Hemmottele itseäsi maaseudun loistolla puutarhassa upeiden pionien kanssa

Pionit ovat kesäpuutarhan kauneimpia kukkia. Ne ovat täydellisiä kaikille, jotka haluavat luoda epävirallisen maaseudun tunnelman omalle ulkoalueelleen. Ne tunnetaan myös nimellä Pionit.

Näiden upeiden puutarhan kukkien hoito riippuu suurelta osin niiden lajikkeesta. On monivuotisia ja pensaspioneja. Ensimmäiset ovat suosituin kanta, ja useimmat Internetin hoitovinkit viittaavat niihin.

Pensaspionit voidaan tunnistaa juuristaan. Ne ovat kestävämpiä ja toisin kuin muut lajikkeet, ne eivät vetäydy maahan. Nämä pionit kukkivat jälleen suhteellisen aikaisin ja ovat pakkasenkestäviä. Pensaspioneilla on usein erittäin voimakas tuoksu – toinen suuri etu näistä puutarhan kukista.

Yhden tai toisen tyypin päätöksen tulisi mieluiten liittyä suunnitteluvaihtoehtoihin, jotka haluat saavuttaa omalle puutarhallesi. Pensaspionien avulla voit tietysti rakentaa puutarhan hyvin. Monivuotinen tyyppi sopisi paremmin eri kasvien sänkyjen muodostamiseen. On myös sekatyyppejä, joiden avulla voit yhdistää näiden kahden edut.

Upeat pionit keskellä puutarhaa

aksentti-puutarhassa-vaaleanpunainen

Perinteet ja innovaatiot

Pionit tulevat Kiinasta ja ovat olleet siellä tunnettuja yli 2000 vuotta. Siellä niistä tuli ensin suosittuja lääkekasveja. Pionit auttoivat verenvuotoon.

Pelkästään Kiinassa kasvatettiin tuhansia erilaisia ​​kukkia. Viime aikoina tunnetaan monia erilaisia ​​hybridejä.

Nämä ovat kestävämpiä tai helpommin hoidettavia pionilajeja.

Sen avulla saavutettiin myös suuri valikoima värejä. Lue lisää historiasta ja tunnetuimmista risteyksistä tässä artikkelissa.

Jatkamme nyt tärkeiden hoitovinkkien kanssa.

Istutetaan monivuotisia ruusuja ruukusta

kukkaruukku strutsi pionit

Erot monivuotisten ja pensaiden välillä

Tärkein ero hoidossa on istutus. Monivuotiset kasvit on istutettava maahan noin yhtä syvälle kuin väliaikaisen kukkaruukun syvyys, jossa ne olivat. Pensaat tulisi istuttaa hieman syvemmälle: niiden juurien tulisi olla noin 5 cm maanpinnan alapuolella. Tämä on ainoa tapa, jolla molemmat lajit voivat kehittyä hyvin ja tuottaa kukkia. Istutus sopimattomaan syvyyteen on useimmiten syy sen puutteeseen. Yleinen ongelma muuten.

Kuten sanoin, nämä kaksi lajia kukkivat eri aikoina. Lisäksi niiden talvinen ulkonäkö on aivan erilainen: pensaat eivät tietenkään vetäydy!

Lisäksi on olemassa useita huoltovinkkejä, jotka koskevat molempia tyyppejä. Nyt kiinnitetään huomiomme siihen!

Talon julkisivu pionien kanssa

koristella seinää ulkona

Istuta pionit tasaisesti toisistaan

Kaikki pionit kehittyvät melko laajasti sekä maan alla että sen yläpuolella. Tästä syystä ne on istutettava hyvälle etäisyydelle toisistaan. Joten he voivat kehittyä hyvin. Suositeltava etäisyys on vähintään yksi metri.

