Tärkeimmät avainkohdat, kun rakennat kivestä nostetun sängyn itse

Paras vuodenaika korotettujen sänkyjen rakentamiseen on kevät tai syksy. Nyt ollaan kesän kynnyksellä. Aihe on edelleen ajankohtainen. Voit itse viimeistellä korotetun sängyn nyt. Jos haluat viettää paljon aikaa ulkona, mikä tahansa manuaalinen toiminta voi olla sinulle hyväksi. Varmista vain, että oikea aika kasvaa vasta, kun se tulee hieman viileämmäksi.

Modernille puutarhasuunnittelulle on ominaista yhä kodikkaampi luonne. Rakenne, mielenkiintoiset pohjapiirrokset, eri vyöhykkeiden jako ovat kaikki tyypillisiä ominaisuuksia. Korotetut sängyt voivat täyttää nämä suunnittelutoiminnot sen lisäksi, että niiden päätehtävä on helpottaa ja tehostaa puutarhanhoitoa.

Materiaali on erittäin tärkeää suunnittelun näkökulmasta sekä käytännön syistä. Seuraavassa kerrotaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun rakennamme itse kivestä nostetun sängyn. Tämä materiaali on erittäin suosittu ja sillä on monia esteettisiä ja käytännöllisiä etuja.

Kotitekoiset korotetut vuoteet ovat monenlaisia

korotettu sänky soikea

Varmista, että sinulla on hyvä pohja, kun rakennat korotetun sängyn itse

Kaikista eri vaihtoehdoista kivinen sänky on yksi vakaimmista. Se voidaan myös rakentaa huomattavan korkealle. Toisin kuin muut vaihtoehdot, kuten puusta tai muovista valmistetut, se voi kestää pidempään. Jos rakennat itse vakaan kivestä nostetun sängyn, se voi palvella sinua monien vuosien ajan.

Muut osat on yleensä vaihdettava viimeistään 2-3 vuoden kuluttua.

Pohjan tulee olla betonia ja sen alle tarvitset vedenpitävän perustan. Jälkimmäinen voidaan luoda murskatusta sorasta tai laavasta. Tämän ns. Viemärikerroksen on oltava yli 70 tai 80 cm maanpinnan alapuolella. Se riippuu syvyydestä, josta kostea maaperä alkaa. Viemärikerroksen tulee olla noin 30-40 cm paksu. Pohjan itsensä pitäisi olla suunnilleen sama korkeus. Alemman kerroksen tiivistämiseen kannattaa käyttää värähtelevää levyä. On myös tärkeää, että pohja ulkonee noin 5 cm: n etäisyydellä yllä olevasta seinästä kaikilla sivuilla.

Erikokoiset korotetut kivisängyt voivat näyttää hyvältä puutarhassa

kivestä kohotettu sänky

Oikea lähestymistapa rakentamiseen

Korotetun sängyn rakentaminen kivestä ei ole liian monimutkaista. On kuitenkin joitain kriittisiä kohtia, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Mainitsimme ensimmäisen näistä, nimittäin alustan alla olevan puristuksen. Näitä ei missään tapauksessa saa jättää pois. Tavoitteesi ei ole päästää vettä sisään. Se johtaa rakenteen epävakauteen ja liukastumiseen talvella jäätymisen jälkeen. Tällä on tietysti sekä käytännöllisiä että esteettisiä haittoja.

Seuraava kriittinen kohta on ensimmäisen rivin asettaminen. Tämä on asetettava suoraan erityisten mittauslaitteiden avulla. Mahdollisia eriarvoisuuksia ei tässä vaiheessa voida korjata muun rakenteen kanssa.

Varmista myös, että laasti kuivuu erittäin hyvin ensimmäisen kerroksen asettamisen jälkeen. Vasta sitten sinun on siirryttävä seuraavien kivien riviin. Näiden yhteen hitsaamiseen voit käyttää tavallista rakennusmateriaaliliimaa, ei tavallista laastia. Voit ehkä pyytää sopivampaa vaihtoehtoa ostohetkellä.

Näkyvä reuna on tärkeä hetki korotetun sängyn rakentamisessa kivestä. Tätä varten sinun on käsiteltävä kivet kipsikrakkauslaitteella tai ns.

Myös spiraalin muotoiset kivilaatat ovat hyvin yleisiä

kierre kivestä korotettu sänky

Lomakkeiden erilaiset mahdollisuudet

Kivestä korotetut vuoteet tarjoavat monia erilaisia ​​tyylin ja muodon vaihtoehtoja. Ne voivat olla soikeita, neliömäisiä, pitkiä suorakulmaisia. Portaiden muotoiset rakenteet ovat myös yleisiä. Korotettuja vuoteita käytetään usein monitoimisesti monipuolisten mahdollisuuksien vuoksi. Nämä rakenteet toimivat myös säilytys- tai oleskelualueina. Ne ottavat koristeellisten aksenttien ja yksityisyysnäyttöjen roolin.

Pohja on epäilemättä tärkein osa tällaista DIY -projektia

pohja kivestä korotettu sänky

Erilaisia ​​vaihtoehtoja tyyliltään

Suunnittelun kannalta kivet voivat näyttää väriltään ja muodoltaan neutraalilta, modernilta, minimalistiselta, mutta myös maaseudulta, karkealta tai teolliselta. Tiilillä on täysin erilainen luonne kuin luonnonkivellä. Kivestä valmistetut sängyt ovat yleensä klassikko, ja siksi puutarhan suunnittelu näyttää aina tasokkaalta ja tyylikkäältä.

Eriväriset kivet voivat muodostaa korotetun sängyn rakenteen

tiili korotettu sänky

Erityisominaisuudet verrattuna muihin materiaaleihin

Jos haluat rakentaa korotetun kivisängyn itse, sinun on laskettava suhteellisen suuremmalla vaivalla. Tärkeää on työskennellä tarkasti ja seurata kaikkia tärkeitä vaiheita. Sinun on selvitettävä yksityiskohdat hyvin, jotta rakenne on visuaalisesti houkutteleva ja vakaa. Suuria etuja muihin rakenteisiin verrattuna ovat ympäristöystävällisyys ja pitkä kestävyys. Kivestä nostetut sängyt voivat kestää paljon kauemmin, ennen kuin ne kunnostetaan tai korvataan toisilla.

Katso alla olevasta videosta loistava opetusohjelma kivirakenteisten sänkyjen runkorakenteiden luomisesta!

Tässä on hyviä rakennusohjeita korotetun sängyn rakentamiseen:

Ensimmäinen rivi on suunnittelun kannalta kriittinen

Luo korotettu sänky

Korotettu kivisänky voisi myös kaunistaa julkisivua

korotettu sängyn kivi julkisivun edessä

Voit valita erilaisia ​​geometrisia muotoja kivestä nostetuille sängyillesi

mielenkiintoisia hahmoja kivi korotettu sänky

Pitkät suorakulmaiset korotetut vuoteet ovat yleensä käytännöllisimpiä

pitkä suorakulmainen korotettu sänky

Kivestä korotettu sänky voi olla mielenkiintoinen aksentti puutarhassa

soikea muotoinen korotettu sänky

Suuri rivi korotettuja vuoteita luonnonkivillä

kivi korotettu sänky vihannekset takapihalla

Kivien muoto voi myös saada korotetun sängyn näyttämään erittäin mielenkiintoiselta

kiveä nostettu sänky matalalla

Portaikkorakenteet ovat myös erittäin suosittuja kivestä nostettujen sänkyjen kanssa

kivi korotettu sänky askel rakentaminen