Oikea oleander hoitaa kauniita kukkia Välimeren tunnelman kanssa

Ei ole turhaa, että oleanderia kutsutaan myös ruusulaakeriksi tässä maassa. Kiiltävät vihreät lehdet ja kaunis profiili, kuten laakeri, ja rehevät kukat, kuten ruusut. Upea kasvi on yksi Välimeren alueen kauneimmista, ja se saa monien ammattilaisten ja harrastajapuutarhureiden sydämet lyömään nopeammin. Mutta jopa ihmiset, joilla ei ole vihreitä sormia, ovat lumoutuneet tästä Välimeren kauneudesta ja haluavat saada sen parvekkeelle, terassille tai puutarhaan. Jos sinusta on tullut myös tämän suuren kasvin fani, voit lukea lisää oleanderin asianmukaisesta hoidosta ja mitä sinun tulee kiinnittää huomiota alla.

Säilytä oleanderi konttitehtaana Saksassa

oleander hoito puutarhakasvi välimerellinen

Oleander -hoito – sijainti, maaperä ja kastelu

Ihana ruusulaakeri on todellinen auringonlapsi, aivan kuten sen eteläisessä kotimaassa pitäisi olla. Luonnossa kasvi kasvaa kuivissa jokilaaksoissa tai rannoilla. Saksassa se ei kuitenkaan voi selviytyä ulkona talvella. Siksi on yleistä ja suositeltavaa käyttää oleanderia vain konttilaitoksena ja jättää se sitten huhti-toukokuusta syys-lokakuuhun.

Sinun tulisi aina valita suojainen, aurinkoinen paikka sille. Jatkuva sade ei ole hyväksi kasville, joten etenkin nuorempia kasveja on suojattava siltä. Parveke tai terassi etelään tai lounaaseen on ihanteellinen paikka, jossa oleander tuntuu todella hyvältä. Puutarhassa kasvi voidaan sijoittaa eteläisen talon seinän lähelle, erityisesti keväällä tai syksyllä. Tämä säteilee ylimääräistä lämpöä ja tarjoaa oleanderille hyvän tuulensuojan.

Jos oleander tuntuu hyvältä, se kukkii kaikella voimallaan

olander potin puutarhan suunnittelussa kesällä

Oleandrin optimaalinen maaperä on melko savimaata. Maaperän tulee silti olla riittävän runsaasti humusta ja ravinteita eikä se saa kuivua. Laitoksella on myös melko hyvä kalkkitoleranssi ja voit jopa lisätä lannoitekalkkia kylpyyn aika ajoin. Vältä sadevettä kasteluun, koska tämä voi aiheuttaa ruukkumaasta liian hapan kasville pitkällä aikavälillä ja vahingoittaa sitä. Varsinkin kesällä sinun tulisi kastella oleanderiasi melko usein, joskus jopa kolme kertaa päivässä. Joten se kukoistaa optimaalisesti ja kiittää sinua upeista kukista ja kevyestä Välimeren tuoksusta.

Pidemmän loman tunne taattu!

valkoiset vaaleanpunaiset oleander -kukat

Leikkaa oleander

Oikea oleander -hoito sisältää ehdottomasti kasvin karsimisen. Älä missään tapauksessa leikkaa kasvia syksyllä ennen talvehtimista, koska se ärsyttää sitä ja voi reagoida uusien versojen ja kukkien kanssa. Mutta se ei ole hyvä lepovaiheelle. Siksi leikkaa oleanteri keväällä, pian sen poistamisen jälkeen talvisesta. On parasta leikata noin kolmasosa kasvien versoista hyvin lähellä maata ja vain hieman taaksepäin toinen osa. Tällä tavoin uusien versojen kasvua kannustetaan ja kukinta on myös paljon runsaampaa. Kun karsit, ole erittäin varovainen, ettet leikkaa kukintoja itse. Muuten kesällä ei tule kukkia ollenkaan.

