Terassisuunnittelu- tee terassistasi kohde.

Terassisuunnittelu- tee terassistasi kohde.

Terassi-suunnittelu-idea-kokonaisuus

Terassin muuttaminen takapihan pakopaikaksi on helppoa. Katso vain nämä hienot ideat, jotka keräsimme vieraillessamme Portlandissa, Oregonin maaseudulla.

 Jokaisella perheellä on omat tarpeensa. Tässä näyttämämme terassit on luotu ensisijaisesti omistajiensa mukavuuden vuoksi.

Tutustu myös vinkkeihin, joiden avulla voit tehdä patiosta poikkeuksellisen.

 Ajattele mukavuuttasi

Terassisuunnitteluidea yksinäisyys

Olitpa vierailulla naapurustossasi tai nauttimassa ajasta hyvän kirjan kanssa kädessäsi, et luultavasti halua, että kukaan katsoo sinua. Kasvit, viiniköynnökset, pensaat tai pienet puut strategisilla paikoilla estävät näkymän.

Terassisuunnittelu- tee siitä esteetön

Terassi-suunnittelu-idea-esteetön

Järjestä ulkoilutilasi sinne, missä käytät sitä eniten. Laita esimerkiksi terassi makuuhuoneesi ulkopuolelle nauttimaan aamukahvista tai joogaharjoituksista siellä. Toinen kätevä paikka olisi mennä suoraan keittiöstä terassille, jos aiot syödä siellä usein.

 Suunniteltu vaiheittain

Terassisuunnittelun idea

 Askelmainen muotoilu puutarhassa ja takapihalla on aina mielenkiintoista. Hyödynnä jyrkkiä leikkuurinteitä luomalla monitasoinen patio. Tässä näytämme sinulle kasvialueen, joka näyttää tältä.

 Pidä se yksinkertaisena

Terassisuunnitteluidea yksinkertainen

Pienet, hiljaiset kulmat ovat joskus puutarhan miellyttävimpiä ja viihtyisimpiä paikkoja. Joten etsi pihoistasi kulmia, joihin voit laittaa penkin ja pienen sivupöydän ja tehdä miniterassin nauttimaan maisemistasi.

 Terassisuunnittelu – lisää säiliöitä

Terassisuunnittelun ideasäiliö

Yksi helpoimmista tavoista lisätä kiinnostusta patioosi on kontti tai kaksi. Valitse tilaan ja omaan makuusi sopivat esineet ja kattilat. Näiden kauniiden kasvien (mukaan lukien miscanthus, elefantin korva ja coleus) kahiseva lehdet ovat henkeäsalpaavia.

Terassisuunnittelu – Sisällytä maisemaominaisuuksia

Terassisuunnitteluidea maalaistalo

 Kiinteä puu hallitsee tätä terassialuetta. Sen rakentaminen ja järjestely oli ehkä hankalaa. Mutta sen ei pitäisi olla ongelma, puulla on päärooli koko huoneessa ja paras asia olisi integroida se ulkoasuun – kuten täällä tehdään: kaarevat portaat molemmin puolin.

Lisää elämää

Terassi-suunnittelu-idea-elämä

Lisää matalat pohjapeitteet lattialaattojen väliin, jolloin patio saa muinaisen ilmeen. Tai kokeile samaa tiilien kanssa; vain pudota satunnaisia ​​tiiliä maahan ja aseta ne alemmaksi (kuten kultainen indeksoiva Jenny) paikoilleen.

Terassisuunnittelu – valitse mukavat huonekalut

Terassisuunnitteluidea huonekalut

 Maailman kauneimman terassin hankkiminen maksaa sinulle paljon rahaa ja työtä ilmaiseksi, jos et vietä vapaa -aikaasi siellä. Näin valitset patiohuonekalut – mukavat ja käytännölliset – jotka sopivat henkilökohtaiseen tyyliisi. Katso, miten tämä viktoriaaninen säiliö sopii pöytäliinan kanssa? Tällaiset pienet yksityiskohdat ovat viimeistelyjä, jotka saavat patiosi näyttämään upealta.

Lisää keskipiste

Terassisuunnitteluidean painopiste

Tämä iso, rohkea liesi on ihanteellinen keskipiste ja paikka hengailla. Sillä on myös toinen tehtävä: se edistää paljon positiivista yksityiselämään.

Terassisuunnittelu – kiviseinä, jossa on kasveja

Terassisuunnittelu-idea-pehmeä kivi

 Kiviseinät ja kiviseinät voivat näyttää kylmiltä ja karkeilta. Lisää kuvaan hieman elämää kasvattamalla erilaisia ​​vihreitä kasveja. Kuvassa on muokattu fuksia, hosta, japanilainen metsäheinä ja saniaiset kiviseinällä.

Yhdistää 

Terassi-suunnittelu-idea-max-tilaa

Olipa terassisi suuri tai pieni, etsi lyhyitä venytyksiä ja pieniä kiertoteitä. Tämä kivinen reunus on esimerkiksi täydellinen paikka asettaa kynttilä lämpimälle ja kodikkaalle tunteelle. Täällä se on ristiriidassa silmiinpistävän fuksian kanssa.

Terassisuunnittelu – valitse suosikkivärisi

Terassisuunnitteluidean lempivärit

Valitse vain terassisi värit, joista pidät eniten. Yhdistä kukat niin, että ne luovat värikkäitä värejä – tulet varmasti nauttimaan siitä!

Mukauta kaikkea

Terassi-suunnittelu-idea-yksilö

Massamyynnin aikakaudella on helppo luoda patio, joka näyttää ystävillesi tai naapureillesi. Mutta voit korostaa yksilöllisyyttäsi tekemällä paljon itse. Tämä kaide on loistava esimerkki tästä – mutta voit tehdä sen helposti myös säiliöillä ja muilla esineillä.

Lisää kauneutta ja tuoksua

Terassisuunnittelu-idea ja tuoksu

Lisää makea tuoksu patioosi istuttamalla kasveja tuoksuvilla kukilla tai lehtineen. Tämä ruusu esimerkiksi pyytää sinua pysähtymään ja haistelemaan.

Terassisuunnittelu – istuta kukkia leikkaamaan itseäsi

Terassisuunnittelu-idea-leikkokukat

Se näyttää kauniilta, kun patioasi ympäröivät kukat – mutta muista sisällyttää kauniit nämä upeat daaliat. Jos sinulla on niitä puutarhassa, ne voivat olla pöydälläsi!