Puutarha -allas – rakenna suolaisen veden allas omaan puutarhaan

suolaisen veden allas uima -allas puutarha -allas

Suolavesialtaat ovat halvempia pitkällä aikavälillä

Oman uima-altaan saaminen puutarhaan on monien pitkään vaalittu unelma, mutta se usein epäonnistuu toteutuksen suhteen. Jos haluat roiskua omassa puutarha -altaassasi tänä kesänä, sinun tulee hitaasti miettiä sitä ja aloittaa suunnittelu.

Heti budjettikysymyksen jälkeen tulee kysymys makean tai suolaisen veden altaasta.

Saksassa ihmiset ovat tottuneet siihen, että ulko- ja sisäuima -altaat ovat täynnä makeaa vettä, joka on sekoitettu klooriin desinfiointia varten. Jotkut ihmiset kuitenkin ärsyttävät ihoa ja limakalvoja käytetystä kloorista. Lisäksi jatkuva kloorin lisääminen ei ole juuri hyödyllistä.

Pidä hauskaa puutarha -altaalla

puutarha -allas suolavesi -allas uima -allas puutarha

Hyvä vaihtoehto on suolaisen veden allas. Täällä vesi pidetään luonnollisesti vapaana bakteereista. Hankintakustannukset ovat yleensä jonkin verran korkeammat, mutta ylläpitokustannukset ovat halvempia pitkällä aikavälillä. Klassisten allasvarusteiden lisäksi suolavesialtaan sydän on ns. Elektrolyysilaite. Allaskaupassa on olemassa erilaisia ​​vaihtoehtoja uima -altaan koosta riippuen 30-70 kuutiometriä. Järjestelmät eivät ole aivan halpoja, mutta myös maallikot voivat asentaa ne ongelmitta. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että altaan rakentamiseen käytetyt materiaalit soveltuvat suolaiseen veteen. Sekä paneelien että altaan seinän, tikkaat, pumput sekä imu- ja poistoaukot on valmistettava suolavettä kestävästä materiaalista.

puutarha -allas suolaisen veden uima -allas puutarhassa

Suolavesialtaissa on huomattavasti pienempi suolapitoisuus kuin tiedät lomalta Välimerellä. Suolapitoisuus on 2-3 prosenttia ja voi johtaa ihon kuivumiseen ja hiusten kuivumiseen. Uima -altaassa sen sijaan pitoisuus on paljon pienempi, vain 3000 ppm, mikä vastaa 0,3 prosenttia. Elektrolysaattori varmistaa, että suola on NaCl on jaettu sen osiin ja näin syntyy luonnollista klooria. Suolavesialtaiden klooripitoisuudet ovat tasaisempia kuin makean veden altaissa, joihin on lisättävä säännöllisesti klooritabletteja. Muunnoksesta huolimatta suolaisen veden altaissa ei ole epämiellyttävää kloorin hajua.

puutarha -allas suolavesi -allas uima -allasrakennus

* Kuvien tekijänoikeudet:

Kuva 1: Flickr Allas Sam Howzit CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 2: Flickr HPIM0044 Mathew Ingram CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 3: Flickr Kuumissa lähteissä! m01229 CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 4: Flickr Allas Sam Howzit CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään