Hidas puutarhanhoitotrendi – monia odottamattomia etuja ympäristölle ja terveydelle

Oletko pieni hippi puutarhassa? Rentoudutko ja lepäätkö leikkaamalla pensaita ja pensasaitoja? Nautitko luomuvihannesten kasvattamisesta joka päivä? Oletko siis fani hitaasta puutarhanhoidosta? Tämä suuntaus sai inspiraationsa Carlo Petrinin liikkeestä Slow Food.

hidas puutarhanhoitotrendi on epätavalliset lyhdyt

Amerikkalainen puutarhanhoitoyrittäjä Felder Rushing keksi idean tähän aloitteeseen. Itse asiassa tämä ei ole paljon käytännön puutarhatyötä. Kyse on itsetietoisuudesta, henkilökohtaisesta vastuusta ja ympäristötietoisuudesta.

Se on oikea asetus eikä tarkistuslista!

Useimmilla nykyaikaisilla puutarhureilla on itse asiassa “hidas puutarhanhoito” -asenne.

Värikäs, rehevä kasvillisuus

hidas puutarhanhoitotrendi rehevät kukat loistava kasvillisuus

Kaipaatko rentoutumista, vanhoja aikoja, jolloin voisit käyttää aikaa kaikkeen? Tunnet ajan rytmin ja vuodenaikojen vaihtumisen ja työskentelet “yhteistyössä” heidän kanssaan. Joten tänään kyse ei ole niinkään säännöstä vaan periaatteista. Voit sitten käyttää tätä itse.

lehtivihannesten ja marigoldien hidas puutarhanhoitotrendi

“Hidasta puutarhanhoitoa” päätavoitteena on työskennellä omien kasvien parissa, valita mikroilmastoon sopivia lajikkeita, käyttää vettä säästeliäästi ja kompostia. Keinotekoisen koristelun sijasta kasvin yksityiskohdat on suunniteltu koristeellisella tavalla.

Osallistumme aktiivisesti ympäristöolosuhteiden parantamiseen, joidenkin eläinlajien säilyttämiseen ja ympäristömme terveellisempään ilmaan.

1. Hauska prosessi.

Tiedätkö, että: Sinulla on mielessäsi kuva suosikkipuutarhastasi ja tuskin maltat odottaa sen toteutumista? Voit ostaa monia yksinäisiä kasveja rahalla ja saavuttaa näin nopeasti kauniin puutarhan. Mutta tämä ei ole “hidas puutarhanhoito”. Hitaassa puutarhanhoidossa nautit prosessista yhtä paljon kuin tuloksesta. Ei ole niin vaikeaa hoitaa ruohoa ja ympärivuotisia kasveja. Tätä varten tarvitset vain sopivat siemenet tai osat. Unelmapuutarha tarvitsee silloin paljon aikaa, mutta se on sen arvoista. Koet myös arvokkaan oppimisprosessin kasvien erityispiirteistä ja luonteesta. Niistä tulee osa elämääsi!

On paljon vaikeampaa kasvattaa pensaita pelkästään siemenistä. Voit ostaa pieniä kasveja ja antaa niiden kasvaa ajan myötä. Todellinen ilo on odottaa ja katsella prosessin eri vaiheita.

2. Etsi puutarhaan kukkia sisältäviä kasveja.

Suunniteltaessa “hitaan puutarhanhoidon” sääntöjen mukaan istutuspaikalla ja -tyypillä on tärkeä rooli. Mikroilmastoon sopivat kasvit kasvavat luonnollisen luonnonhoidon ansiosta ja sinun on investoitava paljon vähemmän työtä niiden uudelleenviljelyyn.

