Hoitovinkkejä pelargonioillesi ja muuta hyödyllistä tietoa

Pelargoniat ovat saksalaisten suosituimpia puutarha- ja parvekekasveja. Kasvitieteellisestä näkökulmasta näitä kauniita ja pitkään kukkivia kukkia kutsutaan pelargonioiksi, mutta ihmiset haluavat kutsua niitä geraniumiksi (geranium, pelargonium). Ne kuuluvat suureen Cranesbill -perheeseen ja vaikuttavat monenlaisilla kukkien väreillä ja muodoilla. Niitä pidetään usein värikkäinä sisustuksina terasseille, parvekkeille ja muille ulkotiloille, koska niiden luonnollinen armo miellyttää silmiä. Lisäksi upeilla kukilla on tärkeä lisäpiste – ne kukkivat toukokuusta lähtien, avautuvat täyteen loistoonsa kesällä ja ilahduttavat meitä kukistaan ​​myöhään syksyyn asti. Eikä siinä kaikki: pelargonioita on erittäin helppo hoitaa, joten kaikki harrastajapuutarhurit ja kukkien ystävät voivat kasvattaa niitä. Jotta voit myös ihailla näiden puutarhakauneuksien luonnollista viehätystä kuukausien ajan, haluamme esitellä sinulle pähkinänkuoressa tärkeimmät kurjenpolvihoitovinkit..

Geraniumit koristavat parveketta ja puutarhaa koko kesän

Geraniumit kukkaruukussa kodin sisustamiseen

Oikea sijainti, täydellinen säiliö ja oikea maaperä

Jos olet päättänyt hoitaa pelargonioita kotona, suosittelemme, että valitset nuoret kasvit kukkakaupasta. On parasta istuttaa ne ostopäivänä, koska kukat ovat herkkiä valolle. Mutta ensin valitse heille sopiva paikka – sen pitäisi olla aurinkoinen ja hyvin suojattu tuulelta.

Pelargoniat kestävät paljon aurinkoa, mutta liian voimakas tuuli voi rikkoa niiden versot, kukat tai lehdet. Täydelliset säiliöt näille kukille ovat parvekelaatikot, ruukut ja suuret kylpyammeet, joissa on ehdottomasti vedenpoistoaukko. Maaperän on oltava läpäisevä ja hyvin tuuletettu, koska pelargoniat eivät pidä vedestä. Erikoisliikkeistä löydät parhaan mahdollisen hedelmöitetyn ruusukerran pelargonioille. Istutettaessa sinun on noudatettava peukalosääntöä ja jätettävä noin 20-30 cm tilaa yksittäisten kukkien väliin. Pelargoniat kasvavat nopeasti ja tuuheina ja tarvitsevat tätä tilaa kehittyäkseen hyvin.

Meillä geraniumia käytetään vain ruukkumaassa jääpyhien jälkeen – toukokuun puolivälissä

puutarhanhoito kasvit kurjenpolvi kasvaa vinkkejä hoitoon

Kastelu ja lannoitus – kurjenpolven mutterit ja pultit

Pelargoniat tarvitsevat yleensä paljon vettä. Sääntö sanoo, että kukkia on kasteltava säännöllisesti, mutta vältä mahdollisia vesivuotoja. Vesi jopa kahdesti päivässä kuumina kesäpäivinä – aamulla ja illalla. On suositeltavaa kastella vain vähän useammin. Älä käytä kylmää vettä, se ei tee hyvää kukille.

Pelargoniat tarvitsevat säännöllistä kastelua hyvän kasvun ja loistavan kukinnan vuoksi

pelargonioita tuoreita sisustusideoita puutarhaan kesällä

Pelargonioita pidetään “raskaina kuluttajina”, mikä tarkoittaa, että ne poistavat monia ravinteita ruukkumaasta. Tästä syystä sinun on lannoitettava ne säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa kukinnan aikana. Kuten jo sanottu, voit silti käyttää jo lannoitettua maaperää istutukseen ja valita pitkäaikaisen lannoitteen. Joka tapauksessa kasvit ovat hyvin nostettuja.

Pelargonioita pidetään helposti hoidettavina parvekkeina, mutta ne tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta

pelargonioita istutuskoneessa erinomaisena parvekkeen koristeena

Lepotila, karsiminen ja lisääntyminen – mitä sinun pitäisi tietää siitä?

Pelargoniat tulevat alun perin Etelä -Afrikasta ja niitä käytetään ilmaston lämpenemiseen. Kuitenkin asianmukaisella hoidolla he voivat selviytyä Saksan pakkasesta hyvin. Ensin sinun on poistettava kuivat lehdet ja kuihtuneet kukat, leikattava kaikki versot takaisin 10 cm: iin ja tuettava ne valoisaan talvehtimispaikkaan. Siellä lämpötilan tulisi olla 5 ja 10 asteen välillä koko talven. Suihkuta kukka -osia ajoittain vedellä, jotta ne eivät kuivu. He saavat mennä ulos vain lämpimänä kevätpäivänä. Ensin sinun täytyy löysätä ja pienentää juuripalloa ja istuttaa se sitten uudelleen. Kuinka hankkia omat geraniumit! Muuten nämä kukat voidaan helposti levittää pistokkailla. Saat lisätietoja tästä videosta:

 Pelargoniat voivat lepotilaa hyvin kirkkaassa paikassa

punaiset pelargoniat koristavat ulkopintaa

Jos olet yksi niistä intohimoisista kukkafaneista, löydät meiltä lisää mielenkiintoisia ideoita puutarhan suunnitteluun ja etsi inspiraatiota muiden puutarhan kukkien hoitoon. Klikkaa tästä ja anna itsesi yllättyä!

puutarhakasvit kurjenpolvi kukkaruukussa vinkkejä talveksi

puutarhakasvit geraniumit upeana puutarhan sisustuksena luovia puutarhaideoita paletilla

puutarhakasvien koristeet geraniumilla

puutarhakasvit kauniin kurjenpolven eri väreissä

puutarhan kasvit asunnon sisustamiseen

pelargoniat roikkuvina kukina vangitsevat silmän

puutarhakasvit, jotka koristavat ideoita takapihalle, kasvattavat geraniumia

pelargoniat ikkunalaudan koristeluun

geraniumit kauniita sisustusideoita sisäänkäynnille