Syksy puutarhassa – luonnon kauneus ei lopu koskaan

Oletamme, että artikkelimme otsikko voi kuulostaa lupaavalta monille lukijoille. Kun katsot ikkunasta ulos ja näet pilvisen, pilvisen taivaan, olet varmasti hieman masentunut. Syyskuun ensimmäisistä päivistä lähtien on satanut lähes kaikkialla Saksassa ja aurinko paistaa vain harvoin. Se on oikein, mutta voimme toivoa parempaa säätä kuun loppuun mennessä. Vaikka meillä ei ole todellista intiaanikesä  tässä maassa voimme jatkaa puutarhan hoitamista, kun aurinko paistaa hieman ja ihailla upeita kukkia ulkona. Ja Hperiä puutarhassa voi olla todella värikäs, täynnä vahvoja värejä ja ainutlaatuisia muotoja. Syksy on nyt täydellinen aika löytää kauneus pienissä asioissa, valmistaa ulkoalue kylmää vuodenaikaa varten, huolehtia värikkäistä syksyn kukista ja istuttaa uusia kevätkukintoja.

 Syksy puutarhassa – nyt on sadonkorjuun aika!

Syksy puutarhassa värikkäitä syksyn kukkia

Monet ihmiset ajattelevat, että kun on viileämpää, heillä ei ole paljon työtä puutarhassa. Mutta se ei ole totta, koska syksyllä on vielä paljon puutarhatöitä. Kääri vain hihat uudelleen ja ole valmis uusiin tehtäviin. Tämä kausi ei ole vielä lepoaika puutarhan kukille, pensaille ja puille.

He tarvitsevat sinun huolenpitoa ja he tietävät parhaiten, miten kiittää heitä siitä ensi vuonna. Tänään keskitymme kauneimpiin puutarhan kukkiin. Tässä artikkelissa haluamme heittää värikkään verhon puutarhaan ja näyttää sen parhaan puolen. Tulet varmasti yllättymään miellyttävästi, kun ulkona on aina runsaasti luonnon viehätystä. Kyllä, syksy puutarhassa piilottaa niin paljon luonnon kauneutta!

Nyt puutarhassa on rauhaa ja tyyneyttä.

Puutarha syksyllä

  • Syksy loistaa puutarhassa lämpimin värein

Kesän jälkeen ulkona ei saisi olla paljaita ja tylsiä. Mutta päinvastoin! Syksy puutarhassa tekee todellisen värinäyttelyn. Tämä on syksyn kukkien aika. Jotkut alkavat nyt kukkia ja kestävät ensimmäiseen pakkaseen saakka. Niillä on erilaisia ​​muotoja ja värejä, mutta ne aina lumovat meidät luonnollisella kauneudellaan. Gladiolit kilpailevat daalioiden kanssa ja taistelevat toistensa kanssa huomiomme puolesta. Sen kauniit kukat on värjätty hyvin eri sävyillä – valkoisesta keltaiseen ja oranssista punaiseen ja violettiin ja houkuttelevat kaikkien huomion. Lisäksi asterit ja krysanteemit loistavat kilpailussa. Niiden värivalikoima on laaja ja sisältää erittäin lempeitä sinisen, violetin ja vaaleanpunaisen vivahteita. Ja kehäkukat ovat kuin kirsikka kakulla syksyllä puutarhassa, koska niiden kirkkaan keltaiset värit tuovat paljon iloista tunnelmaa ja iloa syksyiseen puutarhaan.

Syksynväriset ruohot ovat paras tausta syksyn kukkien kauneudelle

puutarha syksyllä kukka-kasvi-suunnittelu

Toivottavasti sinulla on myös jonkinlaista ruohoa ulkoalueellasi, koska nämä ovat paras tausta puutarhan kukille ja tuovat esiin puutarhan kauneuden lämpimät, rikkaat värit parhaaksi. Amerikkalainen dyyni ruoho, preeria ruoho ja timantti ruoho varastavat nyt näyttelyn ulkona. Voitteko kuvitella jotain kauniimpaa syksyn puutarhassa??

Jos haluat kauniin puutarhan ensi keväänä, laita sipulit ja sipulit maahan syksyllä

puutarhan koristelu syksyllä

  • Syksy puutarhassa on paras aika istuttaa uusia sipuleita ja sipuleita

Taitavat harrastajapuutarhurit pyrkivät jatkuvasti varmistamaan, että heidän puutarhansa näyttävät kauniilta, kutsuvilta ja houkuttelevilta kaikkina vuodenaikoina. Syksyllä he ajattelevat tulevaa kevättä ja suunnittelevat eteenpäin. Nyt on paras aika istuttaa sipulimaisia ​​ja sipulimaisia ​​kukkia. Valitse vain kuivat, vahingoittumattomat mukulat ja laita ne ravinteikkaaseen ja hyvin valutettuun maahan. Lisää lannoitetta, merkitse syömäpuikoilla paikat, joissa voit odottaa ensimmäisiä kukkia keväällä. Tietenkin sinun on kasteltava tämä vielä syksyllä, mutta vältä mahdollisia vesivuotoja, koska se voi johtaa mätänemiseen. Eikä tämä ole harrastuspuutarhurin haluama, eikö? Istutussyvyys ja sipulien välinen etäisyys riippuvat kukan tyypistä. Sinun on selvitettävä tästä lisää ennen kuin aloitat mukuloiden ja sipulien istuttamisen.

