Hyödyllisiä hyönteisiä puutarhassa luonnollisen ja terveen puutarhan suunnitteluun

Oman kehon ja elämän tasapaino näyttää olevan moderni tapa terveyteen. Saastumisen ja muiden katastrofien seurauksena yhä useammat ihmiset ymmärtävät, että se on oikein. Puutarhasuunnittelun tulisi auttaa palauttamaan yhteytemme luontoon. Myrkkyjen ja kemian käyttöä ei selvästikään ole kirjoitettu tähän elämänfilosofiaan. Oletko sinäkin samaa mieltä? Oletko valmis ponnistelemaan ja torjumaan tuholaisia ​​ympäristöystävällisesti? Sitten olet oikea lukija artikkelillemme “Hyödyllisiä hyönteisiä puutarhassa”.

Puutarhassa on monia kasveja, jotka houkuttelevat hyödyllisiä hyönteisiä

Puutarhaideoita luonnollinen puutarha

Hyödyllisten hyönteisten levittäminen puutarhaan – se kuulostaa paljon vaikeammalta kuin se todellisuudessa on!

Hyödyllisiä organismeja puutarhassa voitaisiin helposti ostaa ja asuttaa. Joten se ei ole ollenkaan niin monimutkaista! Siitä tulee monimutkaisempi vain, jos haluat houkutella näitä hyödyllisiä hyönteisiä luonnollisella tavalla. Tämä tietysti toimisi myös silloin, mutta kirjoitamme siitä hieman myöhemmin.

Jos sinulla ei ole aikaa, voit yksinkertaisesti noutaa kokoelman niitä kaupallisesti saatavia hyönteisiä, jotka sopivat parhaiten tapaukseesi. Hyödyllisten hyönteisten laadukkaiden tarjousten hinta on tällä hetkellä 20-30 €.

Luonnollinen puutarha houkuttelee helposti hyödyllisiä hyönteisiä

terveet elävät hyödylliset hyönteiset puutarhassa luonnollinen puutarha

Millaisia ​​hyödyllisiä hyönteisiä todella tarvitset puutarhassa??

Useimmissa tapauksissa tarvitset hyödyllisiä hyönteisiä kirvoja vastaan. On olemassa useita hyönteisiä, jotka ruokkivat niitä, ja niitä on helppo löytää markkinoilta ja ne sopivat hyvin houkuttelemaan sopivia kasveja. Mutta puutarhassa voi esiintyä myös muita tuholaisia. Ota selvää, mitkä ne ovat, ja osta sitten oikeat hyödylliset hyönteiset. Tässä on erittäin hyödyllinen luettelo tuholaisten ja niiden vastustajien kanssa, jota jokainen teistä voi käyttää!

Tältä hyönteishotelli näyttää

Hyönteishotelli - puutarhaideoita luonnollinen puutarha

Kasveja, jotka houkuttelevat hyödyllisiä organismeja

Ehkä sinulla on aikaa ja taipumusta käyttää joitain kasveja, jotka houkuttelevat hyödyllisiä hyönteisiä. Muuten tämä menetelmä voisi täydentää hyödyllisten hyönteisten ostamista, mutta ei korvata sitä! Voit ostaa hyödyllisiä hyönteisiä ja kannustaa heitä leviämään oikeilla kasveilla. Suosituimpia kasveja hyödyllisten hyönteisten houkuttelemiseksi ovat hedelmäpuut, monivuotiset kasvit, luonnonvaraiset yrtit ja kukat. Esimerkiksi koiranputket ovat paitsi kauniita myös erittäin hyödyllisiä tähän tarkoitukseen. Ruiskukukat ovat myös erittäin suosittuja hyödyllisten hyönteisten keskuudessa. Kannattaa myös harkita hämähäkki-, saalistus- ja korvakorujen vetämistä.

Tärkeä vinkki: Jos aika on vähissä, löydät myös sopivat villieläinsekoitukset. Suuri etu tässä on se, että myös pakkauksessa ilmoitetaan, mitä hyödyllisiä hyönteisiä myytävät kasvit kussakin tapauksessa voivat houkutella.

Opi mistä hyönteisistä on hyötyä

Luonnollinen puutarha - puutarhan suunnitteluideoita

Hyönteishotelli hyödyllisille hyönteisille

Jos haluat saada hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaan pysyvästi, niin sanotun hyönteishotellin käyttö on järkevää. Tämä on helppo käsitellä ja jopa melko helppoa tietyissä olosuhteissa. Kukkaruukku tai muu astia voidaan täyttää sopivalla materiaalilla, kuten kookoskuidulla. Olki palvelee yhtä hyvin täällä. Astian värillä on myös suuri merkitys. Kirkkaat sävyt houkuttelevat hyönteisiä. Erityisesti tuliset vivahteet, kuten punainen tai oranssi, olisivat ihanteellisia tähän tarkoitukseen. Maalaa astia tähän sävyyn. Muuten, jos teet hyönteishotellista kauniin, se voi toimia myös houkuttelevana puutarhan koristeena. Toinen suosittu hyönteishotelli on valmistettu rei’itetyistä puukappaleista. Tätä varten tarvitset vain lokin ja poraa siihen reikiä sopivilla työkaluilla.

Jotkut kasvit, jotka ovat suosittuja hyödyllisten hyönteisten keskuudessa

Luonnonpuutarha Luonnonpuutarhaideoita terveelliseen elämään

Suojaudu hyönteisiltä

Joten puutarhan hyödyllisillä hyönteisillä on selviä etuja ja ne ovat yksinkertaisesti osa modernia puutarhasuunnittelua. Mutta haitat ovat myös ilmeisiä, nimittäin että sinulla on kutsumattomia vieraita mukanasi puutarhassa, mutta myös kotona! Mutta on olemassa useita menetelmiä, joilla voit pitää nämä poissa kotisi sisätiloista. Voit myös käyttää torjunta -aineita kehosi suojaamiseksi. Hyönteisten ansiosta puutarhasi on kuitenkin ympäristöystävällisempi ja suojaat terveyttäsi. Joten kannattaa uhrata osa mukavuudesta!

Tiedätkö, mitä hyödyllisiä hyönteisiä tarvitset puutarhassa?

Ideoita luonnollisesta puutarhapuutarhasta

“Hyvät” hyönteiset säästävät kemiaa

Ideoita luonnonpuutarhan hyönteisistä

Hyödylliset hyönteiset ovat vakiintuneet modernissa puutarhasuunnittelussa

Luonnollinen puutarha moderni puutarhan suunnittelu

Luonnolliset puutarhan hyödylliset hyönteiset puutarhassa

Hyödylliset hyönteiset sopivat moderniin mukavuuden käsitykseen

Hyödyllisiä hyönteisiä ideoita luonnollinen puutarha