Suunnittele maisemabudjetti ideoidemme avulla

Suunnittele maisemabudjetti

Maisemointi voi olla kallis yritys, joten sinulla on kunnollinen maisemointibudjetti. Tässä on muutamia tapoja, joilla voit käyttää vähemmän tai käyttää nykyisen budjetin täysimääräisesti.

maisema budjetti patio

Maisemahankkeen kustannukset voivat vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin. Budjetistasi riippumatta se maksaa itsensä takaisin ajallaan. Silti on silti hyvä ajatella, mitä vaihtoehtoja maisemointirahalla voisi tehdä nyt. Seuraavat vinkit voivat säästää rahaa tai sijoittaa enemmän rahaa maisemointiprojekteihin.

1. Tehdä suunnitelma. Harkittu suunnittelu ja toimintasuunnitelma säästää aikaa, rahaa ja auttaa lievittämään stressiä.

2. Kerää tarjouksia. Jos aiot työskennellä yritysten kanssa, hanki vähintään kaksi yksityiskohtaista tarjousta jokaisesta projektista ja vertaa niitä. Pyydä kirjallinen takuu heidän työstään. Pyydä kiinteitä alkamis- ja päättymispäiviä. Älä koskaan unohda maisemabudjettia.

3. Älä säästä materiaalien tai urakoitsijoiden laadusta. Löysät rakenteet maksavat lopulta enemmän aikaa ja rahaa, jos joudut korjaamaan virheet tai vaihtamaan materiaalit.

Käytä enemmän rikkaruohoa – se on halpaa ja erittäin mukava katsella

Lisää ruohoa

4. Käytä mahdollisimman paljon olemassa olevassa maisemassa. Ennen kasvien kaivamista tai rakenteiden purkamista mieti tapoja säilyttää ne. Jopa mureneva betoninen jalkakäytävä voi saada uuden elämän ja olla hyödyllinen askelmina tai vastaavana.

5. Siirrä olemassa olevat puut ja pensaat tarvittaessa suojaamaan niitä rakentamisen aikana tai antamaan niiden kukkia paremmassa paikassa.

Käytä samanlaisia ​​värejä puutarhan suunnittelussa

Lämpimät värit

6. Voit parantaa puutarhan maaperän laatua käyttämällä paljon orgaanista ainetta, kuten komposti, mätä lanta ja hienonnetut lehdet – nämä ovat erittäin, erittäin tärkeitä. Tämä on yksi viisaimmista maisemointiinvestoinneista.

7. Tee osa töistä itse, ei vain säästääksesi asennuskustannuksia, vaan lisätäksesi henkilökohtaista ylpeyttä projektista. Maksa joillekin teini -ikäisille, että he auttavat heitä muutamalla sorsalla tai lautasella – helpottamaan selkääsi ja lompakkoasi.

8. Osta suurimmat puut, jotka budjettisi sallii. Ne kestävät suurimman osan kaikkien muiden kasvien vuosista kypsyäkseen, mutta ne tuovat suurimman arvon puutarhamaisemalle.

9. Arvioi mätän, ruohon siementen ja maanpeitteen edut. Salo mahdollistaa välittömän nurmikon, mutta se maksaa enemmän kuin ruohon siemenet verrattuna.

10. Ruohon siemenet kasvavat vähintään kuusi kuukautta, mutta ne itävät ja kasvavat helposti. Se on yksi parhaista tavoista säästää rahaa. Myös sora on edullinen, joten tämä on kevyt vaihtoehto sinulle?.

Puinen patio

Maisema budjettipuuta

11. Pyydä apua asiantuntijalta suunnittelun tai asennuksen kaikissa vaiheissa.

12. Jos haluat vesi- tai sähköjohtoja puutarhan uudelle alueelle, asenna lisää vesipistokkeita ja pistorasioita paikkoihin, joista ne ovat käteviä.

13. Hanki asiantuntijaneuvoja piirin neuvontapalvelulta tai puutarhakeskuksesta parhaiden kasvien valitsemiseksi puutarhaan. Opi mitä he tarvitsevat selviytyäkseen ja menestyäkseen. Ilmastonmuutokseen jo sopeutuneet alkuperäiskasvit tarvitsevat yleensä vähemmän vettä ja huomiota.

14. Vältä spontaaneja ostoksia. Pidä kopio puutarhasuunnitelmasta mukanasi ja vie se puutarhakeskukseen. Varmista, että laitosten ostot ovat aikataulussa.

Tämä puutarha on helppo rakentaa, mutta kaunis ja hyödyllinen

Jakamisbudjetti

15. Älä vain kiinnitä huomiota kustannuksiin, kun valitset materiaaleja. Ilmaiset hakkeet näyttävät hyviltä terassille, mutta ukkosen aikana betoni on parempi kuin ne. Laatu- ja huoltotekijöiden vertailun lisäksi suunnittelussa on otettava huomioon energiansäästö, mukavuus, turvallisuus ja muut esteettiset ominaisuudet.

16. Kun tilaa on vähän, valitse kaksi tarkoitusta palvelevat tavarat, kuten penkit, jotka pitävät tyynyjä avattuna, tai laitteet, jotka tukevat lehtimajaa tai keinua.

Halpa mutta upea zen -keidas

Zen -keidas

17. Vuokraa tai lainaa kalliita työkaluja, joita et aina käytä, kuten pyörivä ohjauskahva, painepesuri tai lakka. Mene ulos joidenkin naapureiden kanssa ja osta kallis työkalu, jonka jaat kaikille, kuten hakkuri / silppuri, lumipuhallin tai moottorisaha.

18. Käytä maisemaasi alentaaksesi ruokaostoksia. Istuta perheesi eniten rakastamat hedelmät, vihannekset ja yrtit. Se sopii täydellisesti pieneen maisemabudjettiin

Puutarha ruokakaupana

Tomaattipuutarha