Kauluksen tuholaiset: vinkkejä ja yksinkertaisia ​​korjaustoimenpiteitä puutarhaan

Kuvittele seuraava tilanne: Olet investoinut melko paljon aikaa ja vaivaa puutarhaan. Eräänä päivänä kävelet ulkona ja huomaat kuitenkin, että tuholaiset uhkaavat tuhota kasvisi useita viikkoja. Nyt kannattaa olla tarkkana! Toisaalta et halua vahingoittaa kasvejasi, mutta toisaalta haluat päästä eroon tuholaisista tehokkaasti. Useimmat tuholaiset, kuten hometta, kirvoja tai etanoita, voidaan tehdä vaarattomiksi hyvin yksinkertaisin keinoin. Joten sen ei aina tarvitse olla kemian klubi. Olemme keränneet sinulle muutamia vinkkejä puutarhan tuholaisten lopettamiseksi.

unsplash irreni davila

Ilman kemiaa

Pohjimmiltaan on tärkeää välttää kemikaaleja kotipuutarhassa. Koska tämä ei vain vahingoita tuholaisia, vaan käytetyt aineet voivat myös hyökätä ihmisiin. Kemian käyttö voi tuhota enemmän kuin luulet. Tämän huolimaton käyttö voi johtaa esimerkiksi mehiläisten tai sammakkojen kuolemaan. Pohjavesi voi myös olla saastunutta tai jopa myrkytettyä. Joten yritä tulla toimeen ilman kemikaaleja, jos mahdollista. Parhaassa tapauksessa tuholaisia ​​ei tartuta ensinnäkään, jos kasvit ovat on vahva immuunijärjestelmä.

Taistele kirvoja saippualla ja kahvilla

Luonnollinen Lehtien vihollinen on leppäkerttu. Valitettavasti söpöt pienet hyönteiset eivät ole aina paikalla, kun niitä tarvitaan. On kuitenkin muitakin tapoja hallita kirvoja, jos ne hyökkäävät koristekasveihisi.

Sekoita vain ruokalusikallinen pehmeää saippuaa litraan vettä. Kaada seos suihkepulloon ja suihkuta sillä altistuneet alueet. Jos tämä ei auta, voit yksinkertaisesti sekoittaa vahvan kahvin pisaraan astianpesuainetta ja suihkuttaa sen sen sijaan tartunnan saaneille lehdille. Hetkessä sinun pitäisi päästä eroon kirvoista tällä tavalla.

miryam-leon-HkbjO-OlG4w-unsplash

Sahanpuru pitää etanat loitolla

Etanoita vastaan ​​on erittäin helppo toimia. Sinun ei tarvitse edes käyttää julmia keinoja, kuten suolaa. Jos huomaat, että etanat vierailevat kasveissasi säännöllisesti, ripottele sahanpurua kasvin ympärille. Tämän avulla rakennat esteen, jota limaiset eläimet eivät voi voittaa.

Sinun on kuitenkin uusittava aita säännöllisesti, esimerkiksi voimakkaan tuulen tai sateen jälkeen. Sahanpuru toimii vain häiriötekijöitä vastaan, kun ne ovat kuivia.

Kookospähkinän voima

Tarkemmin sanottuna kyse on lähinnä kookosöljystä. Se voi auttaa puutarhan punkkeja vastaan. Ensinnäkin se ei suojaa kasvejasi, mutta sinä itse, kun olet kiireinen puutarhanhoito. Voit saada kookosöljyä jokaisesta suuresta supermarketista. Tällä voit yksinkertaisesti hieroa vapaita alueitasi kehossa, eikä punkkeilla ole enää mahdollisuuksia. Miellyttävä sivuvaikutus: kookosöljy hoitaa ihoasi samalla. Voit myös käyttää eteerisiä öljyjä punkkien torjumiseksi. Käytät tätä myös ihollesi. Voimakkailla höyryillä on pelottava vaikutus pieniin loisiin.

tijana-drndarski-Bb8_yBkb_6E-unsplash

Vaseliini ja sitruuna

Muurahaiset voivat olla todella ärsyttäviä etenkin kukkaruukkuissa tai kukkalaatikoissa. Älä kuitenkaan pidä muurahaisia ​​tuholaisina, koska ne vaikuttavat suuresti ekosysteemiin. He levittävät siemeniä, syövät kasveja ja kasvattavat sieniä. Joten älä missään tapauksessa tuhoa niitä.

Onneksi on olemassa tehokkaita menetelmiä; esimerkiksi kukkaruukkujen ulkopuolen hierominen vaseliinilla voi pitää muurahaiset poissa. Sitruunaviipaleilla ruukkumaalla on myös pelottava vaikutus eläimiin.

unsplash prinssi patel

Kaikki on maidossa

Hometta on sieni, joka voi vaikuttaa kasveihin. Yleensä, jos sinulla on tartunta, sinun on leikattava leikatut lehdet pois leviämisen estämiseksi. Kun olet poistanut lehdet, sinun on ehdottomasti käsiteltävä maidolla jälkeenpäin. Sekoita tätä varten noin 125 ml maitoa 825 ml: aan vettä ja täytä se suihkepulloon. Jos ruiskutat kasvia sillä säännöllisesti, hometta ei ole enää mahdollisuutta. Tällä tavalla voit myös ryhtyä ehkäiseviin toimiin sieni -loista vastaan.

Kasviöljy ja mittakaava hyönteiset

Samoin kuin kirvoja, mittakaava hyönteiset voivat myös syödä kasvejasi epämiellyttävällä tavalla. Jos huomaat, että kasvit ovat saastuneita, kaupallinen kasviöljy voi auttaa ajamaan tuholaiset pois. Auringonkukka- tai rypsiöljy ovat ihanteellisia. Tiputa hieman pehmeälle liinalle ja levitä tartunnan saaneille lehdille. Sinun pitäisi päästä eroon asteikkohyönteisistä hetkessä.

severin-candrian-qtgTwEiZz-I-unsplash

Linnut pelottavat huonolla musiikilla

Suurimmat tuholaiset, jotka voivat uhata puutarhan kasveja, ovat linnut. Voit kuitenkin käsitellä niitä helposti musiikilla. Kyse ei kuitenkaan ole äänen vahvistamisesta. Pikemminkin voit ripustaa vanhoja CD -levyjä, jotka ovat palvoneet aikansa naruille, jotta eläimet häikäisivät heijastavien pintojen valonheijastuksilla.

Näiden vinkkien avulla sinun pitäisi saada puutarhasi tuholaisettomaksi mahdollisimman luonnollisella tavalla. Muista myös, että sinun tulee ehdottomasti pidättäytyä kemikaalien käytöstä, vaikka tuholaisten saastuminen olisi suurempi. Tee jotain hyvää kasveillesi ja itsellesi.

   timo-vijn-PE3BN5bjAkI-unsplash

Kuva 1: unsplash.com, © Irene Dávila

Kuva 2: unsplash.com, © Miryam León

Kuva 3:  unsplash.com, © Tijana Drndarski

Kuva 4: unsplash.com, © Prinssi Patel

Kuva 5: unsplash.com, © Severin Candrian 

Kuva 6: unsplash.com, © Timo Vijn