Laita vain terveitä ja kuivia kukkasipulia

Syksy puutarhassa sipulit sipulit

Yleensä varhaiset kukkijat istutetaan puutarhaan syksyllä, esimerkiksi herkkiä lumikelloja, kirkkaita hyasintteja, keltaisia ​​ja valkoisia narsisseja, värikkäitä tulppaaneja ja pensaspioneja. Kylmä talvi ei estä heitä, ja ne näyttävät meille upeat muodot ja värit kevään alussa. Älä unohda istuttaa uusia ruusupensaita tänä syksynä, niin saat uuden ruusupensaan keväällä. Kauniit ruusut tuovat puutarhaan enemmän väriä ja tuoksua ja tekevät siitä hyvinvoinnin keitaan. Jos haluat nauttia puutarhan kukkien loistosta muutaman kuukauden kuluttua, sinun on toimittava nyt. Tai haluatko nähdä puutarhanhoidon tulokset heti? Sitten suosittelemme, että istutat syksyn krookuksia nyt, sitten ne kukkivat puutarhassa lokakuussa ja ovat herkkuja silmille. Niiden voimakas keltainen ja violetti tuo värikkään viivan ulkoalueelle juuri ennen talven tuloa.

Syksyn karsiminen edistää puutarhakasvien kasvua

  • Sakset ovat käytössä myös puutarhassa syksyllä

Syksy puutarhassa ei tarkoita vain puutarhan kukkien ainutlaatuisia kukintoja ja silmiinpistäviä värejä. Se tarkoittaa edelleen paljon puutarhanhoitoa, kunnes ulkona on vielä miellyttävän viileä sää. Syksy on ihanteellinen aika leikata pensasaidat, ruusut ja laventeli. Joten rohkea sakset ja ryhdy töihin. Aurinkoinen ja haalea päivä olisi erittäin sopiva tähän tavoitteeseen. Ensinnäkin sinulla on hauskempaa työskennellä auringonpaisteessa, ja toiseksi karsiminen alhaisissa lämpötiloissa voi vahingoittaa kasveja. Kokeneet puutarhurit tietävät, että puutarhakasvit tarvitsevat tätä karsimista, jotta ne saavat uutta voimaa ja muodostavat vahvoja versoja ensi vuonna. Suoja on leikattava taiteellisesti ja muotoiltava niin, että se näyttää edelleen hyvältä puutarhassa. Leikkaa pensaiden ja kukkien ohuet oksat rungon läheltä. Syksyllä poistat myös kuolleet ja sairaat oksat ja oksat.

Syksyn karsiminen auttaa puutarhakasveja saamaan uutta voimaa tulevalle vuodelle

Fall in the garden karsiminen puutarhakasveja

Nyt voit myös leikata kiipeilyruusuja ja sitoa versot, jotta tuuli ja myrsky eivät vahingoita niitä. Laventeli leikataan uusiin versoihin. Monivuotiset kasvit on myös leikattava heti niiden haalistumisen jälkeen, esimerkiksi tämä tehdään upeilla kynttilöillä. Joten heillä on enemmän voimaa ensi vuonna ja ilahduttavat meitä uusista kukinnoista.

Kuten näet, sinulla on kädet täynnä puutarhassa syksyllä. Mutta jos noudatat vinkkejämme, voit valmistaa puutarhan oikein tulevaa kevättä varten. Nykyinen työsi kannattaa varmasti muutaman kuukauden kuluttua.

Tulevan kevään kukkien loisto on valmistettava puutarhassa tänä syksynä

Sisustusideoita puutarhasta syksyllä

Nauti syksyn kukkien upeista väreistä puutarhassa!

Syksy puutarhassa Syksyn kukat

Anna itsesi yllättyä syksyn kukkien muodoista ja väreistä!

Syksy puutarhassa upeita syksyn kukkia

 Syksy voi olla niin värikäs ja kaunis puutarhassa!

Syksy puutarhassa täynnä kukkakoria

Krysanteemit ja kurpitsat ovat erottamaton osa syksyn koristelua

Syksyn puutarhan sisustus krysanteemit

Syksyn krookus upeine väreineen on todellinen katseenvangitsija puutarhassa

Syksy puutarhassa Syksyn krookukset

Upeat kynttilät on leikattava syksyllä

Syksyn kynttilät puutarhassa

Tagetes ovat erityisiä kohokohtia syksyn puutarhassa

Syksyn puutarha

… myös syksyn krookukset

Syksyn puutarhan krookukset

Nyt sinun on valmisteltava puutarha tulevaa kylmempää kautta varten

Syksyn puhdistus puutarhassa