Viileitä patio -kodikkuusideoita sinulle

Ideoita terassin viihtyisyydestäterassi-parveke-allas-keidas

Täältä löydät mielenkiintoisia neuvoja siitä, miten voit muuttaa terassisi mukavaksi hiljaiseksi ulko -olohuoneeksi.

Luo allaskeidas, jossa on ritilä

Allasterassi on hiljainen ulkohuone, jos suljet osan siitä ristikkoseinillä.

Verkkopaneelit suojaavat sivut ja tuulen läpi. Suojat ja muut ympäröivät puut laajentavat ulkoseiniä ja lisäävät mukavuutta terassilla.

 

Varmista, että olet viihtyisä aidan kanssa.

idea patio parvekkeen aita idea

Aita on helpoin tapa varmistaa yksityisyys terassille. Jos aita heijastaa talon arkkitehtuuria, ulkotila on kirjaimellisesti kodin jatke. Tämä itse tehty aita kattaa pienen takapihan terassin ja luo lämpimän taustan ulkoiluun.

 

läpinäkyvä suitset

terassi-parveke-läpinäkyvät seinät

Lisäämällä lohkoseinät ja lohkokatto tiiliterassi tiilirakennuksen vieressä muutetaan maaseudun ulkohuoneeksi. Puhtaasti teknisestä näkökulmasta tämän rakennuksen pelihalli muistuttaa Klotz -talon luurankoa ja antaa meille yksinäisyyden tunteen ilman tuulia tai näkemyksiä.

 Suojaa sisäpiha pelihallilla

Tässä on 5-jalkainen kiviseinä, tämä korkea puinen lehtimaja-sisäänkäynti kattaa osan kivipäällysteisestä sisäpihasta ja erottaa sen naapuritaloista. Rakenteen muotoilu ilmaisee kodikkuutta, mutta välttää suljetun ilmeen tai ahdistavan tunteen.

Kodikkuutta puoliseinillä – toinen idea sisäpihallesi

Terassin kodikkuuden ideoita puoliseinä

Sisäpiha ei tarvitse korkeita muureja, ei kuten talo, jossa haluat todella tuntea olosi yksityiseksi. Noin 5 metriä korkea seinä suojaa ruokailutilaa naapureiden uteliailta katseilta perheen ja vieraiden istuessa. Yhdessä puuaidan ja setriportin kanssa seinä tarjoaa mukavuutta lattialaatan viilun terassille säilyttäen avoimuuden tunteen. Aidan reunalla olevat vanhat puut luovat myös kodikkaan ilmapiirin ja luovat turvallisuuden tunteen.

 Yhdistä kasvit ristikkoon.

Terassin viihtyisyyden idea -aita

Tällä liuskekivillä makaavalla katetulla terassilla on ylellinen yksinäisyyden tunne hedelmällisten viiniköynnösten ja sen ristikkoseinille kiipeilevien kukkien ansiosta. Koska tämä ulkotila ei sisällä ylempää rakennetta, se on avoin ja ilmava.

Luo kodikkuutta

Terassin kodikkuusideoita - maisema

Vanha punainen Westeder -kansi ja harmaa hiekkakivipiha talon takana nauttivat kodikkuudesta, vihreiden kasvien ympäröimänä ja kaukana naapureiden uteliaisuudesta. Lehtipuiden lisäistutus lisää varjoa ja väriä kauden edetessä. Suuren ruudukon ristikkorakenne määrittää ulkohuoneiden rajat ja sallii tuulen ja valon tulla huoneisiin. Jos haluat enemmän mukavuutta ja varjoa, valitse ristikkorakenne, jonka kuvio on pienempi kuin tämä.

Terassin kodikkuusideoita – yhdistä terassi taloon

terassi-parveke-talo-patio

Tämä pieni terassi on piilotettu sisäänkäynnin ja talon takaseinän väliseen kulmaan, ja se tarjoaa suojatun kodikkuuden tunteen. Ivy-päällystetyt seinät lisäävät kodikkaan kotelon tunnetta, ja koristeellinen takorauta-aita erottaa pation sisäpihasta määrittelemään ulkoista asuintilaa tarkemmin.

