Tee parvekkeesta erityinen paikka kiipeilykasveilla!

Kevään alusta lähtien olemme julkaisseet useita artikkeleita puutarhasuunnittelusta. Mutta monet uskollisista lukijoistamme asuvat varmasti kaupungissa ja heillä on vain parveke. Joten miten voimme suunnitella sen kesäksi, jotta voimme saavuttaa enemmän rentoutumista ja luonnonläheisyyttä? Tämä olisi mahdollista esimerkiksi sopivilla kiipeilykasveilla. Ensinnäkin tarjoamme sinulle joitain strategioita näiden koristamiseksi. Kiinnitämme sitten erityistä huomiota neljään yhteensopivaan kiipeilykasveihin.

Ivy saa julkisivun näyttämään hieman nostalgiselta, mutta on muuten klassikko kiipeilykasvien keskuudessa

Istuta parveke - parveke ikkunan vieressä

Kiipeilykasveja paremman ilman saamiseksi

Hiipivät kasvit ovat a luonnollinen ilmansuodatin parvekkeelle. Erityisesti kaupungissa, jossa meillä on suuri ongelma pölyn ja lian kanssa, tämä on tietysti vahva argumentti niiden käytölle. Toisaalta monet ihmiset ovat alttiita allergioille. Tämä tulee pääasiassa kukkivien lajikkeiden navoista.

Jos sinulla on tämä terveysongelma, vältä kukkivia ryömiä.

Kiipeilyapu on hyödyllinen monella tapaa

Parvekkeen istutus - vihreitä kasviideoita

Yksityisyys ja aurinkosuoja

Kiipeilykasvit sopivat hyvin yksityisyyteen ja aurinkosuojaan. Tätä varten sinun on kuitenkin luotava useita ehtoja, jotta voit saavuttaa halutut lopputulokset. On olemassa erilaisia ​​verkkorakenteita, joilla kasvit voivat saada jalansijaa. Materiaali on tuskin tärkeä ja se on enemmän esteettinen päätös: Aseta kiipeilyapu niin, että se on suojattu oikealta puolelta eli auringolta. Sinun pitäisi myös valita täyden auringon lajikkeet tässä tapauksessa. Varjoiset tai osittain varjostetut kuivuivat nopeasti näissä olosuhteissa.

Monet kiipeilykasvit sopivat hyvin vihreän julkisivun suunnitteluun

Parvekkeen istutus - moderni julkisivumuotoilu

Ryömintäkasveja julkisivun koristeena

Kiipeilykasvit toimivat myös parvekekoristeina ja siten myös julkisivukoristeina. Erityisesti kadun puolella esteettinen puoli on erityisen tärkeä valinta. Eri kiipeilykasvit voivat muodostaa erilaisia ​​lehtiä. Jotkut näyttävät nykyaikaisemmilta ja toiset herättävät assosiaatioita perinteisten historiallisten rakennusten kanssa. Mieti tarkkaan, millaisen vaikutelman haluat todella luoda, ja valitse kasvit sen mukaan.

Tämä on erityisen suosittu kasvi – mustasilmäinen Susan

Parvekkeen istutus - mustasilmäinen Susanne

Tuoksuva kiipeilykasveja

Jos sinulla ei ole allergioita, voit valita kiipeilykasveja, joilla on mukava tuoksu. Jos näin on, sinun on varmistettava, että se on mukava kaikille kotitalouksillesi ja ehkä myös naapureillesi. Silloin tämä päätös on selvästi positiivinen. Kuitenkin tuoksuvat kiipeilykasvit houkuttelevat todennäköisesti myös hyönteisiä …

Hiipivät kasvit voivat myös täyttää tunnelman kauniilla tuoksulla

Parvekkeen istutus - loistavia ideoita parvekkeen suunnitteluun

Hyönteiset ja linnut

Kiipeilykasvit muuttavat parvekkeesi pieneksi luonnonpuutarhaksi. Tällä on omat erityispiirteensä, kuten se, että se voisi houkutella hyönteisiä ja lintuja. Valmistaudu tähän ja mieti, ettet ehkä edes laajenna elinympäristöäsi keinotekoisilla toimenpiteillä. On myös monia tapoja suojata itsesi ja kotisi tältä.

Monet kiipeilykasvit sopivat sekä parvekkeelle että puutarhaan

Parvekkeen talon istutusideoiden julkisivusuunnittelu

Kuinka voit käyttää kiipeilykasveja parvekkeella?

