Aquaponics – Tältä voisi näyttää kestävän elintarviketuotannon tulevaisuus!

Mitä tekemistä tomaatinviljelyllä on kalanviljelyllä? Ei mitään? Ei mitään! Viime aikoina kestävä suuntaus, jossa yhdistyvät molemmat, on tullut yhä suositummaksi luomuviljelijöiden, harrastajapuutarhureiden ja omavaraisten ihmisten keskuudessa – aquaponics. Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa ja mitä etuja on arvostettava, löytyy seuraavista riveistä. Näytämme myös, kuinka voit rakentaa oman aquaponics -järjestelmän omaan puutarhaan.

Mikä on aquaponics?

Lyhyesti sanottuna aquaponics on täydellinen symbioosi kaloista ja kasveista. Tarkemmin sanottuna se on AQUAkulturin ja HydroPONIKin yhdistelmä. Vesiviljely tässä tapauksessa ovat erilaisia ​​makean veden kaloja ja Hydroponics on ns. mullaton viljelymenetelmä, jossa kasveja kasvatetaan vain mineraaliravinteilla vedessä. Käsite tulee Amerikasta ja sitä käyttivät edelleen mayat. Vuosisatoja myöhemmin se kehittyi monissa pienissä yhteisöissä, jotka osallistuivat ruoan itsenäisyyteen ja kestävyyteen. Ajan myötä aquaponicsista tuli tehokas ja kestävä suuntaus, joka on jo tullut meille Euroopassa.

Aquaponics – Ruoantuotannon tulevaisuus

aquaponics kestäviä puutarhaideoita

Tapa, jolla aquaponics -järjestelmä toimii, on merkittävä ja tietysti otettu Äiti Luonnolta. Suurissa akvaarioissa tai lampissa kalat kasvatetaan makeassa vedessä. Nämä tuottavat jatkuvasti kalan jätettä. Eritteet kulkevat letkujen läpi erityiseen biologiseen suodattimeen, joka on täynnä bakteereja, jotka käsittelevät niitä.

Täällä vapautunut ammonium muuttuu ravitseviksi nitraateiksi ja annetaan edelleen kasveille. Kasvit absorboivat veteen liuotetut ravintoaineet, mukaan lukien hiilidioksidi. Nämä puolestaan ​​puhdistavat veden, joka voidaan lisätä takaisin kaloihin.

Puutarhalampi muutetaan aquaponics -järjestelmäksi

aquaponics idea puutarhalampi

Lisäksi kasvit muuttavat haitallisen hiilidioksidin luonnollisesti hapeksi. Suljettu kierre, joka on täysin kestävä ja hyvä ihmisten terveydelle. Luonnollinen kalalannoite sopii myös vihanneksille ja yrteille. Sen voi nähdä ja maistaa. Lisäksi kasvit kasvavat tavallista nopeammin, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Aquaponics -järjestelmiä voidaan rakentaa pienempiin ja suurempiin versioihin

aquaponics kestävä vihannesten viljely

Täältä näet tarkalleen, miten kaikki toimii suuremmissa aquaponics -tiloissa:

Akvaponiikan tärkeimmät edut yhdellä silmäyksellä

Pienemmilläkin vesijärjestelmillä on seuraavat edut. Nämä ovat loogisesti vahvimmat niin sanotuissa akvaponisissa kasvihuoneissa.

  • resursseja säästävä  – Aquaponic -menetelmä säästää pääasiassa vettä (koska sinun ei tarvitse kastella), mutta myös kaikkia lannoitteita.
  • päästötöntä – Koska kasvit absorboivat hiilidioksidin kokonaan, se ei pääse ilmaan
  • kustannustehokas – Kustannuksia säästetään korkealla tehokkuudella ja kestävyydellä.
  • säästä riippumatta – Kattaen kasvihuoneet, sato on täysin riippumaton säästä ja sato on aina suojattu pakkaselta ja rakeilta sekä epäpuhtauksilta.

Tulevaisuutta ajatteleva konsepti, jolla on lukuisia etuja ympäristölle ja terveydelle

akvaoniikkajärjestelmät

Rakenna akvaponinen järjestelmä itse

Voit myös rakentaa minikokoisen aquaponics-järjestelmän itse. Katso alla olevasta videosta, miten tämä tehdään. Tärkeimmät tarvitsemasi materiaalit ja työkalut ovat: korotettu säiliö, suuret muoviastiat tai akvaariot, letkut, biologiset suodattimet ja savirakeet.

Kalat, jotka sopivat tähän parhaiten, ovat: karppi, saalistusmonni, ahven ja taimen (hieman vaikeampi), mutta myös muut vesieläimet, kuten esimerkiksi marmorraput.

Ja mitä kasveja kannattaa suosia? Tähän sopivat erityisesti lehtivihannekset, tomaatit, kurkut, selleri, punajuuret, paprikat, hunajamelonit ja chili sekä yrtit, kuten basilika, timjami, oregano, rosmariini ja salvia.

Näin onnistut kestävässä mini -aquaponicsissa

Alkuperäinen ja käytännöllinen idea puutarhaan

aquaponics -järjestelmä puutarhassa

Jos valitset myös aquaponics -järjestelmän, et tee vain hyvää omalle terveydellesi, vaan myös ympäristölle. Joten ajattelet globaalisti ja toimit ehdottomasti paikallisesti. Aivan loistava!

Lapset ovat erityisen iloisia

kestävän puutarhatrendin aquaponics

Iloa itsepalveluperiaatteelle ja intohimoisille luomupuutarhureille

aquaponics -puutarhan trendi

Maatalous kohtaa kalankasvatuksen

Rakenna oma aquaponics -järjestelmäsi

Suositellaan myös miniversiona

aquaponics minijärjestelmä

akvaario -akvaariojärjestelmä

mini aquaponics idea akvaario

Markkinoilta löytyy jo monia tuotteita siihen

akvaariojärjestelmä akvaario

nykyaikaisia ​​akvaponiikkaideoita

Myös julkisia puutarhoja suunnitellaan jo uudella menetelmällä

aquaponics -puutarhan trendi