Miten kuu vaikuttaa puutarhanhoitoon?

Ihminen on tiennyt muinaisista ajoista, että kuu vaikuttaa voimakkaasti maahan. Tämä näkyy hyvin selvästi meren vuorovesissä. Tietämättömyydestä tai muista syistä pienelle planeetalle luettiin usein maagisia, jopa mystisiä ominaisuuksia. Miljoonille ihmisille ympäri maailmaa on nyt aivan selvää, että kuu vaikuttaa voimakkaasti tunteisiimme ja tunteisiimme, ajatuksiin ja tekoihin. Siksi on aina hyödyllistä tietää tai ainakin tutkia sen voimaa. Jokaisen, joka haluaa elää luonnon rytmissä, on aina oltava hyvin tietoinen kuun vaiheista ja toimittava sen mukaisesti.

 Puutarhanhoitoa on vuosisatojen ajan mukautettu kuun vaiheisiin

kuu vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja puutarhanhoitoon

Heti auringonlaskun jälkeen kuu nousee ja tuo meille pehmeän hopeisen hehkunsa. Pieni, luonnollinen maa -satelliitti vaeltaa yötaivaalla, lisääntyy ja vähenee suhdannevaihtelussa ja aiheuttaa joskus turbulenssia. Täysikuu näyttää voimansa maan päällä kerran 4 viikossa. Sen voi tuntea ja jopa nähdä. Uskotaan jopa, että kuu maapallolla vaikuttaa jatkuvasti ja voimakkaasti.

On myös niitä puutarhureita, jotka järjestävät ja suorittavat kaikki puutarhatyöt kuukalenterin mukaan. Kysymys kuuluu, onko tämä parempi tapa saada rikkaampi sato? Alla on muutamia hyvin kokeiltuja puutarhanhoitovinkkejä, jotta voit hyödyntää kuun vaikutusta. Lue tämä läpi ja vasta sitten voit itse päättää, onko puutarhanhoito kuukalenterin mukaan sinulle jotain vai pidätkö tätä enemmän hölynpölynä.

 Valitettavasti toistaiseksi ei ole tieteellistä näyttöä siitä, että kuu vaikuttaisi kasvien kasvuun

puutarhanhoito kuun vaiheiden jälkeen on uskottavaa

Puutarhanhoito lähellä luontoa tai miten kuu auttaa meitä?

Toistaiseksi ei ole riittävästi tieteellistä näyttöä siitä, että kuu vaikuttaa kasvien kasvuun. Siitä huolimatta on varmaa, että ihmiset löysivät kuun energian vuosisatoja sitten ja käyttivät sitä puutarhanhoidossa. Kuu pyörii maan ympäri keskimäärin 27 päivän, 7 tunnin ja 47 minuutin syklissä, ja sen sijainnista suhteessa aurinkoon erotetaan neljä kuun vaihetta – uusi kuu, kasvava kuu, täysikuu ja laskeva kuu. Jokaisella vaiheella on erityispiirteensä ja sillä on erilainen vaikutus koko kasvimaailmaan. Siksi puutarhanhoidossa on tiettyjä eroja kuun yksittäisissä vaiheissa.

 Istu alas ja katso kuuta!

nauttia kuusta ja sen vaiheista täysikuu

1) Uusi kuu alkaa, kun kapea puolikuu ei juuri näy yötaivaalla. Pieni planeetta seisoo täsmälleen auringon ja maan välissä. Periaatteessa tämä kuun vaihe liittyy uuteen alkuun. Kaikella uuden kuun alussa aloitetulla on erittäin hyvät mahdollisuudet menestyä. Kokeneet harrastajapuutarhurit sanovat, että tämä on paras aika kylvää. Joten hanki siemenet ja huolehdi puutarhatyökaluistasi. Tämä on myös lepovaihe, jossa voit suunnitella työsi ulkona.

Ihaile kuun kauneutta ja sen hämmästyttävää voimaa kaikkiin eläviin olentoihin

kuussa on henkeäsalpaava kauneus

2) Ensimmäistä neljännestä kutsutaan edelleen nousevan tai kasvavan kuun vaiheeksi. Tässä lyhyessä ajassa sirppi kasvaa hieman, se “kasvaa”. Ne, jotka kylvivät uuden kuun aikaan, voivat nyt nähdä ensimmäiset bakteerit tulevat maasta. Kasvu maan päällä kasvaa. Tätä kuunvaihetta kutsutaan edelleen “hengittämiseksi maahan”, ja energia kasvaa koko maapallolla. Tämä näkyy myös kasveissa, jotka kasvavat nopeasti ja voimakkaasti.

