Irrota ampiaisen pesä – mitä sinun tulee varoa?

Jos haluat poistaa ampiaisen pesän, mieti sitä hyvissä ajoin äläkä toimi hätäisesti tai ärtyneesti. Koska tämä on itse asiassa vakava asia, joka on laillisesti säännelty Saksassa. Nimittäin kovaa Liittovaltion luonnonsuojelulaki on kiellettyä “heikentää tai tuhota luonnonvaraisten eläinten ja kasvien elinympäristöjä ilman kohtuullista syytä”. Joten jos ampiaisen pesä ei aiheuta kiireellistä ja välitöntä vaaraa hengellesi ja terveydellesi, älä poista tai tuhoa sitä ollenkaan. Muussa tapauksessa saat sakot vähintään 5000 euroa, joka voi nousta 50 000 euroon ampiaislajista ja osavaltiosta riippuen. Seuraavilla riveillä on enemmän hyödyllisiä kohtia siitä, mitä tehdä, jos talossa tai puutarhassa on ampiainen.

Pyydä hävittäjiä tai mehiläishoitajia poistamaan ampiaisen pesä

poista ampiaisen pesä oikein

Ampiaiset ovat hyödyllisiä olentoja

Vaikka ampiaiset eivät ole yhtä suosittuja kuin ahkerat mehiläiset, ne ovat itse asiassa yksi hyödyllisistä hyönteisistä, jotka tappavat paljon tuholaisia. Esimerkiksi: suuri ampiaispesä voi syödä noin 1 kg hyönteisiä päivässä. Nämä ovat kirvoja, toukkia, Colorado -kovakuoriaisia ​​ja muita ei -toivottuja asukkaita puutarhassa.

Lisäksi ampiaiset osallistuvat aktiivisesti kasvien luonnolliseen pölytykseen ja ovat myös tärkeä ravintolähde eri lintulajeille. Tässä maassa on monia kotoperäisiä ampiaisia, mutta ne, jotka ärsyttävät meitä eniten kahvin ja kakun parissa ulkona tai grillissä, ovat useimmissa tapauksissa ampiaisten perheen ampiaisia. Erityisesti tavallinen ampiainen (Vespula vulgaris) ja saksalainen ampiainen (Vespula germanica) tulevat usein kyseenalaiseksi tässä yhteydessä.

Ampiaiset varmistavat puutarhan luonnollisen tasapainon

Poista ampiaisen pesä oikein

Periaatteessa ampiaiset ovat rauhallisia ja tulevat aggressiivisiksi vasta, kun he tuntevat itsensä uhatuiksi. Lisäksi ne kiinnostavat erityisesti tiettyjä aineita, kuten makeita juomia tai ruokaa. Täältä saat selville, millä yksinkertaisilla luonnollisilla tavoilla voit ajaa pois lentävät häiriötekijät ja mitä kannattaa varoa, kun ampiainen lähestyy.

Poista ampiaisen pesä

Milloin ampiaisen pesä voidaan poistaa? Varsinkin kun se on aivan talon tai puutarhavajan vieressä. Ullakot, rullakaihtimet, kattoylitykset jne. Ovat suosituimpia paikkoja, joita ampiaiset pitävät. Jos talossasi on pieniä lapsia tai allergikoita, toimi nopeasti ja etsi kokeneita asiantuntijoita. Nämä ovat tuholaistorjunta- / hävittäjiä tai mehiläishoitajia. Heillä on riittävästi tietoa ampiaisten käyttäytymisestä ja tarvittavat erikoislaitteet.

Asiantuntijoiden käyttöönotto on turvassa

Poista ampiaisen pesä hävittäjiltä

Tämä ei kuitenkaan ole ilmainen palvelu. Ampiaisen pesän poistaminen voi sen koosta ja saavutettavuudesta riippuen maksaa noin 150–250 euroa. Vuokra -asuntojen ja -asuntojen osalta vuokranantajat vastaavat kustannuksista, joten vuokralaisten on ilmoitettava niistä ajoissa.

Myös ampiaisen pesälle on vaihtoehto suoraan. Voit toimia hyvin eläinystävällisesti ja ympäristötietoisesti ja hakea apua mehiläishoitajalta tai ympäristönsuojelujärjestöltä, jotka eivät sitten tuhoa pesää, vaan siirtävät koko ampiaispesän ja pesän. Tämä menettely on itse asiassa paljon halvempi. Yleensä se on enintään 120 euroa.

Varsinkin kun pesät ovat vielä pieniä, ne voidaan siirtää entistä helpommin

poista pienet ampiaisen pesän kärjet

Tärkeä! Kehotamme voimakkaasti olemaan tupakoimatta ampiaisen pesää ja käyttämään painepesuria. Molemmissa tapauksissa ampiaiset muuttuvat äärimmäisen aggressiivisiksi ja olet vaarassa paitsi pistää useita kertoja myös aiheuttaa tulipalon tai vakavia vahinkoja talolle.

Ampiaisen pesän kaasuttaminen voi olla vaarallista

Ampiaisen pesä kielletty

Vesisuihku ei ole ollenkaan tehokas ampiaisen pesän poistamisessa

Ampiaisen pesän poistaminen kielletty

Joten pysy rennoina, kun löydät ampiaisen pesän talosta tai puutarhasta. Älä missään tapauksessa yritä tuhota sitä itse. Älä mene liian lähelle ampiaispesää ja älä tee nopeita ja kaoottisia liikkeitä, joita hyönteiset voivat nähdä uhkana. Hae ammattilaisen apua ja toimi järkevästi ja mahdollisuuksien mukaan eläinystävällisesti!

Monet ampiaislajit suosivat maata pesiensä vuoksi

ampiaisen pesä poista maa

Mutta vanhat palkit ja tukit ovat yhtä suosittuja ja haluttuja

poistaa ampiaisen pesän kustannukset

Ontelot ja käyttämättömät puutarhakalusteet tarjoavat riittävästi tilaa ja turvallisuutta ampiaiskylälle

Irrota ampiaisten pesä ammattilaisten toimesta