Värikkäitä varjostimia puutarhaan

varjokasvit koristekaali violetti vihreä

Minkä sävyisiä kasveja haluat istuttaa??

Ajatus täydellisestä onnesta ei ole kaikille sama. Jopa ihanteellinen kuva omasta puutarhasta muodostuu usein eri tavalla. Jotkut rakastavat aurinkoa, kivipolkuja ja uima -altaita ulkoalueellaan. Toiset taas haluavat nähdä paljon varjoa ja upeita kasveja, joissa on kukkia kaikenlaisissa sävyissä.

Haluamme auttaa artikkelimme viimeistä puutarhureiden ryhmää. Tätä tarkoitusta varten esittelemme joitakin varjokasveja, jotka täyttäisivät puutarhan upealla värillisellä ilolla.

Puutarhan hortensia

varjo kasvit puutarha hortensia violetti vaaleanpunainen

Varjostetut puutarhahortensiat ovat erittäin helppohoitoisia. Kastelun lisäksi ne on ruiskutettava suoraan vedellä aika ajoin. Lannoitus on vain satunnaista, eikä se tarvitse paljon suoraa auringonvaloa.

Leikkaaminen ei ole kovin työlästä, eikä sinun tarvitse tehdä sitä useammin kuin kerran vuodessa. Puutarhahortensiat kasvavat monissa väreissä, mukaan lukien sininen, valkoinen ja vaaleanpunainen.

Cranesbill Geranium cranesbill

varjostimet cranesbills geranium cranesbill

Geraniumnosturimylly muodostaa pehmeän näköisiä mattoja lehtineen ja herkillä pienillä kukilla. Ne ovat eri värejä, mutta useimmiten ne ovat sinisiä, vaaleanpunaisia ​​ja valkoisia. Tunnet olosi parhaiten korkeiden puiden vaaleassa varjossa.

Violetit kellot

varjostimet violetit kellot heuchera

Puutarhurit, jotka luottavat puutarhakasviensa yksiväriseen vihreään luonteeseen, pitävät violetteja kelloja usein erittäin hyvinä. Heillä on tämä hieno, hieman kellertävä ilme. Veistoksellisen luonteensa ansiosta nämä varjokasvit ovat myös ihanteellisia rajojen merkitsemiseen.

On myös joitain muunnelmia, joissa violetilla kellonlehdillä on ruskeanpunaiset viivat. Ne antavat puutarhalle maaseudun luonteen.

Hostas

varjostimet vaaleanpunaiset kukat funkien

Hostat ovat suosituimpia varjokasveja. Niitä löytyy hyvin eri väreissä, muodoissa ja tekstuureissa. Esimerkiksi niiden lehdet voivat olla sydämen muotoisia, soikeita, pyöreitä, keihään muotoisia. Ne ovat kiiltäviä tai mattapintaisia. Vivahteita ovat sininen, vihreä tai harmaa.

Kevään yrttejä

varjokasvit kevätyrtit valkoinen vaaleanpunainen

Kevätyrttien kukat ovat noin 7 cm leveitä ja niitä on saatavana eri väreissä, kuten vaaleanpunainen, laventeli, violetti ja punainen. Erityisen suosittu on ns..

Japanilainen ruoho ‘Aureola’

varjokasvit aureola japanilainen ruoho

Japanilainen ruoho aureola on varjoa rakastava kasvi, joka muodostaa suuria arcadeja ohuilla lehdillään. Lehdet näyttävät erittäin tyylikkäiltä, ​​ne ovat vihreitä ja pitkiä keltaisia ​​raitoja. Jos niitä hoidetaan auringossa viileässä ilmastossa, ne voivat muuttua täysin keltaisiksi.

Coprosma

varjostavat kasvit coprosma

Coprosma -lajin varjokasvit antavat puutarhallesi ainutlaatuisen luonteen kiiltävillä lehdillään. Ne muodostavat näiden upeiden, ikivihreiden kasvien kauneuden. Uudet lehdet kasvavat ensin smaragdinvihreinä ja niiden reunat ovat kellertävät.

Brunfelsia pauciflora

varjokasvit brunfelsia pauciflora

Viimeinen asia, jonka haluamme esitellä teille tänään, on Brunfelsia pauciflora. Nämä varjokasvit ovat erittäin vaikuttavia, koska niillä on suuri muutoskyky. Ne muuttuvat violetista siniseksi valkoiseksi ja ovat kauneudessaan lumoavia!

 Kauniit metsäliljat

varjostavat kasvit punaiset liljat

Vaaleanpunainen kuusama

varjostavat kasvit vaaleanpunainen pensaskirsikka

Lumoavat upeat tornit

varjo kasvit vaaleanpunaiset kukat loisto