Ikuinen kukka: Vinkkejä oikeaan hoitoon ja kuivaukseen

Ikuinen kukka on yksi värikkäimmistä ja helppohoitoisimmista kesäkukista, jotka näyttävät upeilta myös kuivana. Maailmassa on yli 600 eri lajia, jotka menestyvät parhaiten lämpimillä ja kuivilla alueilla. Tänään olemme pääasiassa huolissamme puutarhan kuumasta kukasta (Helichrysum bracteatum), joka tulee Australiasta ja tuntuu myös erittäin mukavalta tässä maassa korotetuissa sängyissä, puutarhoissa ja parvekkeilla. Seuraavilla riveillä saat lisätietoja istutus- ja hoito -olosuhteista sekä oikean tavan kuivaa immortelle.

Olkikukan värikkyys lumoaa sekä kesällä että talvella

punainen kukka olki kukka

Sijainti ja maaperä

Ikuinen kukka kuuluu päivänkakkaran (Asteraceae) suureen perheeseen ja tuo meille lumoavia, rikkaita kukkia monissa väreissä valkoisesta keltaiseen ja oranssista punaiseen ja tumman violettiin. Hän on todellinen auringonpalvoja ja ei siedä matalia lämpötiloja. Valon tulvat, lämpimät paikat parvekkeella tai puutarhassa ovat täydellinen paikka ikuisille kukille.

Jos istutat nämä kukat muiden viereen sängyssä, aseta ne ulkoreunaan niin, että ne saavat mahdollisimman paljon valoa.

Oikean ruukkumaan ei tarvitse olla kovin ravinteikas, vaan sen sijaan humusta. Ikuiset kukat eivät pidä vedestä. Tätä varten sinun on varmistettava riittävä tyhjennys sekä sängyssä että kylvökoneessa. Ensimmäisessä tapauksessa hiekan lisääminen alustalle auttaa, ja toisessa voit laittaa muutamia ruukkujauhoja kauhan tai kukkaruukun pohjalle.

Ikuiset kukat rakastavat aurinkoa ja lämpöä

valkoiset kukat olki kukka

Kylvö ja hoito

Vaikka olkikukka on yksi helpoimmista ja vaatimattomimmista hoidettavista, on muutamia asioita, jotka sinun on otettava huomioon hoidettaessa. Yksi tärkeimmistä asioista on suojella kasveja pakkaselta. Periaatteessa voit tehdä tämän edessä Ice Saints älä kuljeta ulkona. Vain toukokuun puolivälistä lähtien ikuiset kukat ovat turvassa ulkona. Toisaalta voit alkaa vetää eteenpäin paljon aikaisemmin talossa tai kasvihuoneessa. Peitä siemenet vain pienellä ruukkumaalla ja kastele niitä kohtalaisesti. Jos mahdollista, pidä itämislämpötila 18 celsiusastetta. Jos sinulla ei ole aikaa tai taipumusta suosia olkikukkaa, voit myös hankkia taimia tai nuoria kasveja kukkakaupasta ja istuttaa ne sänkyyn kevään viimeisen pakkan jälkeen.

Varmista, että siemenet ovat hyvälaatuisia

mansikan siemenet

Kastele kukkia melko maltillisesti. Vältä kastumista, mutta älä anna sen kuivua missään olosuhteissa. Lannoitettaessa ei saa liioitella ja lannoittaa ikuisia kukkia kevyesti orgaanisella kompostilla tai lannoitteella korkeintaan kolmen kuukauden välein. Kun kylvet ikuisia kukkia, on suositeltavaa istuttaa ne noin 30 cm: n etäisyydelle, jotta ne voivat kehittyä optimaalisesti.

Nuoret kasvit, jotka voit istuttaa suoraan sänkyyn

olki kukka kylvö helichrysum

Jotkut kuorimultaa auttavat säilyttämään kosteuden kukkien ympärillä pidempään

olki kukka vaaleanpunaiset kukat kukkaruukussa

Oljen kukan kuivaus

Kuten jo mainittiin, oljen kukan värien loistosta voi nauttia kotona paitsi kesällä myös kylmällä kaudella. Ei ole turhaa, että nämä kukat voidaan nähdä useimmissa kuivausjärjestelyissä ja ennen kaikkea kuivina kukina omissa neljässä seinässäsi. Tämä tarkoittaa, että tunnelmalliset pöytäkoristeet sekä kaikki ovi- tai seinäkoristeet voidaan loihtia helposti ja tehokkaasti.

Monipuolinen raikas väri

oranssi kukka olki kukka

Lisävinkki:

On parasta leikata kukat, kun ne ovat vielä puolipunoksia. Tulet hämmästymään siitä, että ne avautuvat kuivausprosessin aikana ikään kuin näkymättömällä kädellä. Kukat saavat kauniit värit ja ovat myös kestäviä pitkään. Hyvin tuuletetut, viileät huoneet ovat parhaita kuivaukseen. Ripusta leikkokukat yksitellen tai ohuemmissa kimpuissa ylösalaisin äläkä jätä niitä suoraan auringonvaloon.

Tee oviseppeleitä kuivatuista kukista

tinker syksy koristelu olki kukka seppele

Tuore tai kuiva olkikukka yksinkertaisesti onnistui tartuttamaan meidät yhä uudelleen iloisuudellaan ja kestävyydellään ja luomaan iloisemman ilmapiirin puutarhassa, parvekkeella tai olohuoneessa. Nyt on juuri oikea aika aloittaa puutarhan ikuisten kukkien kasvattaminen ja sitten niiden siirtäminen ulkona toukokuussa.

Löydä upea ikuinen kukka joka vuosi!

ikuiset helichrysum -punaiset kukat

Ikuiset kukat ovat myös joitakin suosituimmista mehiläisystävällisistä kasveista

mehiläinen ystävällisiä kukkia olki kukka

Ne sopivat kaikentyyppisille kukkakoristeille

koristelu kukilla olki kukka

Sekä tyylikkäisiin ja maalaismaisiin kukkakimppuihin

tumman violetit kukat olki kukkakimppu

olki kukka kaunis kimppu

Yksinkertaisesti puhdasta kukkien voimaa!

eri lajikkeita helichrysum olki kukka

olki kukka valkoiset kukat

olki kukka kauniita kukkia

violetit kukat ikuinen kukka

olki kukka keltaisia ​​kukkia