Löydä kuistillesi oikea lasiovi

oikea lasiovi verannalle tyylikäs kaarilla

Mikä on oikea lasiovi kuistillesi

Nykyaikaisen valmistustekniikan ansiosta sinulla on varaa verannalle lasioviin. Perinteisten lasiovien aristokraattista ja vauraaa ulkoasua täydentävät nyt monet eri tyylit.

Liukuovi tai luukkuovi, taitto -ovi tai teleskooppiovi, löydät varmasti verannallesi oikean oven, joka täyttää esteettiset vaatimukset ja hintaodotukset. Joten katsotaanpa joitain kuistin ovien vaihtoehtoja.

Ikkunan ovi

Klassinen sisäänpäin avautuva ranskalainen ikkuna on usein tyylikäs ja upea arkkitehtoninen elementti, joka yhdistää avoimen tilan ja sisustuksen.

Koska se on saranoitu kääntöovi, se vie tilaa – se ei vain seiso seinän tasolla. Tällaisten ovien asennus vaikuttaa huonekalujen sijoitteluun ja huoneen toimintaan.

Näillä ovilla on myös rajoitettu leveys. Jokaisen ovilehden ei tarvitse olla kovin suuri, koska se vaatii erittäin suuria laitteistoja tai oven toiminta vahingoittuu. Yleensä ovet eivät ole leveämpiä kuin kuusi jalkaa.

Ulospäin avautuva ikkunaovi on toinen vaihtoehto verannan kääntöovesta.

Näillä ovilla ei ole vaikutusta huoneen huonekaluihin, mutta niillä on myös haittoja

oikea lasiovi kuistillesi yksinkertainen ja symmetrinen

Hyttysverkon pitäisi olla sisällä. Joten nämä ovet sopivat paremmin sinne, missä hyttysverkot eivät ole välttämättömiä, kuten alueilla, joilla ei ole hyttysiä, tai jos ovi johtaa katetulle kuistille.

Toinen haittapuoli on se, että ovia ja ovikehyksiä on suojattava tuulelta.

Kääntöovissa on otettava huomioon myös oven kynnys riippumatta siitä, avautuvatko ne sisään vai ulos. Tämä elementti varmistaa säänkestävän tiivisteen lattiaa pitkin ja voi olla 2,5 cm tai enemmän, mikä voi myös olla ärsyttävää. Jos on, keskustele siitä arkkitehdin kanssa.

Hinta: Näiden ovien hinta vaihtelee huomattavasti. Se riippuu materiaaleista, lasityypistä, viimeistelystä, laitteistosta, porrastyypistä jne. Odotettavissa oleva vähimmäismäärä on noin 1000 dollaria, mutta laadukkaampi alumiininen ranskalainen ovi, jossa on monipisteinen lukitus ja valaistus, voi maksaa useita tuhansia dollareita.

Liukuvat lasiovet

Liukulasiovi on yleisin vaihtoehto verantaoville. Koostuu kahdesta kehystetystä lasipaneelista, jotka on työnnetty peräkkäin, tämä ovi voidaan nähdä nykyaikaisessa, perinteisessä ja kaikenlaisessa tyylissä. Ne sopivat todella nykyaikaiseen estetiikkaan, koska liukutoiminto ja porrastetut paneelit eivät ole täysin tyypillisiä perinteiselle tyylille.

 Fivedot Design Buildin tyylikäs ja kutsuva

oikea lasiovi verannan liukuovellesi

Näiden ovien etuna on, että aukko voi olla hyvin leveä. Yleinen ovi on noin 1,50-1,80 metriä leveä, ja niitä on saatavana 2,40-3,00 metriä.

Tärkeä näkökohta liukuovia valittaessa on rungon koko. Todellinen koko vaihtelee merkittävästi materiaalista riippuen. Metallikehykset, kuten alumiini, voivat olla melko ohuita ja vinyylikehykset todennäköisesti paksumpia.

Hinta. Liukuovi maksaa yleensä huomattavasti vähemmän kuin vastaava ranskalainen ovi. Hinta riippuu toiminnoista ja mekanismeista. Yksinkertaisesti sanottuna liukuovi on kevyempi ja siinä on vähemmän liikkuvia osia. Joten sen voi ostaa noin 500 dollarin hintaan.

Liukuovivaihtoehdot

Yksi vaihtoehto on liukuoven ja ranskalaisen oven yhdistelmä, jossa on liukuovien edut ja ranskalaisen oven ulkonäkö. Siinä on neljä paneelia, ei kaksi. Kaksi ulompaa paneelia ovat kiinteitä ja kaksi sisäistä ovat siirrettäviä. Kun ovi suljetaan, kaksi säädettävää paneelia törmäävät luoden kääntöoven ilmeen.

