Pieni lampi: suunnitteluvaihtoehtoja ja vinkkejä

Oletko jo ajatellut miniallasta? Se olisi ihana kesäprojekti. Tarvitset vähän aikaa sen suunnitteluun tai voit ostaa valmiita minilammoja kaupoista. Jokainen mini -muotoinen lampi toimii kauniina aksenttina puutarhassa. Se tuo myös raikkautta ja rauhaa. Saat kaikki nämä edut pienen tilan ja resurssien hinnalla. Lisätietoja siitä!

Minilampi puisessa tynnyrissä

tynnyri minilampi

Mini lampi puutarhassa

Pieni lampi on kirjoitettu hyvin sekä pieniin että suuriin puutarhoihin. Sinun tarvitsee vain löytää oikea toiminto suunnittelusta tätä varten. Noin neliömetrin kokoinen minilammikko on sijoitettava siten, että se todella tulee omakseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi mielenkiintoisen kulman luomiseen.

Jos jaat useita pienlammia, niistä tulee luonnollisia ja tehokkaita aksentteja. Sekä säiliön materiaalit ja värit että käytetyt kasvit ovat tärkeitä tämän vaikutuksen kannalta.

Kiviallas olisi täydellinen minilammikkoon

kivinen vesilampi

Käännä parvekkeesta pieni puutarha, jossa on minilampi

Voit myös asentaa pienlammen parvekkeelle tai terassille. Suunnittelussa sovelletaan suunnilleen samoja sääntöjä kuin puutarhassa. Tässä tapauksessa asennuksessa on vain muutamia eroja. Tietysti tuskin voit laittaa minilammikkoa maahan. Siksi niin sanottu korkea lampi tulee peliin. Minilampi on rakennettu erityisesti suunnitellulle alustalle.

Pieni lampi voi toimia loistavana koristeena terassille

mini lampi kasvi potin kulho terassi

Kuinka itse teet minilammen?

Minilampijärjestelmiä voi ostaa kaupoista. Mutta jos pidät asennusprosessista, voit tehdä minikokoisen lammen itse. Viinitynnyrit ovat erityisen suosittuja tähän tarkoitukseen. Minilammet on myös valmistettu betonista ja monia muita sopivan syvyisiä ja leveitä astioita voidaan käyttää. Sinun tulisi käyttää lammen vuorausta, etenkin puusta valmistettujen vuorausten kanssa. Mutta suosittelemme sitä todella kaikille muillekin. Voit kiinnittää ne reunojen ympärille niitteillä tai teipillä. Laita pohjalle sorakerros. Mikään ei siis liuku.

Korotettu lampi sisäkäyttöön

korkea lampi sisäkäyttöön

Veden laatu on ratkaiseva

Tässä pienessä järjestelmässä veden laatu on ratkaiseva. Vesi on ensin kalkinpoistettava, jotta levät eivät kehity. Kuplivan veden ominaisuus lisää happea ja parantaa siten veden laatua.

Pienelle lampille on useita sopivia kasveja

minilampi kulmaterassilla

Ideoita kasveille

Seuraavassa vaiheessa tarvitset sopivat vesikasvit minilammikolle. Sinun on valittava ne, jotka eivät vaadi liikaa veden syvyyttä. Joillekin lisäysprosessi on hieman monimutkaisempi. Ne asetetaan ensin pieniin ruukkuihin tai sorakoreihin. Näin upotat ne veteen – ensin niiden tulisi olla hyvin lähellä pintaa ja sitten upottaa syvemmälle. Tutustu yksityiskohtaisesti valitsemasi kasvilajin erityispiirteisiin. On myös tärkeää, onko eri kasveja voivat menestyä vierekkäin.

Sopivia kääpiölajikkeita on monia, kuten lampi ruusun pienempi muunnelma. Joutsenkukka ja haukiyrtti ovat edelleen suosittuja. Kuorikukka ja vesihyasintti ovat muita loistavia vaihtoehtoja.

On olemassa useita kaloja, jotka saattavat tuntua hyvältä minilammassa. Nämä ovat katkerot, tikkut ja moderlieschen.

Minilammen ansiosta voit luoda todellisia paratiisikulmia

paratiisikulmainen minilampi

Yhteenveto – huolto ja suunnittelu

Pienestä koostaan ​​huolimatta minilampi on loistava koriste -elementti puutarhan suunnittelussa. Voit myös käyttää sitä visuaalisesti rikastamaan parveketta tai terassia. Erilaiset värit, tekstuurit ja muodot ovat mahdollisia. Minilampi on erittäin helppohoitoinen ja käytännöllinen, ja kuka tahansa voi asentaa sen.

Pidätkö kuvista ja ideoista suunnitteluun? Onko sinulla mieliala tehdä DIY -projekti tänä kesänä? Sitten kaikki puhuu minilammen käynnistämisen puolesta nyt. Toivotamme sinulle hauskaa ja upeita tuloksia!

Katso myös hieno video alta!

sisustus mini lampi

minilampi kupissa

minilampi koi -kalan kanssa

mini lampi ostaa

zen puutarha minilampi