Olisi käytännöllisintä käyttää kiipeilykasveja riittävän tilavissa ruukuissa. Mitä paremmin juuret voivat kehittyä, sitä korkeammiksi kasvit kasvavat. Kiipeilykasvit tarvitsevat ilmeisesti pystysuoria pintoja. Parvekkeen seinät voisivat tietysti täyttää tämän tehtävän. Joillakin kiipeilykasveilla tämä voi kuitenkin vaikuttaa rakenteen lujuuteen. Siksi on suositeltavaa asentaa verkkoseinä tai muu kiipeilyapu. Tämä on erittäin käytännöllistä, varsinkin kun on kyse aurinkosuojasta ja yksityisyyden suojaamisesta. Ylimääräisen pystysuoran pinnan ansiosta voit määrittää tarkasti, miltä puolelta aurinko on suojattu.

Clematis on ihanteellinen pergolaille, mutta myös monille parvekkeille

Ideoita parvekkeen istuttamiseen violetteja kasveja

Hiipivät kasvit parvekkeelle

Mustasilmäinen Susan

Tämän kiipeilykasvin tärkein etu on kukkien kirkas ulkonäkö yleisessä kelta-oranssissa. Se näyttää erittäin hyvältä sekä moderneissa että perinteisissä julkisivuissa. Valitettavasti tätä lajia ei ole kovin helppo hoitaa, koska sen on oltava hyvin suojattu tuulelta. Tästä syystä ja koska se rakastaa vain osittain varjostettuja paikkoja, se sopii harvoin yksityisyyteen ja aurinkosuojaan. Tämä kasvi on vuosittainen, mikä voidaan tilanteesta riippuen pitää haittana tai etuna. Jos et halua huolehtia näistä talvella, tämä sopii sinulle hyvin. Jos et kuitenkaan halua istuttaa uusia kasveja joka kevät, se on melko sopimatonta.

Parvekkeen istutus loistavia ideoita kasveille

Elämänlanka

Clematis -kasvi tunnetaan myös nimellä clementis. Se olisi ihanteellinen aurinkosuojana heti, kun sen alaosa on varjossa. Yläosa voi saada paljon aurinkoa. Se on monivuotinen kasvi. Hoito koostuu hyvästä kastelusta ja tuuletuksesta.

Kiipeilykasvit puhdistavat ilmaa

istuttaa hyvin pieni parveke

Istuta seinään mustasilmäinen Susanne-parveke

muratti

Muratti on luultavasti ilmeisin ja suosituin valinta parvekkeen suunnitteluun. Näemme tämän monissa historiallisissa, vanhoissa rakennuksissa. Se herättää automaattisesti tällaisia ​​yhdistyksiä, ja siksi sitä tulisi välttää nykyaikaisissa rakennuksissa. Sen sijaan sen nostalginen viehätys on ehdottomasti tervetullut historiallisiin rakennuksiin. Se ei myöskään sovellu aurinkosuojaksi, koska se rakastaa osittain täysin varjostettuja paikkoja. Toisaalta muratti sopii erinomaisesti yksityisyysnäytöksi. Tämä kasvi ei ole hyvä valinta julkisivuille. Kun se on ankkuroitu, se voidaan poistaa vain ympäri vuoden. Siksi sinun pitäisi mieluummin asentaa trellises.

Kiipeilykasvit sopivat myös nykyaikaiseen julkisivusuunnitteluun

Korkea seinän suunnittelu - istuta parveke

Erityinen vinkkimme: bell vine

Kellokukka kasvaa hyvin nopeasti ja siinä on upeita kukkia ihastuttavassa verhojen muodossa. Lehdet kasvavat hyvin lähellä toisiaan ja tämä tarjoaa upean yksityisyyden suojan. Soittokello, joka tunnetaan myös nimellä kellotuulet, voi kasvaa missä tahansa täysin aurinkoisessa tai varjoisassa paikassa. Kasvi on myös ihanteellinen aurinkosuojaksi. Huollon aikana sinun on kiinnitettävä huomiota säännölliseen ja runsaaseen kasteluun.

Nämä ovat vinkkimme ja suosituksemme. Löydät lisää parvekkeelle sopivista kiipeilykasveista seuraavasta videosta.

Sisäpiha voidaan maustaa erittäin hyvin kiipeilykasveilla

Suunnittele sisäpiha - hieno sisustus - istuta parveke

Kellokukka on erittäin kaunis ja samalla universaali kiipeilykasvi 

kauniita ideoita parvekkeen istuttamiseen

Upea sisustus parvekkeen koristeluun