Nauti luonnosta lukiessasi

oikea lasiovi verannan kaksipuoliselle liukuovelle

Näiden ovien toinen etu on, että aukko voi olla jopa leveämpi kuin normaalilla liukuovella. Leveydet 3,0, 3,6 ja 4,8 metriä, nämä ovet muodostavat lasiseinät, jotka tarjoavat runsaasti luonnollista ilmanvaihtoa.

Yksi elementti, joka vaatii tärkeän suunnittelupäätöksen, on raidejärjestelmä. Se voi olla noin 13-15 cm leveä. Tällä tavalla alennat loput järjestelmästä tai ratkaiset sen matalamman profiilin järjestelmällä.

Teleskooppiset ovet ovat toinen liukuovivaihtoehto. Ovi on valmistettu muutamasta – kolmesta tai useammasta paneelista, jotka työnnetään peräkkäin.

Tärkein etu on, että niissä voi olla todella suuria aukkoja, jotka yhdistävät sisätilan avoimeen tilaan

oikea saranoitu lasiovi kuistillesi

Nämä ovet sopivat myös nykyaikaiseen estetiikkaan eikä täysin perinteiseen muotoiluun. Suuret, häiriöttömät lasipaneelit ja porrastettu kokoonpano tuovat nykyaikaisemman ilmeen.

Tämän tyylin kaksi erityisen hyvää etua: ovi voidaan avata vain hieman kummalta tahansa puolelta, koska siinä ei ole kiinteää paneelia, kuten tavallisessa kahden paneelin ovessa.

Kiskojärjestelmä voi olla todella leveä. Ovessa, jossa on neljä paneelia, on neljä erillistä rinnakkaista kiskoa, jotka voivat puuttua taloon – varsinkin jos siellä on myös hyttysverkko, rata on 45 cm leveä. Jos se on ongelma, harkitse seuraavaa vaihtoehtoa.

Tämän vaihtoehdon ansiosta sinulla on henkeäsalpaava panoraama ja paljon päivänvaloa

oikea lasiovi verannan saumattomalle siirtymiselle

Liukuovi yksikiskoisessa järjestelmässä, jolloin jokainen paneeli voidaan siirtää järjestelmän päähän, josta useat paneelit alkavat. Suurimmassa osassa kiskojärjestelmiä ei havaita ja paneelit katoavat niihin liittyviin seiniin. Tämä on paras vaihtoehto mahdollisimman laajalle aukolle.

Hinta. Odotettu hinta on muutamasta useisiin tuhansiin dollareihin koosta, materiaaleista, rakenteesta jne. Riippuen. Tämä vaihtoehto maksaa enemmän kuin tavallinen liukuovi, jossa on kaksi paneelia, mutta saat myös suuren lasiseinän. Suunnittele viisinumeroinen budjetti.

Ovikehyksen täydellinen pituus

oikea lasiovi verannalle, kaksipuolinen runko tummasta puusta

Taitettavat lasiovet

Lasista valmistetut taitto -ovet mahdollistavat myös suuret aukot, mikä tarkoittaa, että sisätilan ja vapaan tilan välinen raja katoaa. Taitto -oven etu teleskooppioveihin verrattuna on se, että suuri aukko kulmasta toiseen on mahdollinen, jos seinissä ei ole osastoja paneeleille.

Taitettavissa lasiovissa voi olla saranoitu paneeli, joka toimii vakio -ovena. Aina ei tarvitse avata koko ovea.

Hinta: Lasiset taitto -ovet voivat olla todella kalliita, etenkin parempia, joita on helpompi käyttää. Suunnittele noin 4000 dollarin budjetti lineaarimittaria kohti, joten 6 metrin aukko maksaisi 20 000–30 000 dollaria.

Pyörivät ovet

Pyörivät ovet näyttävät luukkuovilta, jotka pyörivät sisään-, ulos- tai molempiin suuntiin. Ero on kuitenkin siinä, että ne on kiinnitetty pyörivillä akseleilla ja koteloilla. Paino on siis enemmän keskellä eikä reunalla. Todella suuret aukot saavutetaan yhdellä paneelilla.

Oven rakenne ja toiminta eivät salli hyttysverkkoa, joten verkon ei pitäisi olla tarpeellinen tai veranta on peitettävä.

Hinta: Tämä ovi maksaa myös enemmän kuin tavalliset ranskalaiset tai liukuovet, mutta se antaa talollesi erityisen ilmeen.

Haluaisimme myös nähdä ovesi. Lähetä kuvasi alla olevaan kommenttiin!

oikea lasiovi verannan pyöröovellesi