Puutarhasuunnitteluvinkkejä – kuinka istuttaa suosikkikukkasi?

puutarhan suunnitteluvinkit suosikkikukkien moninkertaistamiseksi

Puutarhasuunnitteluvinkkejä – kuinka moninkertaistaa ja parantaa suosikkikasvejasi

Tänään haluamme näyttää sinulle, kuinka voit levittää ja parantaa suosikkikasvejasi. Oksastaminen on hyvä tapa levittää kukkia, esimerkiksi ruusuja, pensaita ja puita, suuremmille alueille, mutta myös korjata lajike myöhemmin.

Kuinka tehdä se – tässä on vinkkimme ja ehdotuksemme!

Istutus on oikeastaan ​​hullu tieteellinen tapa levittää kasvejasi. Leikkaa pala yhdestä kasvista ja aseta se toisen kasvin päälle ja sido molemmat. Viileä! Katsotaanpa kuinka. Monet paikallisen puutarhakeskuksen kasveista voidaan varttaa. Esimerkiksi monet hybridiruusut on vartettu niin, että ne kasvoivat kovemman lajikkeen juurivarren päälle. Tämä auttaa vallitsemaan vaikeissa olosuhteissa ja kukkimaan voimakkaammin. Samoin monet hedelmäpuut oksastetaan pienemmille juurirungoille. Tämä pitää puut tiiviinä ja vahvana. Joten vakio sääntö tässä on: oksastella toisen kasvin varteen. Joku voi yrittää varttaa useita lajikkeita samaan puuhun – kuten nykyajan Dr. Toimimaan Frankenstein! Mitä tästä seuraa: esimerkiksi omenapuu, jossa on kahta erilaista omenaa. Tätä kutsutaan “hedelmä cocktailpuuksi”

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun – varttaminen on loistava tapa levittää kukkia, pensaita ja puita suuremmille alueille

puutarhan suunnittelu vinkkejä suosikki kukat puutarha

 Paras aika istuttaa on myöhään talvella – joulukuusta helmikuuhun, riippuen ilmasto -olosuhteista, joissa asut. Ota nuori haara noin neljä tuumaa pitkä yhdellä tai kahdella silmulla. Valitse kasveja, jotka liittyvät läheisesti toisiinsa, esimerkiksi voit varttaa yhden lajikkeen omenan toisen lajikkeen omenalle ja päärynälle. Tai kokeile manteleiden, aprikoosien, luumujen istuttamista kirsikkapuulle. Istuttaminen etuyhteydettömiin kasveihin, esimerkiksi ruusuun ja kaki puuhun – ei voi koskaan onnistua! Joten sääntö numero 1: Vain samat tai läheisesti liittyvät hedelmätyypit voidaan puhdistaa keskenään!

 Paras aika istuttaa on myöhään talvella

puutarhan suunnitteluvinkit suosikkikukat moninkertaistavat keltaisia ​​aksentteja

Puiden ei pitäisi olla vielä liian vanhoja. “Oksastaminen kuoren taakse” oksista, joiden halkaisija on 3-6 cm, on osoittautunut hyödylliseksi. Paksumpia oksia voidaan hioa, mutta se näyttää vähemmän hyödylliseltä. “Belzen” -menetelmä on erittäin suosittu ja sitä harjoittavat myös kokemattomat puutarhurit. Muuntyyppisiä hienosäätöjä, kuten okulointia ja haketusta (jalo silmän lisääminen), tehdään vain hyvin nuorille puille tai pensaille (esim. Ruusut, lilat). Kopulaatiota käytetään, kun juuri- tai sivuhaara on yhtä paksu kuin vuosittainen jalo riisi.

“Belzen” -menetelmä on erittäin suosittu ja sitä harjoittavat myös kokemattomat puutarhuritpuutarhan suunnitteluvinkit suosikkikukat moninkertaistavat puutarhanhoidon

Paras aika “Belzensille” on kuoren irtoaminen: – Saksassa huhtikuun lopun ja toukokuun alun välillä. Puussa pyramidinen kruunu leikataan pitemmiksi kannoiksi, jolloin “kiristysnauha” jää alemmalle alueelle, mikä takaa sulautumisen muuten paljaalle puurakenteelle. Vieraat eivät saa olla liian vahvoja eivätkä seistä liian lähellä pistoketta. Oksastuspään halkaisijasta riippuen lisätään 1 – 3 siirtoa.

Koska jalo riisi on jo lujasti paikallaan, voit nyt tehdä 1–2 lisähienosäätöä paksummille oksille samalla oksastuspäällä.

Valitse kasveja, jotka liittyvät läheisesti toisiinsa

puutarhan suunnitteluvinkit suosikkikukat puutarha hellä

Seuraava askel on yhdistää – mieluiten raffia. Pistokkeen pään leikkauspinnan ensimmäiset nauhat on asetettu hyvin tiiviisti. Rinta vedetään tiukasti jokaisen pituuden jälkeen. Muita kappaleita voidaan luoda hieman pidemmälle. Vedosilmä pysyy vapaana. Sidosmateriaali ei saa olla löysä tai mahdollisesti irrotettava.

Älä koskaan unohda: “Harjoitus tekee mestarin!”

puutarhan suunnitteluvinkit suosikkikukkien moninkertaistaminen

Lisää tietoa:

  • Älä kosketa leikkauspintoja sormillasi.
  • Älä kytke virtaa pistorasiaan sateella (kosteus on haitallista leikkuupinnoille)
  • Kastele nuoria puita ja pensaita hyvin kuivissa olosuhteissa.
  • Poista tai tarkista lisävieraita seuraavana talvena.

Siirteen epäonnistumisen syyt voivat olla seuraavat: terävä viimeistelyveitsi, sopimattomat, jo poistetut suonet, epätasaiset leikkauspinnat, riittämättömän kiinteä viimeistelynauha, virheellinen levitys haavavahalla, ongelmalliset yhdistelmät.

Mutta älä lannistu! Voit korjata epäonnistumiset ensi vuonna! Älä koskaan unohda: “Harjoitus tekee mestarin!” – tämä pätee myös täällä – 100% !

Älä lannistu! Lopputulos on sen arvoinen.

puutarhan suunnitteluvinkit suosikki kukat puutarha tulppaanit värillinen värikäs