Kuinka istuttaa ja karsia persikkapuu puutarhassa

persikkapuu puutarhassa istuttaa muuta lajiketta

Kuinka kasvattaa herkullisia persikoita puutarhassa – istuta persikkapuu puutarhaan

Tässä on katsaus siihen, miten voit saada tuoretta, upeaa persikasatoa omassa hedelmätarhassa. Sinun tarvitsee vain seurata vinkkejämme!

Tuoreita persikoita suoraan puutarhasta! Tämä on täydellinen kesäkuva!

– Kyllä, on täysin järkevää ajatella, että voit oppia kasvattamaan persikoita puutarhassa itse. Valitse vain oikea lajike ja sijainti, anna puulle oikea hoito, ja sinulla on kypsiä hedelmiä vain vuoden tai kahden kuluttua.

 Valitse oikea lajike

persikka puu puutarhassa istutus vaaleanpunainen kukka

Puut voivat parhaiten paikassa, jossa on täysi aurinko – vähintään kuusi tuntia päivässä auringossa ja hyvä ilmankierto. Älä myöskään unohda, että ruoho on ahne, se imee kosteutta ja ravinteita maaperästä. Siksi on suositeltavaa pitää persikkapuun ympärillä oleva maaperä ruohottomana ainakin ensimmäisten vuosien ajan. Levitä kahden tuuman multaa rengas puun ympärille, tämä auttaa varmasti puusi pysymään kosteana kuivuuden aikana. Kuivan orgaanisen lannoitteen vuosittainen käyttö hedelmäpuille auttaa myös pitämään hintapuun terveenä. Lue kuitenkin huolellisesti lannoitepakkauksen ohjeet ja noudata niitä!

 Kasvata persikat oikeassa paikassa?Persikkapuu puutarhassa kasvi herkullinen

Persikat pitävät kuumasta säästä, joten jos asut alueella, jossa kesä on enimmäkseen viileä, valitse puutarhan lämpimin paikka. Se olisi todennäköisesti etelään päin olevaa seinää vastapäätä oleva paikka, koska siellä puu voisi helposti vastaanottaa säteilevää lämpöä ja heijastunutta valoa. Tällaiset täplät ovat usein kapeissa sängyissä – esimerkiksi kävelytien ja autotallin seinän välissä – etkä pidä istuttamisesta persikkapuusi sinne. Ole luova ja löydä toinen paikka, joka olisi paljon parempi persikkapuullesi.

Persikat pitävät lämpimästä säästä

Persikkapuutarha kasvilajikkeessa

Parhaat persikan tyypit viileille sääalueille ovat “Frost” ja “Avalon Pride”. Kysy ne erikoisliikkeestäsi!

 Voit myös kasvattaa persikoita kuistillasi tai terassillasi, tietysti isommassa ruukussa, nämä ovat niin sanottuja kääpiöpersikoita, mutta niillä on koristeellisempi tehtävä.

 Sairauksien ehkäisy

Persikkapuu puutarhassa kasvi herkullinen

Persikkapuut tarvitsevat huolenpitoa, koska on olemassa kaikenlaisia ​​mahdollisia tuholaisia ​​ja sairauksia, joita ne voivat hyökätä. Sieni -ongelmat, ruskea mätä ja tyypillinen käpristymissairaus voidaan välttää puiden ollessa nuoria. Yleensä puut ruiskutetaan kalkkirikkiliuoksella. Ajoitus on tärkeä ja sinun on toistettava se tietyin väliajoin, joten on parempi: hanki neuvoja ammattilaiselta!

 Voit myös kasvattaa persikoita kuistillasi tai patiolla, tietysti isommassa ruukussa Persikkapuu puutarhassa istuttamalla kukkaruukku onnistuneesti

Puut pärjäävät parhaiten auringonpaisteessa persikka puu puutarhassa kasvit kukkaruukku hedelmiä

Syö mehukkaita hedelmiä

Persikka puu puutarhassa kasvi hedelmät herkullisia     Valmista herkullinen persikkakakkupersikkapuu puutarhakasvien kakussa