Mausta istuinalue vaaleanpunaisilla pioneilla

leveästi kasvavat kukat-enimmäkseen sekalajikkeet

Oikea maa

Pionit tarvitsevat kosteutta. Maapallon on kuitenkin oltava läpäisevä. Et voi kestää kastumista. Pionit kehittyvät parhaiten osittain varjossa. Esimerkiksi ne kasvavat ihanasti puiden alla, joilla ei ole liian paksu lehti. Penumbra olisi toinen optimaalinen vaihtoehto. On tärkeää, että he saavat 3-4 tuntia aurinkoa päivässä.

Upeat pionit eri väreissä

violetti-valko-pionit

Kärsivällisyys kannattaa

Kahden tai kolmen vuoden kuluttua pionit kasvavat kohtuulliseen kokoon ja kaunistavat puutarhan kauniilla kukillaan. Kuitenkin kärsivällisyys kannattaa monella tapaa. Ne kukkivat jopa 50 vuotta. Jotkut pionit voivat jopa selviytyä vuosisatojen ajan!

Tämän lajikkeen herkät valkoiset kukat miellyttävät silmää

upeat valkoiset kukat

Siirrä kasvit oikeaan aikaan

Pionit voidaan siirtää, mutta se on tehtävä oikeaan aikaan. Ihannetapauksessa tämän pitäisi tapahtua aikana, jona he ovat vetäytyneet, lokakuun ja maaliskuun välisenä aikana. Sinun on oltava varovainen kaivaaessasi, jotta et vahingoita juurijärjestelmää. Paikanvaihto tulisi tehdä ensimmäisinä kehitysvuosina, jolloin kasvit eivät ole vielä kovin laajalti kehittyneitä.

Pionit – muurahaiset voivat auttaa

pionit muurahaiset

Entä muurahaiset?

On olemassa erilaisia ​​tuholaisia pionien kehitys voi estää. Kussakin yksittäistapauksessa on toteutettava erilaisia ​​toimenpiteitä sitä vastaan. Useimpien puutarhanhoitoasiantuntijoiden mukaan tämä ei kuitenkaan sisällä muurahaisia. Ne ovat joillakin osa -alueilla jopa myönteisiä kehitykselleen. Syömällä kukkien sokeriaineella ne auttavat niitä avautumaan todella hyvin.

Tyypillinen herkkä väri – vaaleanpunainen on erittäin suosittu juhlien koristeluun

ihana juhla-koristeluun

Vinkkejä maljakoiden järjestelyihin

Voit luoda upeita järjestelyjä pionien maljakoihin. Sen avulla voit tehdä upeita koristeita itse, jotka voivat kestää jopa 10 päivää. Suosittelemme leikkaamaan vain vähintään kolme vuotta vanhoja kukkia. Sitten he ovat saavuttaneet täyden loistonsa. Tämä tarkoittaa, että voit täyttää maljakon vain kahdella näistä.

Kauniit pellot pionien kanssa

tunnetuin väri

yhteenveto

Pionit ovat arvokas investointi puutarhaan. Oikealla hoidolla voit nauttia sen upeista kukista useita vuosikymmeniä. Valitse sopiva tyyppi – hoidon, puutarhan toiminnan ja eri värivaihtoehtojen mukaan.

Nauti kesäisestä ja tyypillisesti maaseudun tunnelmasta puutarhassa ja kauniiden pionien levittämässä sisustuksessa!

Pionit voivat olla suuri aksentti puutarhassa

aksentti puutarhassa

 Istuta sängyt valkoisilla pioneilla

reunustavat tietä

Pensaspionien erityinen juuri

juuripensas-pionit

Yhdistelmät muiden kasvien kanssa ovat myös mahdollisia

SONY DSC

Pionit on helppo yhdistää muiden puutarhan kukkien kanssa

yhdistelmä muiden kasvien kanssa

Erilaisia ​​pionien kukkia

erilaisia ​​kukkia

Pitkät kasvien sängyt pionien kanssa

monia erilaisia ​​hybridejä