Säästä vettä puutarhassa – ideoita

Säästä vettä puutarhassa

Etsi tapoja säästää vettä – ja rahaa – puutarhamaisemassasi. Tässä on muutamia hyviä tapoja aloittaa.

alkaen Anne Nieland

Viisaita vesiliuoksia

Kävely polkua tai ajotietä pitkin, jos vesi on edelleen juoksevaa, on täyttä veden tuhlausta. Ratkaise tämä käyttämällä sulkulaitetta tai suutinta, jonka avulla voit sulkea veden tarpeen mukaan ja siten on mahdollista säästää vettä.

Säästä vettä viisaasti

Käytä tiputus kastelua

Sprinklereiden vesi menettää vettä haihtumisen vuoksi – joten pidä hauskaa arvokkaasta kosteudestasi käyttämällä tippakastelujärjestelmää, joka tiputtaa vettä hitaasti lattialle. Peitä se multaa, joten tuhlaa lähes mitään.

Kastavat housut

Kerää ilmaiset tavarat

Yksi sateen tynnyrin yllättävimmistä asioista on se, kuinka nopeasti se täyttyy vedellä jopa kevyimmässä sateessa. Ja sadevesi ei sisällä kaupungin vesikemikaaleja. Liitä sadesäiliö viemäriputkeen tai ohjaa vettä ketjun avulla.

Kerää ilmaiseksi

Käytä multaa

Rikkakasvit puutarhassa eivät ole vain piikki kyljessä, vaan ne imevät myös arvokasta maaperän kosteutta kasveistasi. Yksi parhaista, kemiallisista rikkaruohojen torjunnasta on multaa. Se on ilmaa ja vettä läpäisevä ja helppo istuttaa. Mitä muuta, orgaaninen multaa (kuten kuorimultaa) hajoaa ajan myötä ja parantaa puutarhamaasi.

Käytä multaa

Aseta ajastin

Ajastimella varustettu hana sulkee sprinklerijärjestelmäsi tiettyyn aikaan, jotta sinun ei tarvitse tehdä sitä itse.

Tässä on vinkki meiltä: estääksesi veden valumisen asettamalla ajastimen, kytke sprinkleri päälle, anna veden imeytyä maahan ja aloita sitten kastelu uudelleen.

Ajastimen kanssa

Letkun irrotusliitin

Muokkaa letkua pikaliittimellä, jotta et hukkaa vettä vaihtamalla lisälaitteita. Ja säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse kävellä ympäriinsä sammuttaaksesi veden.

Nopea irrotus

Vain vettä vain tarvittaessa

Jos sprinklerissäsi on ajastin, oletko tarkistanut, kuinka paljon vettä se antaa? Kuinka voit säästää vettä – Aseta sadepainemittari paikkaan, jossa vesi kerääntyy. Aseta sitten ajastin antamaan kasveille juuri sitä, mitä ne tarvitsevat.

Tässä vinkki meiltä: Useimmat kasvit tarvitsevat noin tuuman vettä viikossa kasvukauden aikana.

Vesi tarpeen

Kasvata kuivuutta kestäviä kasveja

Kun kuivuutta sietävät kasvit ovat vakiintuneet, ne voivat pärjätä ilman vettä pitkiä aikoja. Tämä ei tarkoita, etteivät he tarvitse vettä, vain vähemmän kuin muut puutarhakasvit. Jos kastat vettä, anna niiden juoda syvälle – niin he ovat valmiita kohtaamaan seuraavan kuivuuden.

Ohuempi suvaitsevaisuus

Korjaa vuodot

Tämä säästää myös vettä- säänkestävät O-renkaat. Tämä on yksinkertainen ratkaisu vuotaviin letkun päihin. Älä menetä arvokasta vettä letkun keskellä olevan reiän takia – korjaa reikä tai investoi uuteen letkuun.

Letku vuotaa

Annostele annoksesi

Jos kaupunkisi vaatii veden annostelua, jaa maaseudulla oleva jako. Täydennä letkuannostasi vedellä, jonka olet kerännyt sadesäiliöön. Vesi korkealaatuisia kasvejasi ja sitten halvempia kasveja.

Ration puutarha