Kasvit kehittyvät hyvin, jos niitä on harkittu tavan mukaan

herkkä violetti kukka ja saniaiset hidas puutarhanhoitotrendi

3. Veden säilyttäminen voidaan tehdä tyylikkäästi.

Ilmastonmuutoksen vuoksi veden säilyttäminen on yhä tärkeämpi asia. Tämä pätee erityisesti puutarhan hoitoon. Veden taloudellinen käyttö on tässä työn kolmas periaate. Sadeastiat ja sadevesivarastot ovat olennainen ominaisuus veden kertymiselle eri vuodenaikoina.

Nykyään on paljon parempia ratkaisuja kuin vihreät tynnyrit

hidas puutarhanhoitotrendi on futuristinen muotoilu

4. Investoi puutarhan kotitekoisiin lannoitteisiin.

Maaperän kyky säilyttää kosteus on erittäin tärkeä menestyksellesi puutarhassa. Voit tehdä tämän käyttämällä orgaanisia materiaaleja, kuten terästä lantaa, hometta tai kompostia. Jälkimmäistä suosittelevat erityisen hitaat puutarhanhoitoasiantuntijat.

Upeat säilytyslaatikot karkeista puupaneeleista

puupaneeleista valmistettujen suurten säilytyslaatikoiden hidas puutarhanhoitotrendi

Kompostin luominen ei ole salaperäinen asia. Asioiden pohjaan pääseminen vie kuitenkin aikaa ja paljon tietoa. Parhaat tulokset saavutetaan vain syvällä tietämyksellä. Paras tapa oppia on havainnointi.

Tietenkin voit vain saada kemiallisia lannoitteita viereisestä kaupasta. Mutta onko se sen arvoista? Eikö ole mukavampaa olla hieman kärsivällinen ja nauttia sitten puhtaasta luonnosta.

5. Kehitä “hidas” vaihtoehto pikaruoalle.

Sinun ei tarvitse omistaa tonttia omien tuotteiden tuottamiseen. Muutama tahra voi myös riittää. Voit kirjaimellisesti viljellä: eli luoda pieniä alueita kasvin viljelyyn.

Voit valmistaa monenlaisia ​​salaatteja ja mausteita. Ne katkaistaan ​​ja kasvavat takaisin.

Näyttely kulinaarisista yrteistä

hidas puutarhanhoitotrendi on täynnä kulinaarisia yrttejä

6. Poista ruohonleikkurit käytöstä.

Rehevä smaragdinvihreä niitty oli osa monia menneitä tiloja. Monissa nykyaikaisissa puutarhoissa tätä perinnettä jatketaan keinotekoisilla, korkeilla muovipusseilla.

Pieni terassi kivilaatoilla rentoutumiseen

hidas puutarhanhoitotrendi mukavat lepotuoleja raitista ilmaa

Miksi se on välttämätöntä? Koska vaihtoehto vie paljon aikaa. Jos kuitenkin käytät aikaa, kukkivan puutarhan tarvittavat olosuhteet, kuten hyödylliset hyönteiset, tulevat itsestään. Pitkällä aikavälillä puutarhanhoito on paljon helpompaa.

Yksityisyysnäyttö ja vankka laitossuunnittelu Arkkitehti Lynn Gaffney, PLLC

puusta valmistetut hitaat puutarhanhoitotrendit

7. Luo luonnollinen ilmapiiri villieläimillesi.

Jos valitset pienet, alkuperäiset pensaat, puutarhasta tulee varmasti paratiisi. Voit myös auttaa ympäristöä paljon pidemmälle levittämällä luonnollista kasvistoa.

Tuntuu kuin olisit metsässä

hidas puutarhanhoitotrendi villi niitty rehevä ruoho

Lopuksi meillä on harmoninen kuva, joka syntyi “hitaan puutarhanhoidon” ansiosta. Mutta voit mukauttaa puutarhasi niin kauniisti elämäsi sääntöihin. Sinun tarvitsee vain sisäistää periaatteet ja uskoa niiden merkitykseen.

Oma terveytesi – henkisesti ja fyysisesti – paranee suuresti.

Kauniita pioneja ihailtavaksi

hidas puutarhanhoitotrendi kauniita pioneja