaleanpunaiset tulppaanit ruukut reunustavat polkuja ja kutsuvat sinut etsimään lopullista kohdetta.

Lisää väriä atriaan

Puutarhasuunnitteluideoita Puutarha ja kasvit nurmikko

Tämä ryppyinen, vanha jalava on varmasti yksi puutarhan dramaattisimmista puista, varsinkin keväällä, kun jännittävät haarakuviot näkyvät. Mutta riippumatta siitä, kuinka kaunis puu on, nautit siitä mieluummin kaukaa kuin liian lähelle.

Päinvastoin, tunnelmaa kirkastaa alueen ympärillä hajallaan olevat rohkeasti värilliset tulppaanit, ja tämä kutsuu meidät lähemmäksi.

Eikö atrium ole erityisen inspiroiva tähän aikaan vuodesta?

Täällä olet onnistunut virkistämään tunnelmaa yksinkertaisella tavalla

puutarhanhoito ja maisemointi puutarhan suunnitteluideoita tulppaaneilla

Punaiset ja kultaiset tulppaanit räjähtävät täällä kuin ilotulitus. Pehmeiden, vilkkaiden kukkien ja haalistuneiden jäkälien peittämien penkkien rinnakkain muodostavat upean kuvan.

Nauti tulppaanien kauneudesta

Puutarhanhoito ja maisemointi puutarhan suunnittelu tulppaanit ideoita

Se on niin yksinkertainen idea, että sen toteuttaminen vie vain hetken. Mutta se muuttaa nukkuvan etualan kevään kohteeksi.

Ryhmä ruukkuja oven sisäänkäynnillä

puutarhanhoito ja maisemointi puutarhanhoitoideoita tulppaanit kukkaruukussa

Epävirallinen ruukkuryhmä kutsuu kävijöitä talvipuutarhaan. Tulppaanien ja ruukkujen pehmeät ja vaaleat värit näyttävät täydellisiltä vanhentuneiden tiilien taustalla.

Sinulla on luultavasti paljon terrakotta -astioita kuten minulla, jotka keräävät vain pölyä. Tässä on loistava idea käyttää sitä uudelleen. Hyasintit, narsissit, tulppaanit ja rypäleen hyasintit sijoitettiin yksittäisiin astioihin kevätpuutarhan luomiseksi.

Herkät valkoiset ja vaaleanpunaiset vivahteet tuovat tähän sisäpihaan romanttisen, naisellisen ilmeen

puutarha- ja maisemointiideoita kevätkukkia tulppaanit kukkaruukussa

Vinkkejä tulppaanien istuttamiseen

puutarhanhoito ja maisemointi puutarhanhoitoideoita kevätkukkia tulppaanit

Milloin istuttaa: Istuta sipulit keväällä ennen pakkasta.

Valontarve: täysi aurinko

Veden tarve: Keskikokoinen

Maaperä: Tulppaanit tarvitsevat hyvin lannoitettua maaperää, joka on myös runsaasti lannoitettua ja löysää. Ruukkuille on parasta etsiä hyvin lannoitettu säiliöseos, joka ei sisällä vettä.

Lannoite: Tämä tulisi sijoittaa juurien viereen kasvun edistämiseksi.

Tila: mukuloiden syvyys ja etäisyys riippuvat niiden koosta. Käyttöohjeet voidaan lukea pakkauksesta.

Varoitus: poista kasvit heti, kun ne ovat mätäneet, välttääksesi siementen muodostumisen. Monilla alueilla tulppaanit käsitellään yksivuotisina kasveina. Jos ne ovat ympäri vuoden, anna lehtien murentua ja muuttua keltaisiksi, ennen kuin poistat ne sieltä ja ehkä varastoit ne jonnekin.

Tuholaiset: Oravat rakastavat tulppaaneja. Yritä suojata ne lankaverkolla tai laita ne erityiseen kynsikotiisi.