5 suunnitteluideaa siitä, kuinka voit nauttia puutarhasta sateellakin

“Sateen” näkökulmasta katsottuna “CLOUDY” on jo “KAUNIS”. – Klaus Seibold

Puutarhan omistaminen on melkein kuin yksi "Luonnon lahja". Sen avulla voimme olla yhteydessä kotimme ympärillä olevaan kasvistoon ja eläimistöön, päästä etäisyyteen usein stressaavasta arjesta ja rentoutua.

Oman puutarhan suunnittelu on asia, johon kannattaa käyttää aikaa. Jotta se olisi mahdollisimman käytännöllinen, mukava ja fantastisen kaunis, on tehtävä joitakin tärkeitä päätöksiä. Mutta älä ajattele vain aurinkoisia päiviä! Vaikka sää ei olisi niin mukava, voit – sopivien varotoimenpiteiden avulla – nauttia puutarhasta täysin sateellakin. Tässä vaiheessa haluamme antaa sinulle käden ja antaa sinulle joitain suunnitteluideoita, kuten sinä "kuiva" kokea sadesuihku puutarhassa.

Seuraavat rakenteet auttavat tekemään puutarhasta yksittäiset alueet sateenkestäviksi.

ideoita puutarhan suunnitteluun lehtimajalla

Huvimaja ja pergola

Huvimaja on pieni avoin rakennus, jonka avulla voit pysyä ulkona suojattuna auringolta ja sateelta. Rakennusmateriaalit ja -mallit ovat nykyään erittäin erilaisia, joten täällä hemmotellaan valinnanvaraa. Pergola on samanlainen kuin huvimaja. Tämä ei kuitenkaan yleensä ole varustettu katolla. Täällä sinun tulee joko peittää vedenpitävä kangas tai rakentaa katto, jolle saatat tarvita rakennusluvan. Molemmat vaihtoehdot ovat kalliita ja aikaa vieviä, mutta ne ovat myös todellisia katseenvangitsijoita puutarhassa.Lisäksi ne näyttävät paitsi törkeän hyviltä, ​​myös suojaavat varjolta ja sateelta-viihtyisä paikka, joka kutsuu sinut viipymään.

taitettava paviljonki puutarhasuunnittelun ideoina

Huvimajat

Taitettavat paviljongit ovat paljon halvempia kuin aiemmat suunnitteluideat. Sen kokoaminen ja purkaminen on mutkatonta ja siksi nopeaa ja helppoa. Kuljetuksen osalta myös taitettavat paviljongit saavat pisteitä kätevyytensä vuoksi. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan sijoittaa eri paikkaan melkein silmänräpäyksessä. Jos valitset vedenpitävän mallin, jalat pysyvät aina kuivina myös sateessa. Löydät lisätietoja taitettavan paviljongin aiheesta täältä.

Markiisi

Suunnitteluidea, joka on tällä hetkellä kaikkien huulilla, on modernit aurinkopurjeet. Ne tuovat puutarhaan merellistä tunnelmaa ja tuovat siten yksilöllisiä aksentteja. Mutta vaikka heidän nimensä viittaisi siihen – aurinkopurjeet eivät ainoastaan ​​suojaa aggressiiviselta auringonsäteilyltä, vaan ovat myös vedenpitäviä jossain määrin. Jopa (kevyt) tuuli ei voi tehdä paljon haittaa näille enimmäkseen erittäin kestäville rakenteille.

markiisi puutarhoihin ja terasseille

Markiisit

Markiisi on yleensä runkorakenne, joka on kiinnitetty esineeseen, joka on peitetty, vaikka nyt on olemassa vapaasti seisovia malleja. Niitä käytetään pääasiassa auringon ja yksityisyyden suojana, mutta markkinoilla on myös erityisiä sateen etutelttoja, jotka suojaavat sinua luotettavasti tuulelta ja säältä. Valintasi mukaan voit sitten vetää sisään ja pidentää telttaa tarpeen mukaan kammen avulla tai napin painalluksella.

päivänvarjo

“Sateenvarjo, joka toimii sadesuojana? Miten sen pitäisi toimia? ”Kysyt varmasti itseltäsi nyt. Ja kuitenkin, juuri tämä on mahdollista aurinkovarjoilla, joissa on erityinen kangas, joka pitää auringon ja sateen poissa. Yhdessä taitettavien paviljonkien kanssa tämä on halvin vaihtoehto suunnitteluideoistamme, joten löydät sen jopa tiukalla budjetilla.

Oletko jo päättänyt vaihtoehdon? Ei vielä? Anna sitten ideoiden käydä uudelleen päässäsi tai etsi muita inspiraation lähteitä.

Toivotamme sinulle menestystä etsinnöissäsi ja lukuisia miellyttäviä tunteja puutarhassa – sateen ja tärinän aikaan.

ideoita puutarhan suunnitteluun markiisin kanssa

    sateenvarjo puutarhaan

vedenpitävä puutarhapaviljonki lisää nautintoa