Upeat bambuvinkit puutarhaasi – myös oikea asia pienemmille alueille

mahtavia bambuvinkkejä vihreää taikuutta

Upeat bambuvinkit puutarhaasi – myös oikea asia pienemmille alueille

Bambu on hämmästyttävä. Lajikkeiden, kokojen, värien ja kasvumallien runsaus varmistaa, että se on bambu, joka voi kasvaa melkein missä tahansa puutarhassa.

Bambulla on kuitenkin huono maine pienissä tiloissa.

Monet kotipuutarhurit ovat hermostuneita sen kyvystä kasvaa hälyttävästi. Mutta bambu voidaan sisällyttää turvallisesti kotipuutarhoihin – jopa pienempiin – jos opit oikeat tekniikat, ymmärrät kasvin kasvumallin ja valitset verkkosivustosi tarpeisiin sopivan lajikkeen. Bambu on teknisesti puumainen ruoho; ja harvoin kukkii, ja se laajenee lähettämällä maanalaisia ​​versoja, joita kutsutaan juurakoiksi.

Se, missä määrin bambukasvit tuottavat juurakoita ja niiden poistaminen emokasvista, on tärkein ero kahden bambutyypin välillä: kasaantuminen ja juokseminen.

Pienellä ajattelulla bambu voi olla yksi kiinteistön vähiten huollettavista ja vaikeimmin työskentelevistä kasveista. Seuraavassa on joitain huomioita ja vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet bambua puutarhassa.

Paakkuva bambu

upeat bambuvinkit vihreä seinä paljon puupalkkeja

Tämä lajike on erittäin voimakas ja voi kasvaa suureksi pensaaksi

loistava bambu vinkkejä kasaantuvat lajike

Clumping Bamboo on hyökkäämätön kasvi, jossa on paakkuja, jotka eivät levitä varret. Se on hyvä pienemmille tiloille sen hallittavan koon (useimmat edellä mainitut lajikkeet vaihtelevat 2,44 – 4,88 metriä lauhkeassa ilmastossa) ja kompaktin tavan vuoksi. Näillä kasveilla on yleensä ohuemmat varret ja ne näyttävät bambusuojusta. Bambun kasaantuminen ei vaadi hillintää ja kukkii monissa tilanteissa pienessä puutarhassa.

Vinkki: Fargesia -bambu on yksi parhaista kohoavista bambutyypeistä pienessä puutarhassa ja sopii hyvin erilaisiin valaistusolosuhteisiin. Lempilajikkeeni on vähähoitoinen Fargesia robusta, joka kasvaa lauhkeassa ilmastossa korkeintaan 4,26 metriin. Myös bambupandakarhujen valikoima on edullinen – mutta valitettavasti tätä ei hyödynnetä asuinpaikassani!

Bambua juokseva Integration Design Studio, Landscape Architects

loistava bambu vinkkejä vihreä koristeluidea

Juoksevalla bambulla on taipumus levitä voimakkaasti, joten se tarvitsee enemmän suunnittelua ja hallintaa integroituakseen pieneen puutarhatilaan. Juokseva bambu on paksumpaa, siinä on hyvin jakautuneet varret ja se tarjoaa enemmän joustavuutta maisemassa. Sivuohjat voidaan poistaa paljastamalla usein värikkäät varret ja siten näkymä puutarhaan.

Vinkki: Monista bambun valmistusvaihtoehdoista suosikkejani pienissä puutarhoissa ovat Phyllostachys nigra (musta bambu) ja Phyllostachys aurea (kultainen bambu) niiden hitaan kasvun ja upean varren värin vuoksi. Kultainen bambu toimii hyvin tummaa taustaa vasten ja musta bambu tarjoaa suuren kontrastin vaaleammille istutuksille puutarhassa.

Bambu Aloe Designin säiliökasvina

mahtavat bambuvinkit tuoreita vihreitä kasveja ja tummia kiviä

 Kukkaruukut sopivat täydellisesti myös parvekkeelle

upeat bambukärjet istutettu kukkaruukkuihin

Juuren kasvu on suuri huolenaihe bambusta. Jotkut juoksevat bambut voivat menestyä säiliössä. Koska kasvi on maanpinnan yläpuolella ja sitä ympäröivät usein kivet, kaikki kasvu keskittyy sen sisältämään tilaan. Sinun on varmistettava, että astiat kastellaan hyvin, vaikka bambun lehdet voivat muuttua ruskeiksi.

Vinkki: Bambu ei toimi hyvin kuivissa olosuhteissa, joten automaattiset kastelujärjestelmät ovat loistava tapa varmistaa säännöllinen kastelu.

Sisäänrakennettu bambu

suuri bambu vinkkejä yksityisyys näyttö puisella taustalla

Kapeat väylät ovat täynnä elämää

upeat bambuvihjeet vihreä koriste kapeita siirtymiä varten

 Juokseva bambu voidaan myös rakentaa sisään, mutta se vaatii juuriesteen aikaisemmalle kasvulle estääkseen kasvun ympäröivässä puutarhassa. Bambu -esto (jota usein kutsutaan juurakoiden esteeksi) on paksu muovilevy, joka upotetaan vähintään kolmen metrin päähän maahan bambukasvien ympärille ja ulottuu muutaman tuuman maanpinnan yläpuolelle. Juurakoita siirretään bambusta määrätylle alueelle, ja ympäröivä puutarha on suojattu bambun kasvulta. Kasvien pohjan ympärille sijoitetut jokikivet ovat tehokas tapa piilottaa bambuesto ja täydentää arkkitehtuurin varret. alfa

Pystysuoraan tilaan

upeita bambuvinkkejä, kuten puutarhan puita

Kaunis kasvieste talon takana Aloe Designilta

mahtava bambu kaataa elävän seinän kasveista

Juokseva bambu on suurempi kuin kohoava bambu, joten sinun on otettava huomioon käytettävissä olevan pystysuoran tilan määrä. Kasvien korkeutta voidaan säätää leikkaamalla pois varret, jotka ovat liian korkeita kasveihin verrattuna.

Vinkki: Älä koskaan “karsi” bambukasveja, koska risteyksessä kasvaa ruma lehtilehti, ja kasvien tyylikäs, luonnollinen muoto vaikuttaa.

Koska bambu on niin joustava, suuret yksilöt nojaavat usein yläosiensa painon alle. Tämä voi aiheuttaa ongelmia ahtaissa tiloissa. Voit hallita bambun mutkaa kuivatun bambun tikkaat.