Vesi puutarha maisema xeriscaping on hitti

Luo vesi puutarha maisema xeriscaping

Puutarha maisema xeriscaping edestä

Yhä useammat ihmiset yrittävät säästää vettä puutarhassaan. Ei ihme: Ympäristötietoisuuden lisääntyessä kuulemme jatkuvasti erilaisista vesikäytännöistä ja siitä, kuinka voimme vähentää elämäämme maan päällä – ilman tarpeeksi vettä. Xeriscaping on maisemavaihtoehto, jota voit käyttää omalla takapihallasi.

Mikä on xeriscaping?

Xeriscaping tarkoittaa rakentamista vettä säästävään maisemaan. Se tuli ensin suosituksi lounaisosissa ja länsipuolella, ja levisi myöhemmin koko Pohjois -Amerikkaan. Se säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, vaatii hieman enemmän suunnittelua valmisteluvaiheessa.

Yksi suurimmista haasteista, joita puutarhurit kohtaavat xeriscapingissa, on valita, millaisia ​​kasveja he haluavat kasvattaa puutarhassa. Jos olet aina halunnut puutarhan, joka on täynnä kukkia, Xeriscape -suunnitelma antaa sinulle mahdollisuuden täyttää halu nyt.

Puutarhamaisema xeriscaping patiolla

Puutarhamaisema Xeriscaping -patio

Valitse kotoperäisiä kasveja

Avain xeriscapingiin on alkuperäiset kasvit. Ne sopivat parhaiten ilmastoosi ja kestävät äärimmäisiä sääolosuhteita.

Jos asut tyypillisesti kuivalla ilmastoalueella, kuten Arizonassa tai Uudessa Meksikossa, alkuperäiset kasvit, kuten kaktus, yucca ja penstemon, ovat joitain parhaista vaihtoehdoista. Mutta tämä ei tarkoita, että nämä ovat ainoita kasveja, joita voit kasvattaa Xeriscapessa. Asutpa sitten Lounaisosassa tai ylemmissä rinnakkaisissa olennoissa, kotoperäiset kasvit, kuten Eryngium, Echinacea ja Solidago, ovat mitä tarvitset rehevän, värikkäästi suunnitellun xeriscapen luomiseen.

Vain siksi, että nämä kasvit voivat menestyä ilman vettä pitkään, ei tarkoita, että ne ovat kuivia lajeja. He kärsivät myös pahimmassa kuivuudessa. Siksi on tärkeää, ettet sulje vettä kokonaan pois xeriscapingistasi. Saatat joutua jopa kastamaan istutuksiasi hieman useammin kuivuuden aikana.

Puutarhamaisema xeriscaping alkuperäisillä kasveilla

Puutarha maisema xeriscaping kukkia

Tutustu myös muihin kasveihin

Pidä silmällä muita kasveja, jotka ovat hyvin sopeutuneet alueellesi. Siellä voi olla monia muita kasveja, jotka voivat sopeutua ilmasto -olosuhteisiisi. Esimerkiksi alueilla, joilla on lämmin ja kuiva kesäkausi, monet Välimeren kasvit ovat mukavampia.

Yksi tekniikka, jota voit kokeilla, on puutarhamaisema xeriscaping hydrozonointi. Tämä tarkoittaa maiseman kasvien järjestämistä kastelun tarpeiden mukaan. Voivatko petuniat elää ilman muita kuivikkeita? Älä huoli. Ryhmittele nämä kasvit hyvin lähellä taloa (tai vesilähdettä) omalla alueellaan, jotta sinun ei tarvitse lisätä kastelutyötäsi turhaan.

Kasvien, jotka ovat kaukana vesilähteestä, pitäisi sitten tulla toimeen vähemmän vettä. Hydrozonoinnilla hallitset veden käyttöä koko maisemasi suunnittelussa.

Ainutlaatuinen multaa

Mulch lukitsee maaperän kosteuden ja antaa kasvien käyttää sitä tehokkaammin. Kaikille maisematyyleille on multaa. Sorasta kuorimultaan multa vähentää myös rikkaruohoja. Sinulle yksi lisätehtävä on pois luettelosta- kitkeminen.

Nurmikon ideoita

Hydrozonoinnin ei tarvitse rajoittua koristekasveihin. Voit myös suunnitella sen kuivalle nurmikolle. Valitse kuumuutta sietävät, kuivuutta sietävät lajikkeet, kuten alkuperäinen puhveliruoho.

Älä huolestu, jos et löydä kuivuutta sietäviä nurmikon ruohoja alueeltasi. Sinulla voi olla myös perinteinen nurmikko, varsinkin jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä alueella leikkimään. Sinun on kasteltava sitä: Kun suunnittelet nurmikkoa, muista seuraavat asiat: kapeat nauhat tai epätavallisen muotoiset nurmikon alueet ovat periaatteessa vaikeita kastaa. Siirry suurempiin, lohkoisiin muotoihin.

Älä ole yllättynyt, jos vesipuutarhanhoitomaisemasi xeriscaping leikkaa ulkotyöt puoleen. Vietät vähemmän aikaa ruohon leikkaamiseen ja kasteluun. Lisäksi säästät rahaa kaasu-, öljy- ja ylläpitokustannuksissa.

Xeriscaping -maisemat houkuttelevat myös enemmän eläimiä, koska alueeltasi löytyy monia kasveja. Puutarhasta tulee paratiisi perhosille ja mehiläisille.

Jos uskot, että puutarhamaisema xeriscaping sopii sinulle, käytä tätä tarkistuslistaa varmistaaksesi, että olet suorittanut kaikki vaiheet:

Puutarha maisema xeriscaping maanviljelijä

1. Suunnittele se oikein! Ota aikaa arvioidaksesi maisemaa. Tee maaperätesti, etenkin uusilla alueilla, jotta tiedät mitä tehdä. Mieti omaisuutesi etuja ja sitä, missä eri hydrozonit sijaitsevat.

2. Pysy paikallisena! Alkuperäiset kasvit ovat tärkeä strategia xeriscapingin luomiseksi. Katso suosituksemme hyvistä alkuperäisistä kasveista puutarhaan.

3. Se on alueellinen asia. Mieti missä asut ja miten alueesi vaikuttaa puutarhanhoitotyyliisi.

4. Älä unohda ruohoa. Nurmikko voi myös säästää vettä! Suunnittele nurmikon alueet, jotka ovat vesiystävällisiä, tai käytä vähemmän vettä vaativia ruohoja.

5. Mulch on mukana! Mulch on ihanteellinen veden säästämiseen. Valitse multaa, joka näyttää hyvältä maisemasi kasvien kanssa.

6. Rentoudu ja nauti siitä. Investointisi tuottavat pian tulosta. Nauti ympäristöystävällisistä maisemista ja opeta ystävillesi ja naapureillesi eduista.