Sisäkasvit, jotka soveltuvat pimeisiin huoneisiin

thai aglaonemata viljelykasveja

Hyödyllisiä vinkkejä kasvien ystäville

Tässä esitetyt kymmenet huonekasvit eivät kärsi auringon puutteesta ollenkaan. He voivat myös hyvin varjossa, kaukana ikkunasta. Ne kasvavat erittäin hyvin pimeissä huoneissa, joissa niitä ei ole suunnattu aurinkoon. Suorat auringon säteet ovat jopa haitallisia heille. Useimmissa tässä kuvatuissa kasveissa ei ole kukkia, mutta ne erottuvat lehtien muodon ja koon mukaan.

Cob -lanka – huonekasvit pimeisiin huoneisiin

Aglaonema Firecracker huonekasvit pimeisiin huoneisiin

Männän kierre – vihreä ja valkoinen lehtineen

aglaonemata -sisäkasvit pimeisiin huoneisiin

Cob -langan kauneus on sen pitkänomaisessa, värikkäässä lehdessä. Kasvi kasvaa hyvin hitaasti, joten sinun on siirrettävä se 3-4 vuoden välein. Hän rakastaa lannoitusta, lämpöä ja kosteaa ilmaa. Mutta se ei kestä ilmavirtoja ja savua huoneessa. Kasvaa kasvi pienessä kukkaruukussa ja suojaa se suoralta auringonvalolta.

Varjon kukka

aspidistra huonekasvit pimeisiin huoneisiin vihreä kylläinen

Tämä on yksi vahvimmista huonekasveista, minkä vuoksi englantilaiset antoivat heille nimen “rauta”. Ilmansaasteet, ei kastelu tai kuiva ilma eivät ole haitallisia varjon kukalle. Suorat auringonsäteet voivat polttaa lehdet, joten pidä kukkaruukku kaukana ikkunasta. Siirrä kukka 5 vuoden välein.

Pernan saniainen

Asplenium -kiipeilyhuoneet pimeisiin huoneisiin Asplenium trichomanes eksoottiset lajit

Tyylikäs, pitkä lehdet

kaukainen kukkaruukku maa huonekasvits

Tunnettu saniainen on pernan saniainen, jota englantilaiset sanallisesti sanovat “saniaisen linnunpesä”. Tämä kasvi kuuluu saniaisten perheeseen. Miekanmuotoiset lehdet ovat 60 cm pitkiä. Pernan saniainen rakastaa varjoa ja kosteaa ilmaa. Kuiva, lämmin ilma on erittäin haitallista tälle vihreälle huonekasville.

Bobin hiukset

Helksinen tuoreet bibo -pään vihreät lehdet

Sen herkät, lyhyet lehdet näyttävät sammalilta, ja sitä voidaan kasvattaa myös roikkuvassa kukkakorissa. Hän peittää lattian hienolla vihreällä matolla. Mutta ole varovainen – pidä tämä kasvi kaukana alhaisista kasvilajeista, se voi tukehtua niihin. Usein sinun tulee kastella ja roiskuttaa niitä.

Keulahamppu

Sanseviera huonekasvit pimeisiin huoneisiin

Keulahamppu viihtyy auringossa ja varjossa, kuiva ilma, virtaukset ja epäsäännöllinen kastelu eivät vahingoita sitä. Et voi siirtää sitä moneen vuoteen ja se pysyy aina niin terveenä ja kauniina. Talvella voit jopa unohtaa kastelun.

Efeutute

Scindapsus-riippuva helppohoitoinen kasvisäiliö Helppo hoitaa Scindapsus -huonekasveja pimeisiin huoneisiin

Englannissa tätä liaania värikkäillä vahalehdillä kutsutaan paholaisen muratiksi. Keltaiset tai valkoiset versot on koristeltu vaaleanvihreillä lehdillä. Ne voivat kuitenkin valkaista hyvin nopeasti varjossa. Tämä kasvi näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja houkuttelevalta seinään ripustetussa korissa. Efeutute ei pidä virtauksista, kuivasta ilmasta ja suorasta auringonvalosta.

Philodendron

kiipeilevät hopeasanan huonekasvit indeksointi hopeasana eksoottiset kasvit pimeät huoneet

Filodendroni on trooppinen kasvi, joka pitää kosteasta ilmasta ja pehmeästä valosta. Loistavat lehdet ja vaaleanvihreä väri ovat tyypillisiä tämän tyyppisille kasveille. Se toimii erittäin hyvin varjossa. Se on liana, joten laita sammalilla peitetty varsi, joka toimii tukena. Älä unohda suihkuttaa säännöllisesti.

Lohikäärme puu

lohikäärmepuun ruukkukasvien ideat hoitavat sisäkasveja pimeisiin huoneisiin

Kämmenmuotoiset lehdet

lohikäärmepuu eksoottiset huonekasvit pimeät huoneet

Lohikäärmepuulla on ohuet, pitkät lehdet (70 cm) ja se voi menestyä varjossa ja sietää epäsäännöllistä hoitoa. Länsi- tai itäikkunan vieressä lohikäärmepuu menestyy parhaiten.

Saniaiset

Huonekasvit pimeisiin huoneisiin kaukana

Yli 2000 saniaista on helppo kasvattaa kotona. Jos ruiskutat lehtiä erityisesti talvella, varmista, että kukkaruukun maaperä on kosteaa.

Hiipivä muratti

muratti huonekasvit pimeisiin huoneisiin

Erittäin suosittu ja suosittu liana on muratti, joka kehittyy nopeasti ja peittää seinät.

muratti huonekasvit pimeisiin huoneisiin

 Murattilajit ovat loputtomat – soikeat, tähdenmuotoiset, aaltoilevat lehdet. Yksiväriset lehdet ovat paljon tehokkaampia kuin värikkäät – keltaiset ja valko -vihreät. Osittainen varjo, varsi (tukena), usein ruiskuttaminen (myös talvella), istutus kahden vuoden välein suurempiin kukkaruukkuihin – sitä tarvitset. Ja tietysti sinun huolesi!