Ruohonleikkurit, karhennuslaitteet ja paljon muuta: ympärivuotinen nurmikonhoito oikeilla laitteilla

Ympärivuotinen nurmikonhoito oikeilla välineillä

Harrastuspuutarhurina tarvitset oikeat puutarhatyökalut, jotta puutarhasi loistaa rehevän vihreänä ympäri vuoden. Monille puutarhureille erityisesti nurmikko on statussymboli. Jos et huolehdi nurmikostasi, olet vaarassa saada epämiellyttäviä paikkoja, palanutta ruohoa, sammalta tai rikkaruohoja nurmikolla. Joten mitä tarvitaan, jotta nurmikosta tulee kutsuva paikka ympäri vuoden??

Nurmikonhoito etupihan suunnittelu ideoita täydellinen nurmikko

kevät

Puutarhasuunnittelun tavoin nurmikon hoito alkaa keväällä pakkasen laantumisen jälkeen.

Puhdista nurmikko

Ensinnäkin nurmikko on nyt vapautettava kasvien osista, leikkeistä ja nurmikatosta (sammal).

Turve, joka vaikuttaa sekä nurmikon ravinteisiin että maaperän ilmastamiseen. Sammalan ja vastaavien poistaminen voi joskus olla melko työlästä, on vinkkejä tämän tekemiseen tässä.

Nurmikonhoidon kesävinkkejä, etupihan suunnitteluideoita

Pelottavaa

Lisäksi on suositeltavaa karhentaa nurmikkoa keväällä, mikä edistää maaperän ilmastumista ja voidaan helposti suorittaa karhennuslaitteella. Nurmikko on sitten valmis vuoden ensimmäiseen lannoitukseen.

Overseeding

Jos nurmikolla on aukkoja, kannattaa kylvää uudelleen keväällä (pakkasvaurioiden tai vastaavien vuoksi).

Nurmikko kesällä

leikkuu

Toisin kuin kevät ja syksy, kesäkuukausina nurmikolle on tehtävä hyvin vähän. On kuitenkin otettava huomioon muutama seikka, koska vuoden kuumina kuukausina nurmikko altistuu erityiselle rasitukselle. Lasten leikkiminen tai grillaaminen on erityinen haaste nurmikolle. Siksi on tärkeää leikata nurmikko säännöllisin väliajoin, 7–10 päivän välein tiheän kasvun saavuttamiseksi. Varjoisa nurmikko kasvaa hieman hitaammin kuin muu nurmikko. Nurmikon koosta riippuen erilaiset ruohonleikkurit tulevat kyseenalaiseksi. Tietoa oikean ruohonleikkurin valinta löytyy yllä olevasta linkistä.

Nurmikonhoito etupihan suunnitteluideoita ruohonleikkuri

Vesi

Jos haluat edelleen välttää epämiellyttäviä ruskeita pilkkuja nurmikolla, sinun on varmistettava säännöllinen kastelu – varsinkin jos sade ei ole ollut pitkään aikaan. Automaattisten sprinklerijärjestelmien käyttö on ihanteellinen suurille nurmikoille tai leikkimään turvallisesti lomalla. On suositeltavaa kastella varhain aamulla, jotta vesi ei haihdu heti ja nurmikolla on riittävästi vettä myös kuumina keskipäivinä.

Nurmikonhoito, etupihan suunnitteluideoita, lannoita ja kastele nurmikkoa

Lannoittaa

Lannoitus ei voi tehdä haittaa myös kesällä. Lannoite voidaan levittää tasaisesti nurmikolle levittimellä. Liiallisen lannoituksen välttämiseksi on selvitettävä tarkalleen, mikä lannoitteen oikea koostumus on, ja yleensä pysyttävä hieman suositellun annostustiedon alapuolella. Kasvulannoitetta suositellaan kesällä.

Syksyllä

Syksyn kuukausien tarkoituksena on tehdä puutarhasta talvikestävä.

Nurmikonhoidon etupihan suunnitteluideoita nurmikon sorapuutarhapolku

Poista lehdet

Lehtien säännöllinen poisto on välttämätöntä syksyllä – muuten se voi mädäntyä multaa. Ei ole väliä käytetäänkö klassista lehtiharaa vai lehtipuhallinta / lehtipuhallinta.

Lannoittaa

Yksi suositellaan talvella Nurmikon alueen kaliumia sisältävä lannoitus. Tämä ei edistä nurmikon kasvua, mutta vahvistaa nurmikon kangasta. Niin vahvistunut nurmikko sopii nyt talveksi, koska sinun ei tarvitse huolehtia siitä, mutta sinun ei pitäisi astua sen päälle liikaa vaurioiden välttämiseksi.