Bokashi Bucket: Uusi suuntaus tehdä orgaanisia lannoitteita itse

Jos haluat kompostoida keittiöjätteesi täysin ekologisella tavalla ja muuttaa sen itse orgaaniseksi lannoitteeksi, voit kokeilla sitä Bokashi -kauhalla. Seuraavilla riveillä selitämme, miten kaikki toimii ja miksi sinun pitäisi valita tämä menetelmä perinteisen kompostin sijaan.

Lannoita ekologisesti Bokashi -kauhalla

käytä bokashi -ämpäriä ja tee lannoite itse

Mitä bokashi muuten tarkoittaa?

Bokashi tulee japanista, kuten luultavasti olette jo arvanneet, ja se tarkoittaa jotain “käynyttä orgaanista materiaalia”, johon sovellettiin vaiheittaista toteutusta. Bokashi -keittiön kompostori tai kauha voi itse asiassa korvata orgaanisen jätesäiliön kokonaan, ja sillä on muutamia muita etuja.

Esimerkiksi Bokashi -kauhan sisällöllä ei ole pahaa hajua, kuten tavanomaisessa kompostissa tai orgaanisessa säiliössä, eikä siksi houkuttele tuholaisia, kuten. B. rotat. Toisin kuin normaali orgaaninen jäte, kaikki arvokkaat ravintoaineet lisätään takaisin maaperään eikä haitallisia pakokaasuja pääse ilmakehään käymisprosessin aikana.

Bokashi -kauhan tekeminen itse on melko työlästä. Löydät sen esimerkiksi Amazonista alkaen 41 eurosta ja voit aloittaa kompostoinnin heti. Normaalisti tällaisen kauhan tilavuus on noin 18 litraa, ja on parasta ostaa kaksi niistä samanaikaisesti toisen täyttämiseksi, kun Bokashi kypsyy ensimmäisessä kauhassa.

Parasta on hankkia kaksi

bokashi ämpäri diy lannoite

Kuinka bokashi -ämpäri toimii?

Bokashin salaisuus on pääasiassa niin kutsutuissa EM: issä – tehokkaissa mikro -organismeissa. Nämä koostuvat laktoosibakteereista, hiivoista ja muista hyödyllisistä ainesosista, kuten fotosynteesibakteereista. EM: t löytyvät joko nestemäisessä muodossa tai sen kanssa rikastetuina vehnäleseinä. Nämä mikro -organismit yhdessä hiilen tai kuivikehiilen kanssa (puuhiili varastoi ravinteita ja vapauttaa ne sitten maahan pidemmäksi aikaa) suosivat käymisprosessia Bokashissa. Tämä prosessi tulisi suorittaa ilman ilman syöttöä. Käyminen kestää keskimäärin 3-4 viikkoa sen jälkeen, kun ämpäri on täynnä. Tämä luo paljon entsyymejä, vitamiineja, antioksidantteja ja aminohappoja, jotka ovat hyödyllisiä kasveille ja maaperän rikastumiselle. Voit sitten työstää kypsän bokashin sänkyyn tai kukkaruukkuihin. Ensimmäisessä tapauksessa on suositeltavaa kaivaa Bokashi noin 15 cm syvälle, peittää se maaperällä ja kaataa siihen vettä ja EM -aineita. Noin 2 viikon kuluttua voit istuttaa kasvit ja kukat.

Lisävinkki: Sinun on napautettava Bokashi -mehua säännöllisesti käymisprosessin aikana. Tämä on neste, joka valuu ulos Bokashi -kauhan hanasta. Tämä on täydellinen käytettäväksi lannoitteena, mutta laimenna se vain vedellä!

Bokashi -kauhoissa on tarvittavat lisävarusteet

tee bokashi -kauhat lannoitteelle itse

Kuinka bokashi valmistetaan: pikaopas

Tarvitset:

 • bokashi -ämpäri
 • EM: t – tehokkaat organismit – nestemäisessä muodossa tai vehnäleseinä
 • Suihkupullo EM: ille
 • Puuhiili tai pentue kasvihiiltä
 • Paljon keittiöjätettä – vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kalaa jne..

Ainoa asia, jota sinun ei pitäisi laittaa Bokashi -ämpäriisi, on luut

keittiöjätteen bokashi -ämpäri

Ja näin tehdään:

 1. Leikkaa tai silppua aina kaikki keittiöjätteet (ruoantähteet, vihannes- ja hedelmäjätteet, kananmunan ja banaanin kuoret, kahvinpurut, luuttomat liha- ja kalajätteet) ja laita ne Bokashi -ämpäriin..
 2. Aloita tällaisella kerroksella ja suihkuta EM: llä tai ripottele päälle erityistä vehnälesettä.
 3. Lisää myös sirontahiiltä.
 4. Paina koko asia alas lastalla tai lasipullon pohjalla, jotta orgaaninen massa on mahdollisimman ilmatiivis. Päälle voi laittaa myös hiekalla täytetyn muovipussin.
 5. Sulje sitten aina Bokashi -ämpäri ilmatiiviisti kannella, jotta käymisprosessi voi sujua optimaalisesti.
 6. 6-8 viikon kuluttua Bokashi on täysin kypsä ja käyttövalmis. Valmis bokashi voi haistaa hieman hapanta ja näyttää valkoiselta.
 7. Anna välissä olevan nesteen valua ulos hanasta. Laimennettu voimakkaasti vedellä (50 ml Bokashi -mehua 10 litraan vettä), tämä Bokashi -fermentointi on erinomainen nestemäinen lannoite kasveillesi.

Toivotamme sinulle hauskaa ja menestystä lannoitteen tekemisessä itse Bokashi -kauhalla!

Pieni vaiva, suuri vaikutus!

bokashi kauhat tee se itse -ideoita

Keittiöjätteet ja ruokajäämät menevät Bokashi -ämpäriin

bokashi ämpäri keittiöjätettä

Rikasta EM: llä

bokashi ämpäri kotitekoisia lannoiteideoita

tee bokashi -ämpäri lannoitetta itse

Paina lastalla alas

bokashi ämpäri orgaanista lannoitetta

bokashi ämpäri lannoitetta tee se itse ohjeet

Päätä Bokashi -kauhan variantti

tee bokashi -ämpärikomposti itse

Ja tee oma erityinen ekologinen lannoite kasveillesi!

bokashi ämpäri vihreitä kasveja


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80