Luo pakoterassi Terassin kodikkuusideoita patio piilotettu

Kun se on erotettu talosta, paeta terassi tarjoaa rauhaa ja hiljaisuutta vehreässä nurkassa. Aita suojaa heitä ja suojaa heitä ohikulkijoiden silmiltä estämättä ilman virtausta. Tämäntyyppinen terassi on yleensä pieni ja tuttu (lattia täällä on tiili).

Mukauta terassi arkkitehtuuriin

Terassin kodikkuusideoita arkkitehtuuri - patio

Tämä vuonna 1918 rakennettu maalaistalo on U-muodon muotoinen, katsottuna kaikilta kolmelta puolelta, mutta sen sammalpeitteinen terassi toimii kuin ulkoruokailuhuone. Neljännen sivun rehevä istutus on täydellisen viihtyisyyden synonyymi. Terassin muuttaminen huoneeksi tarkoittaa käytännössä enemmän kodikkuutta, mutta se tarkoittaa myös todella mukavan ulkotilan tekemistä, seinien pehmentämistä viiniköynnöksillä ja työkaluilla. Ulkoseinien suojelemiseksi muratti kasvaa ristikkorakenteilla noin metrin korkeudella perustuksesta.

Suojaa terassi verhoilla

terassi-parveke-verhot-patio

Terassia, jonka pilarit tukevat puurakenteista kattoa, kutsutaan loggiaksi. Vahvasta kankaasta valmistetut verhot riippuvat pylväiden ja kiipeilysauvojen välissä suojaten terassia elementteiltä. Se riippuu tosiasiallisesti ilmastosta, mutta monissa paikoissa myös lämmitys on asennettu kuten ravintoloissa, jotta loggiaa voidaan käyttää ympäri vuoden.

Ruudukkonäkymät ruudukolla.

terassi-parveke-ristikko-patio

Terasseja ei tarvitse lisätä taloon. Puut ja pensaat ympäröivät tätä pientä yksityistä terassia, joka sijaitsee kaukana päärakennuksesta, jonne pääsee lattialaattojen kautta. Hila -aita suojaa lähinaapureilta.

Ota huomioon aurinko ja varjo

terassi-parveke-aurinkovarjo

Wisterian peittämä arcade varjostaa paitsi terassin myös tämän kesämökin ulkopuolella olevan alueen, mutta suurin osa tiilipäällysteisestä pinnasta on auringon valaisemia. Sekä varjon että auringon huomioon ottaminen laajentaa terassin käyttökelpoisuutta. Kevään viileästä alusta syksyn viimeisiin päiviin asti tiilet imevät lämpöä ja antavat sinun nauttia huoneesta eri lämpötiloista huolimatta. Kuumina kesäpäivinä varjoisa viiniköynnöksen peittämä pelihalli tarjoaa raikkautta. Istuinalueen takana oleva ruudukko on yhteydessä puutarhavajaan pylväiden läpi ja luo kotelon ja täydellisyyden tunteen.

Kodikkuutta sisäpihan terassille.

terassi-parveke-edessä talo-patio

Tämä Pennsylvanian vihreä vitrioliterassi sijaitsee etupihalla, mutta tunnet olosi täysin yksityiseksi ja yksinäiseksi täällä rehevien kasvien ja erityisesti suunnitellun kodikkaan sateenvarjon ansiosta. Seulahitsauslanka nidotaan setripuun kehykseen ja sulautuu maisemaan.

Lisää patio mukava sateenvarjo.

terassi-parveke-oma-sateenvarjo

Trumpettiviinillä peitetty lehtimaja toimii oviaukkona tälle pienelle, piilotetulle terassille, joka on piilotettu kellertävän vihreään paratiisiin. Sekä teokset että huonekalut kantavat tätä eloisaa värisävyä ja tuovat paljon voimakasta energiaa pieneen huoneeseen. Tällainen terassi voi olla melkein missä tahansa puutarhan nurkassa, kodikkuuden avain on itse asiassa kasvien paletti.