Perusta puutarhatyöt kuukalenterin mukaan!

puutarhanhoitovinkkejä kuun huomioon ottamiseen

3) Täysikuu on voimakkain kuun vaihe, koska varsinkin kun kuu näyttää täyden muodonsa, se myös lähettää paljon energiaa. Ärtyneisyys, huono mieliala ja arvaamaton käyttäytyminen ovat tyypillisiä ihmisten reaktioita tässä vaiheessa. Täysikuu vaikuttaa kielteisesti ihmisiin, mutta nyt on hyvä aika kasveille. Kaikki on mehua ja voimaa, sinun on kasteltava ja lannoitettava hyvin, koska kasvu on voimakasta.

Kun kuu on täynnä, maapallon ainoa luonnollinen satelliitti saavuttaa täyden potentiaalinsa

kuu sen vaiheissa, jotka ovat tutustumisen arvoisia ja mielenkiintoisia

4) Täysikuun jälkeen hopea loistava planeetta alkaa pienentyä ja pienentyä, laskevan kuun vaihe alkaa. Myös sen vahvuus heikkenee. Nyt maa “hengittää ulos”. Tässä kuun vaiheessa voit kylvää, istuttaa ja korjata juurikasveja. Tämä on paras aika karsia pensaita ja puita. Ne, jotka nyt korjaavat yrttejä, voivat nauttia tuoksustaan ​​ja parantavasta voimastaan ​​pitkään. Laskevalla kuulla voit onnistuneesti ajaa tuholaisia ​​puutarhasta ja taistella tuholaisia ​​vastaan.

Kuu on joskus korkeampi, joskus matalampi horisontissa

kuu horisontin yläpuolella nauti upeista näkymistä

Miten kuun vaikutus kasvimaailmaan voidaan selittää??

Oletetaan, että kuulla on hämmästyttävä voima ja voimakas vaikutus kaikkiin maapallon prosesseihin. Jos pieni planeetta aiheuttaa vuorovesiä, voidaan loogisesti olettaa, että se vaikuttaa myös mehuun. Kuun puutarhurit erottavat sen 28 päivän syklistä riippuen niin sanotut hedelmäpäivät, juuripäivät, kukintapäivät ja lehtipäivät. Esimerkiksi kun kuu nousee, maa ”hengittää ulos”, sitten kasvimehu kiinnittyy kuuhun ja virtaa kasvin yläosiin. Tänä aikana on suositeltavaa kerätä puutarhan hedelmät. Niillä, jotka keräävät hedelmiä tässä kuun vaiheessa, on sitten mehukkaita hedelmiä pidemmän aikaa, jotka ovat vähemmän alttiita sienihyökkäyksille. Tämä kuun vaihe on myös paras aika korjata hedelmävihanneksia, kuten tomaatteja, munakoisoja, kesäkurpitsaa ja kurpitsaa.

 Kerää kypsät hedelmät nousevan kuun mukaan

puutarhanhoito hedelmien kerääminen kuun vaiheiden jälkeen

On myös päinvastainen prosessi – laskevassa kuussa, kun maa “hengittää sisään”, vesi ja ravinteet vetäytyvät kasvin alaosiin. Nyt on oikea aika korjata juurikasvit, porkkanat, sipulit, perunat, kukkakaali, retiisit, selleri ja erilaiset juurikkaat. Tässä kuun vaiheessa voit myös leikata pensasaidan, leikata nurmikon ja vetää rikkaruohot.

Puutarha kuin haluat tai järjestä puutarhanhoito kuun vaiheiden mukaan?

koordinoi puutarhanhoito kuun vaiheiden kanssa

Monet harrastajapuutarhurit haluavat hyvän sadon, joten he perustavat puutarhanhoitonsa kuukalenteriin. Haluatko sinäkin kokeilla sitä??

Käytä kuun voimaa ja saat runsaan sadon!

puutarhanhoito ja kuu, niiden välillä on yhteys

 Ihaile maailmankaikkeuden taikuutta

kuu ja sen vaikutus elämäämme

Saat parempaa tietoa puutarhan kylvämisestä, istuttamisesta, leikkaamisesta ja sadonkorjuusta kuukalenterin mukaan.

puutarhanhoito kuun vaiheiden tapaamisen jälkeen

puutarhanhoito, kuu vaikuttaa itse asiassa kasvien kasvuun m

puutarhanhoito pensaiden karsiminen oikeaan aikaan