Siilit puutarhassa – mielenkiintoisia faktoja ja tärkeitä vinkkejä

Siili on yksi maantieteellisten leveysasteidemme vanhimmista asukkaista ja samalla yksi suosituimmista villieläimistä. Niin söpöltä kuin hän näyttää, hän voittaa heti lasten ja aikuisten sydämet. Tämän piikikäs ystävän löytäminen omasta puutarhasta on kuin siunaus monille meistä. Joskus voit myös tehdä jotain itse tekemällä puutarhasta siiliystävällisemmän. Ja miten se toimii? Tosi helposti!

Pienet söpöläiset pitävät erityisesti luonnonpuutarhoista, joissa he voivat löytää turvallisen piilopaikan ja tarpeeksi ruokaa. Pensaat, puu- ja kivikasat, puutarhavajat ja vanhat, käyttämättömät esineet muuttuvat nopeasti siilin piilopaikoiksi. Olisi tietysti ihanteellista, jos rakentaisitte eläimille ns. Siililinnan. Tätä ei käytetä vain nukkumapaikaksi päivällä, vaan myös pitkälle talviunelle ja kesällä siilivauvojen pesäksi. Tällainen asunto on erittäin helppo suunnitella. On tärkeää, että tämä sijaitsee puutarhan rauhallisessa nurkassa, jonne koirat ja kissat tuskin pääsevät. Siilin linna ei saa olla liian kostea. Siksi olisi järkevää laittaa soran ja hiekan alla oleva viemärikerros sen alle. Olki ja lehdet sopivat täydellisesti pehmeäksi, viihtyisäksi täytteeksi siilitalolle. Yleensä eläin kerää kaiken tarvitsemansa elinympäristöön. Mutta voit myös jättää joitain asioita puutarhaan helpottaaksesi niiden löytämistä.

Siilit puutarhassa – hieno kokemus koko perheelle

Syöt siilejä oikein puutarhassa

Ruoka ja vesi ovat kaksi muuta erittäin tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon, kun puutarhassa on siili. Varoitus! Siilit ovat lihansyöjiä. On yleinen harhakäsitys, että siilit syövät hedelmiä. He eivät koskaan tee! Täydellinen ruokavalio siilille koostuu etanoista, kovakuoriaisista, hyönteisten toukista, lieroista ja hämähäkeistä.

Carrion ja pienet selkärankaiset ovat tietysti myös hänen ruokalistallaan. Jos siili on jostain syystä aliravittu, loukkaantunut tai jää orvoksi ja sinun pitäisi hoitaa sitä kotona jonkin aikaa, anna sille kissan säilöttyä ruokaa, joka on sekoitettu kaurapuuroon ja keitettyyn munaan.

Jokainen rakastaa pientä piikikäs ystäväänsä

Puutarhan siilit ruokkivat villieläimiä kunnolla

Ja kiitos, erittäin tärkeä! Ei varmasti maitoa! Siilit eivät siedä maitoa! He saavat siitä voimakkaan ripulin ja voivat jopa kuolla siihen.

Riippumatta siitä, kuinka söpöjä ja rauhallisia siilit ovat, he pysyvät edelleen villieläiminä. Siksi siilit on suojattu liittovaltion luonnonsuojelulailla. Joten jos olet kuljettanut siiliä kotiisi hädässä, anna sen välittömästi elää uudelleen luonnossa sen toipumisen ja lepotilan jälkeen.

Löydät vielä enemmän hyödyllistä tietoa siiliystävällisistä puutarhoista, sopivasta ruokinnasta ja muista olosuhteista tässä.

Erityisesti orvoiksi jääneet siilit tarvitsevat apuasi

Siili puutarhan linnoituksen talvivinkkejä

Syötä siilit kunnolla puutarhassa talveksi

Siili puutarhassa antaa vinkkejä villieläinten ruokintaan

Siili puutarhassa villieläinten vinkkejä ruokintaan

Puutarhan siili ruokkii villieläimiä kunnolla

Siilit puutarhan linnoituksessa syövät omenoita

Siili puutarhassa, kaksi vauvaa

Siili puutarhassa vinkkejä forttern rakentaa talon

Huolehdi siileistä puutarhassa oikein

siili puutarhassa ruokkii söpöjä vauvavinkkejä

Siili ruokkii oikein puutarhassa, vinkit, kastelukannu, pelti

Siilien ruokinta oikein puutarhassa, vinkkejä, temppuja

Siili ruokkii oikein puutarhavinkkeissä

Siili ruokkii oikein puutarhan vinkkejä

Siilien oikea ruokinta puutarhassa vinkkejä, temppuja, kotona hoitoa

Siili linnoitus puutarhassa talvehtii syksyn lehdet

Puutarhan siilit ruokkivat kunnolla kotona

Siili puutarhassa huolehtien ruokintavinkeistä oikein

Siili puutarhassa antaa vihjeitä ruohon niitylle oikein