Lannoita magnolia: näin magnoliapuusi kukkii upeasti keväällä

Magnoliat (Magnolia ja Michelia spp.) Ovat erittäin suosittuja saksalaisessa puutarhassa, ja miksi niiden ei pitäisi olla! On olemassa monia erilaisia ​​lajikkeita, jotka vaihtelevat lehtipuista ikivihreisiin, ja kaikilla on kauniita kukintoja, jotka ilmestyvät keväällä ja joihin liittyy hohtava tuoksu. Jotkut lajikkeet sopivat puutarhaan ja toiset suuriksi ruukkukasveiksi. Joten magnolia kukoistaa sekä ulkona että sisällä. Mutta sinun on tiedettävä, kuinka hoitaa ja lannoittaa ne oikein. Olemme jo selittäneet kuinka kasvattaa ja hoitaa magnoliaa, ja tänään keskustelemme aiheesta “lannoitus magnolia”.

Milloin lannoittaa magnoliapuita ja pensaita??

Magnolia lannoittaa kauniita kukkia luonnollisesta lannoitteesta

Magnolian kukat hurmaavat kauneudellaan ja tuoksullaan

Magnolia lannoittaa kevään orgaanista lannoitetta

Lannoita magnolia

Magnolia on yksi ensimmäisistä puista, jotka kukkivat keväällä. Siinä on suuria kauniita kukkia, joiden väri voi vaihdella valkoisesta purppuraan, vaaleanpunaiseen, violettiin ja jopa keltaiseen.

Magnoliapuu kukkii näin keväällä

Magnolia lannoittaa magnoliapuutarhaa

Kauniit magnoliat kukkivat raikkaana koristeena kotona

Magnolia lannoittaa magnolia kukka maljakko

Magnolia-pensaat, olivatpa ne ikivihreitä tai lehtipuita, ovat käytännöllisesti katsoen tuholaisettomia ja vaativat vain vähän huoltoa. Useimmat magnoliat kasvavat parhaiten rikkaalla, hyvin valutetulla, humuspitoisella maaperällä, jonka pH on hieman hapan tai neutraali. Tietyt lajit kasvavat kuitenkin myös emäksisissä maaperissä. Magnoliat eivät vaadi vahvaa rehua. Paras aika lannoittaa magnoliapensas on istutettaessa ja keväällä.

Magnolia voi kukkia upeasti, jos sitä lannoitetaan säännöllisesti

Magnolia -lannoitusjousen kärjet

Kevät on parasta lannoitusaikaa

Magnolia lannoittaa valkoisten kukkien silmut

Magnolia lannoittaa istutettaessa

Kun istutat magnoliaa, paras aika on lannoittaa se. Komposti, kompostoitu lannoite ja spaghnum -turvesammal ovat täydellisiä tähän.

Keväällä istutetut magnoliat hyötyvät 100 g: n ja 250 g: n lannoitteen lisäämisestä neliömetriä kohti. Tasapainoinen lannoite, jossa on yhtä suuret määrät typpeä, fosforia ja kaliumia ja hivenaineita (rautaa, rikkiä ja magnesiumia) edistää tervettä kasvua ja kukkien tuotantoa.

On parasta käyttää orgaanista kompostia

Magnolia lannoittaa kevään valkoisia kukkia

Magnolia lannoittaa keväällä

Lannoita keväällä syksyllä istutetut magnolia -pensaat. Ruusupensaan lannoitteet sisältävät ravinteiden tasapainon, jota tarvitaan magnoliapensan ravitsemukseen. Levitä 100 g – 250 g lannoitetta neliömetriä kohti tai noudata valmistajan ohjeita, jos ne eroavat toisistaan. Levitä lannoite pensaan lähellä olevaan maahan. Magnolian juuret eivät halua häiritä. Siksi lannoitetta ei saa työstää maahan. Sen sijaan kastellaan kevyesti lannoituksen jälkeen. Magnoliapuut ja pensaat tarvitsevat typpeä erityisesti keväällä, kun niiden lehdet alkavat kehittyä.

Kevät puistossa

Magnoliapuut Park Grühling Magnolia lannoittavat

Magnolia lannoittaa syksyllä

Lannoita magnoliasi syksyllä, jotta puu kovettuu ja valmistautuu lepovaiheeseen. Syksyllä lannoitat suuremmalla kaliumpitoisuudella kuin typpi ja fosfori. Luonnollisia kaliumlähteitä ovat puutuhka, vihreä hiekka, rakkoleväjauho, kaliummuriate, kaliumsulfaatti, sul-po-mag ja graniittipöly. Noudata valmistajan ohjeita, kun täydennät lannoitusta orgaanisella kaliumilla. Yleensä pieni määrä tasapainoista lannoitetta, johon on lisätty orgaanista kaliumia, riittää. Käytä noin 100-150 g lannoitetta neliömetriä kohti. Jos lehdet ovat väriltään terveitä ja magnoliapensas on kasvanut hyvin koko kesän, voit jättää syksylannoituksen väliin.

Lannoita syksyllä magnoliapuusi mullalla

Käytä magnolia -lannoite multaa

Käytä multaa

Kompostin, sahanpurun, männyn neulojen, kuoren tai muun orgaanisen aineen käyttö auttaa pitämään rikkaruohot loitolla pitäen maaperän viileänä ja kosteana. Lisäksi orgaaninen multaa on hitaasti vapauttava lannoite. Kuitenkin hajoamaton multaa lisää laitoksen typen tarvetta, koska typpeä käytetään, kun orgaaninen aine hajoaa. Kompostoitu lannoite ja lehtimuotti eivät lisää typen tarvetta niin paljon, mutta tarjoavat myös vähemmän suojaa hyökkääviä rikkakasveja vastaan. Lannoita vain lisää typpeä keväällä versojen ja lehtien kasvun stimuloimiseksi.

Isommat puut tarvitsevat hieman enemmän lannoitetta

Magnolia lannoittaa magnoliapuuta

Magnolia -lannoitetta on saatavana nykyään satoilta merkeiltä. Magnoliat ovat suuria, luonnollisia, ikivihreitä kasveja, ja ne tarvitsevat lisää typpeä lannoitteen muodossa. Lannoita magnolia ja nauti sen upeista kukista tulevana keväänä!

Nauti luonnon kauneudesta!

Magnolia lannoittaa keltaisia ​​kukkia