Ole varovainen karsiessasi oleandreita!

oleanderin leikkausvinkit

Hibernate oleanders

Kuten jo useita kertoja mainittiin, sinun on varmistettava oleanderille sopivat talvitilat. Hyvin tuuletetut kellarit ja autotallit, joissa on myös ikkunat, ovat parhaita. Tietenkin suositellaan myös lämmittämätöntä huonetta, valoisaa eteistä tai talvipuutarhaa. On tärkeää, että lämpötila on noin 5-10 astetta ja kasvi saa riittävästi valoa. Kun syksyllä lämpötila laskee nollan alapuolelle, on korkea aika tuoda kasvi talvikausiin. Keväällä voit saada oleandrin pois joillakin Saksan alueilla, ehkä jo huhtikuussa. On kuitenkin suositeltavaa odottaa jääpyhien jälkeen.

Hyvä ilmanvaihto ehkäisee sairauksia ja homehtumista

terassi suunnittelu meditarrande kasvit oleander hoito

Varoitus! Oleander on myrkyllinen

Kyllä, tämä kauneus kuuluu valitettavasti myrkyllisiin kasveihin. Sen sisältämä glykosidi -oleandriini on vastuussa tästä. Kaikki oleanterin osat ovat myrkyllisiä, joten monissa tapauksissa sinun on oltava varovainen niiden kanssa. Erityisesti pienten lasten perheiden tai lemmikkieläinten tulisi pärjätä ilman sitä. Muista käyttää käsineitä karsimisen yhteydessä, koska mehu on yhtä myrkyllistä ja voi ärsyttää ihoa. Pese sakset sen jälkeen ja poista leikkeet ajoissa (älä laita niitä kompostin päälle!).

Myrkyllinen kauneus Välimereltä

violetti kukat oleander hoito

Oleanderin tuholaiset ja taudit

Vaikka oleander on yksi suhteellisen kestävistä kasvilajeista, jotkut tuholaiset voivat aiheuttaa sille ongelmia erityisesti epäsuotuisissa olosuhteissa ja virheellisessä hoidossa. Näitä ovat esimerkiksi hämähäkkipunkit, jauhot ja mehukasvit sekä tavalliset kirvat. Jotta voit torjua nämä ajoissa, löydät markkinoilta monia kestäviä ja ympäristöystävällisiä korjaustoimenpiteitä. Älä kurkota voimakkaaseen kemialliseen nuijaan heti ja kokeile tarvittaessa tehokkaampaa karsimista.

Joissakin tapauksissa voit myös taistella kirvoja vastaan ​​kotilääkkeillä

viljellä oleandereita ja torjua kirvoja

Niin sanottu oleanderrapu voi olla erittäin vaarallinen kasville. Se johtuu bakteerista ja on melko aggressiivinen ja tarttuva kasveille. Joten pidä heitä silmällä säännöllisesti ja reagoi välittömästi. Voit tunnistaa taudin lehtien ja oksien mustista pisteistä, joita ympäröi vaaleampi reuna ja jotka ovat vammautuneita. Mitä sitten pitäisi tehdä? Leikkaa vain huolellisesti kaikki saastuneet kasvinosat ja hävitä ne turvallisesti. Desinfioi sitten astiat 70 -prosenttisella alkoholiliuoksella (tislattu alkoholijuoma).

Toivomme, että olemme auttaneet sinua näiden tärkeiden hoitovinkkien kanssa. Tutki tarkemmin ja kohtele kasviasi oikealla oleander -hoidolla rakkaudella ja kärsivällisyydellä!

Sitten hän kiittää sinua paljon kukkia ja erehtymätöntä Välimeren tunnelmaa

puutarhakasvien oleanderin hoito ruukussa

puutarhasuunnittelu puutarhakasvit oleander hoito vihreät lehdet oleander hoito

vaaleanpunainen oleander -kukkien hoito puutarha

Erinomainen oleanterilajike Meksikosta

meksikolainen lajike oleander hoito

Oleanderia voidaan levittää täydellisesti ja helposti pistokkailla

oleander hoitaa pistokkaita   oleander hoito kesä

Oikea karsiminen takaa runsaasti kukkia kesällä

oleanderin hoitovinkkejä

Upea oleander-lajike “Alba” näyttää sen lumivalkoiset kukat

oleander hoito valkoiset kukat

herkkiä vaaleanpunaisia ​​oleandrikukkien hoitovinkkejä  appelsiininkukkien hoito

rosern kukkien oleander hoito

kesäloma kreikka oleander hoito