Lohkareita puutarhassa kauniimpaan maisemaan

lohkare puutarhassa maisema kaunis vesijärjestelmä vesiputous

Lohkareita puutarhassa kauniimpaan maisemaan

Asunnonomistajat jättävät joskus huomiotta maisemakivet, mutta näitä erittäin suuria kiviä voidaan käyttää useisiin suuntiin. Ehkä ihmiset uskovat, että jos jokin on iso ja raskas, se on kallista. Maisema -arkkitehdit tietävät kuitenkin, että lohkareet ovat usein erittäin halpa ratkaisu maisema -ongelmiin.

Tässä näytämme sinulle lohkareiden perinteisiä ja ei niin yleisiä käyttötapoja

lohkare puutarhassa maisema kaunis kivi ruokailutila puu

Onko lohkare iso kivi? Oikeastaan ​​riippuen. Ero on koossa. Yleensä lohkon tulee olla vähintään 25 cm. Se voi olla sileä tai kestävä, pyöreä tai tasainen, koko on ratkaiseva. Jokaisella maantieteellisellä alueella on oma alkuperäiskivi, kuten kalkkikivi, kivi, basaltti tai graniitti.

lohkareita puutarhamaisemassa asennettu kaunis kivivesijärjestelmä

Kivet myydään ja hinnoitellaan tonnilla. Kustannukset ovat noin 100–200 dollaria tonnilta riippuen kivityypistä ja sen tiheydestä.

Pääsääntöisesti voit saada lohkareita kotiisi. Tutki etukäteen, kuinka paljon tämä palvelu maksaa ja onko vähimmäismäärä tilattava. Sitten tarvitset apua tai koneita lohkon siirtämiseksi oikeaan paikkaan. Tällaisia ​​koneita voi vuokrata.

Kuinka lohkareita käytetään?

lohkare puutarhamaisemassa kaunis kivi vesiputous

Vesijärjestelmien reunalla. Vesi- ja lampijärjestelmien reunalla olevat lohkareet ovat erittäin orgaanisia ja luonnollisia. Voit myös luoda vesiputouksia tai kallioseiniä vesialtaiden varrelle.

Seinien tukemiseen

lohkare puutarhamaisemassa kaunis kiviruoho

 Jos maa on jyrkkä, lohkareet voivat luoda terasseja. Kivikivet voidaan muurata laastilla tai yksinkertaisesti pinota. Monissa tapauksissa lohkon paino riittää pitämään sen siellä. Kun rakennat tällaista tukireunaa, jätä myös reiät tyhjennykseen tai asenna pieni PVC -viemäriputki kivien väliin.

Eroosion hallitsemiseksi

lohkareita puutarhamaisemassa kaunis valaistus idirect

. Jos maisema on jyrkkä, mutta et halua rakentaa terasseja tai muureja, voit upottaa kiinteitä lohkoja maahan niin, että maa pysyy vakaana. Luonnollinen istutus ruohoksi ja kukkivat monivuotiset kasvit eroosiota hallitsevien lohkareiden luomisessa luovat orgaanisen ilmeen.

Istuimena puutarhassa

lohkare puutarhamaisemassa kaunis penkki kivi tyyny

Litteät lohkot voidaan sijoittaa kuistin reunaan, tulikraatteriin ja puutarhaan, jossa aurinko ei paista suoraan.

Maisema -aksentteihin

lohkareita puutarhamaisemassa kaunis veistos alkuperäinen

 Lohkareita voidaan käyttää myös koriste -elementteinä.

Muodosta kuisti valtavan korttelin viereen, muodosta lohkareiden ryhmiä ja suunnittele lapsille leikkipaikkoja. Käytä kiviä taiteellisesti – pino ne torneihin, tee puutarhaveistoksia tai kaiverta talon numero lohkoon oven vieressä.

Puutarhan reunana lohkareita puutarhamaisemassa viileitä kauniita kiviä

 Puutarhan reunalla on yleensä jotain, joka pitää maaperän ja maanpeitteen. Pienemmät lohkareet voivat ottaa tämän toiminnon luonnollisesti.

Muodosta palokraatereita

lohkareita puutarhamaisemassa kauniita massiivipuisia huonekaluja

Kivet ovat erittäin orgaanisia näiden keräyspisteiden vieressä. Palokraattereita on erittäin helppo rakentaa, kysy neuvoa ystäviltä ja kivikauppiailta. Älä unohda turvallisuusnäkökohtia.

  Mielenkiintoinen, silmiinpistävä puutarhan muotoilu lohkareillalohkare puutarhassa maisema kaunis ruoho raikas istuin