Opi milloin ja miten leikata pionit!

Toissapäivänä julkaisimme artikkelin ruusujen karsimisen yleisistä säännöistä. Mainitsimme, että on olemassa joitakin lajikkeita, joilla on omat erityispiirteensä. Pionit ovat aihe itsessään. Ne ovat erityisen suosittuja kukkiensa upean ulkonäön vuoksi. Tätä ei kuitenkaan voida pitää itsestäänselvyytenä. Näiden kukkien kauneus riippuu paljon siitä, miten ja milloin leikataan pionit. Haluatko tietää siitä lisää? Pidä siitä kiinni ja lue eteenpäin!

Pionit ovat kauneimpia kukkia, joita voidaan kuvitella

Kukkaruukku - kauniita pioneja

Erilaisia ​​pioneja

Ennen kuin opit edes pionien, eli pionien, karsimisesta, on parasta oppia lisää niiden yleisestä hoidosta. Seuraavassa verkkosivustomme artikkelissa on tietoa aiheesta. Karsimisessa tärkeintä on se, että pioneja on kaksi pääryhmää.

Riippuen siitä, mihin nämä kuuluvat, ne on myös leikattava hyvin eri tavalla. Toisaalta on monivuotinen ja toisaalta pensaspionit. Tietenkin on myös joitain suosittuja hybridikantoja. Näiden kanssa sinun on yhdistettävä säännöt taitavasti.

Voit käyttää pioneja koristeluun

iso kimppu pioneja

Leikkaa monivuotiset pionit

Erotamme monivuotiset pionit niiden nurmikasvien versojen ansiosta. Toisin kuin pensaspionit, ne on leikattava vuosittain. Paras aika tähän olisi talven loppu. Ajan tulee olla helmi- tai maaliskuussa ja se määritetään kuluvan vuoden lämpötilojen mukaan. Monivuotisten pionien tapauksessa kaikki versot on leikattava. Tämä on tehtävä vähintään 5 ja enintään 10 cm. Syksyn karsimista on pidettävä ehdottomana poikkeuksena. Tämä ei missään tapauksessa saa tapahtua liian aikaisin. Tarkkaile kasveja äläkä leikkaa niitä ennen kuin niiden kaikki osat on vedetty kokonaan sisään. Jos leikkaat ennen ajoissa, kasvi pysyy erittäin ravinteettomana.

Sinun on ponnisteltava saadaksesi niin upeita, kauniita kukkia

Pionit - erittäin kauniita kukkia

Pensaspionit

Toisaalta pensaspionit on helpompi hoitaa kuin monivuotiset pionit. Ne kehittyvät hyvin myös ilman ulkopuolista apua. Tällä tavalla voit saavuttaa kauniin ulkonäön melko helposti ja rakentaa puutarhan ilman ongelmia, jos olet luonnollisesti käyttänyt niitä oikeissa paikoissa. Nämä pionit on leikattava suhteellisen harvoin. Vaikea asia on, että katsot ruusujen kasvavan hyvin ja otat oikeaan aikaan. Sitten sinun on leikattava pensaspionit, jos ne ovat kärsineet pahasti lumen paineesta. Sen voi päätellä oksien hauraasta ulkonäöstä. Tässä tapauksessa sinun on leikattava vaurioituneet versot. Niiden vähimmäiskorkeuden tulisi silloin olla noin 30 cm.

Monivuotiset ja pensaspionit leikataan hyvin eri tavalla

Pionit - pensas, jossa on valtava pioni

Sinun on myös muistettava, että karsiminen on tehtävä vain myöhään talvella ja tarkemmin sanoen maaliskuussa. Älä missään tapauksessa tee tätä syksyllä, koska se vahingoittaisi kasveja suurelta osin.

Toinen syy pensaspionien karsimiseen olisi haarautuminen. Keskity niihin versoihin, joissa on vähän oksia. Voit leikata ne puoleen, mutta joissakin tapauksissa jopa hieman enemmän, jos haarautuminen on todella harvinaista. Optimaalinen rajapinta on hieman silmun yläpuolella, noin 5 mm.

Kauniit kukat voivat olla niin erilaisia!

Pionit - useita erilaisia ​​pioneja

Menettely hybridille

Pitäisikö meidän karsia hybridipionit? Tätä varten tarvitset vain hieman enemmän tietoisuutta. Muuten sama koskee pensaita ja monivuotisia pioneja. Leikkaamisen aikana sinun on yksinkertaisesti jätettävä pois paikat, joissa on kiinteät versot, tai leikkaa ne tarvittaessa takaisin maaliskuussa.

Toivomme, että olemme auttaneet sinua huolehtimaan pioneistasi ja toivomme, että nautit kauniista ruusutarhasta monien vuosien ajan.

Maljakot upeilla pioneilla – ihanteellinen vintage- ja retrokoristeisiin

Pionit - hienoja kukkaideoita

Se on yksi suosituimmista väreistä 

Pionit - joitain kukkia maljakossa

Tältä juhlallinen pioni -puutarhan sisustus voisi näyttää 

Pionit pionit koristelu puutarha suunnittelu

Pionit leikataan yleensä vähän ennen kevään alkua

jättiläiset kukat pionit pionit

Oikealla hoidolla sinulla voi olla myös tällainen puutarha

Pensas pionit suuria pensaita