Kahvijauheen käyttö lannoitteena – vaikutus, edut ja tärkeät vinkit

Meille, kahvin ystäville, suosittu aamukahvi antaa meille todellisen energian. Mutta sama koskee kasveja. Vihreät olennot hyötyvät valtavasti kahvijauheista lannoitteena. Tämä luonnollinen tapa lannoittaa kasveja ei ole vain helppo ja halpa, vaan myös varsin tehokas ja ympäristöystävällinen samanaikaisesti. Voit selvittää, miksi näin on ja mihin sinun tulee kiinnittää huomiota seuraavista riveistä.

Toimi kestävästi ja käytä kahvijauhetta lannoitteena

kahvijauhe lannoitevinkkeinä

Miksi kahvipohjaa tulisi käyttää lannoitteena??

Kahvijauheet ovat loistava kotihoito, joka on aivan liian hyvä roskakorille. Kahvin valmistuksen jälkeen jäänyttä ainetta voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Kasvien osalta kahvinpuruja käytetään menestyksekkäästi sekä hyönteismyrkkynä sen kofeiinipitoisuuden vuoksi, erityisesti sciarid -käärmeitä vastaan, että lannoitteena useimmille kukkiville ja vihreille kasveille.

Arvokas aine sisältää runsaasti fosforia, kaliumia ja typpeä sekä antioksidantteja ja tanniineja, jotka ovat erittäin tärkeitä kasvien kasvulle. Lisäksi kahvinporot rikastavat maaperää humuksella ja vaikuttavat hieman happamalta, mistä jotkut kasvilajit erityisesti pitävät. Näitä ovat esimerkiksi alppiruusut, pionit ja ruusut, kaktukset, sitrushedelmät, narsissit, esikot, hortensiat ja orkideat..

Anna kahvinpurun kuivua hyvin kahvin valmistuksen jälkeen

puutarhanhoito kahvinporot lannoitteena

Kahvijauheen edut perinteisiin lannoitteisiin verrattuna

Kahvijauhe on niin sanotusti ilmaista. Saat sen kotitaloudessasi käytännössä joka päivä, jos keität kahvia kotona. Lisäksi, kun jatkat kahvinpurun käyttöä, toimit täysin nollajätteen käsitteen mukaisesti ja suojelet siten ympäristöä. Koska kaupallisesti saatavissa lannoitteissa käytetään lisäraaka -aineita ja luonto on yleensä saastunut haitallisista kemikaaleista. Nämä puolestaan ​​vahingoittavat monia hyödyllisiä organismeja, jotka ovat niin tärkeitä luonnollisen tasapainon ja sadon kannalta, kuten esimerkiksi mehiläisiä.

Lannoita kasvit puhtaalla omantunnolla!

Käytä kahvijauhetta lannoitteena ympäristöystävällisesti

Toinen erittäin tärkeä hyöty kahvijauhoista lannoitteena on sen houkuttelevuus lieroille. Nämä niin hyödylliset matelijat näyttävät todella rakastavan ja houkuttelevan tavaraa. Näin he löysävät maata ja siitä tulee paljon läpäisevämpi ja siten myös happipitoisempi. Kastematot vaikuttavat myös siihen, että monet maaperän orgaaniset aineet hajoavat nopeammin ja vapauttavat enemmän ravinteita. Samalla kahvinpurulla on ihana ominaisuus ajaa pois tuholaisia, kuten muurahaisia ​​ja etanoita. Mikä on todellinen siunaus useimmille kasveille.

Kun istutat joitakin kasveja, voit sekoittaa kahvijauhetta maaperän alle

kahvijauhe lannoitteena terveellistä ja ympäristöystävällistä

Mitä sinun tulee ottaa huomioon lannoitettaessa kahvijauheella?

Vaikka kahvijauhelannoite on erittäin helppokäyttöinen lannoite, on otettava huomioon muutama tärkeä asia. Ennen kaikkea aineen alttius homeelle. Jos kahvinporot ovat märkiä ja lämpimiä jonkin aikaa, ne pyrkivät homehtumaan. Siksi, jos keräät suuren määrän, on erittäin tärkeää säilyttää aine oikein, ilmavassa ja kuivassa paikassa. On parasta levittää massaa hieman, jotta se voi kuivua kokonaan ja pysyä turvassa homeelta. Maaperää suihkutettaessa on suositeltavaa työstää kahvijauhejauhe hieman syvemmälle tai peittää se hieman multaa, jotta ravinteet voivat hajota paremmin ja ennen kaikkea nopeammin. Voit myös laittaa kahvijauheen suoraan kompostille. Tässä on myös tärkeää kuivata kahvijäämät riittävästi etukäteen.

Tarjoa kukkiville aarteillesi terve annos energiaa!

kukkivat kasvit lannoittavat kahvinporoja lannoitteena

Voit lannoittaa puutarhan pensaita ja kukkia kahvijauhoilla 4-5 kertaa vuodessa. Toisaalta huonekasveja tulisi vahvistaa tällä orgaanisella lannoitteella vain kerran keväällä ja kesällä. Yleensä on suositeltavaa lannoittaa ruukkukasveja veteen liuotetuilla kahvijauheilla (suhteessa 1: 1) tai jääneellä, laimennetulla ja makeuttamattomalla kahvilla. Voit jopa yhdistää kastelun lannoitukseen ja vahvistaa kasveja kestävällä tavalla.

Kutsu huonekasvit kahville!

huonekasvit kahvinporot lannoitteena

Kärki: Älä kuitenkaan liioittele kahvijauhojen kanssa ja selvitä etukäteen, pitävätkö tietyt kasvit happamasta maaperästä vai eivät. Voi olla, että happamoitat maapalloa liikaa tällä lannoitteella, jossa perusaineisto todella halutaan.

Toimi rakkaudella ja kärsivällisyydellä kasvien lannoittamisessa ja hoidossa. He ovat varmasti kiitollisia sinulle.

Kahvijauhe lannoitteena on myös täydellinen nurmikolle

käytä kahvijauhetta lannoitteena

Voit myös lisätä Epsom -suolaa kahvijauheeseen

kahvijauhe lannoitteena epsom -suola epsom -suola

Monet vihannekset hyötyvät yhtä hyvin orgaanisista kofeiinilannoitteista

kahvijauhetta lannoite -tomaattina kattilassa

Voit myös laittaa käytetyn kahvisuodattimen kompostin päälle

kahvinporot lannoiteetuna

Hemmottele sillä suosikki ruusujasi

ruusut säilyttävät kahvinporot lannoitteena

Kaktut rakastavat sitä hapan …

käytä kahvinporoja lannoitteena kaktuksille