9 Bedste fakta om Himalaya -bjergene alt på ét sted Få Awed!

I denne artikel kan du læse om den højeste bjergkæde nogensinde – Himalaya og forskellige fakta om Himalaya. Navnet Himalaya, der er beliggende i hjertet af Sydasien, betyder “Abode of Snow.” Himalaya bjergkæden er stolthed og glæde for både det tibetanske, indiske og nepalesiske folk! Kend de forskellige sjove fakta om Himalaya i denne artikel. Stående over 7200 meter høj og spredt ud i en tryllebue på omkring 2400 kilometer løber Himalaya vest mod øst. Dette adskiller det indiske subkontinent fra det tibetanske plateau.

Himalaya stolthed og ære stammer fra dens første og mest forbløffende træk, det er den højeste bjergtop i verden – Mount Everest. I århundreder har skønheden i Himalaya tiltrukket besøgende vidt og bredt til at nyde denne naturens udsøgte skabelse. Vi har bragt nogle interessante himalaya turisme fakta til dig. Det er en drøm for enhver bjergbestiger og trekker at udforske den storslåede bjergkæde og nå sit højdepunkt. De fleste hinduer og buddhister anser Himalaya for at være hellig for deres religion. Så spændende som de snedækkede toppe, her er nogle interessante og fantastiske fakta om Himalaya.

Smukke og interessante Himalaya -fakta i Indien:

1. Yngste bjergkæde:

himalaya fakta

Når man ser på de himalayanske bjergkædefakta, kan vi konkludere, at denne 70 millioner år gamle bjergkæde, Himalaya, er en af ​​de yngste bjergkæder, der rører ved kanterne i landene Nepal, Tibet, Indien, Kina og Pakistan. Dannet af en kontinentalkollision mellem de indiske og eurasiske tektoniske plader, har test udført af geologer gennem årene sikret en konstant bevægelse af denne enorme bjergkæde på omkring 20 mm om året. På grund af denne kontinuerlige bevægelse er hele Himalaya -regionen udsat for jordskælv, jordskred og rystelser.

2. Sneens bolig:

himalaya fakta

Som den tredje største forekomst af is og sne i verden, er Himalaya indeholdt af de snedækkede bjerge i Himalaya, hvor de højere regioner er dækket af sne hele året. Omkring bjergkæden er omkring 15.000 gletsjere, der måler op til 70 kilometer. Disse fungerer også som et reservoir med ferskvand.

3. Levende økologi:

himalaya fakta

De højeste områder er permanent dækket af is og sne, mens bunden af ​​bjergene nyder et tropisk klima. Sorten i højden kombineret med nedbør og jordforhold og varierede teksturer giver mulighed for betydelige plante- og dyrearter at blomstre. Der er en bred vifte af vegetation, lige fra tropiske løvskove ved foden af ​​bjergene til alpine skove højere oppe.

4. Himalaya -floder:

himalaya fakta

Det mest forbløffende ved floderne her er, at de siges at være endnu ældre end bjergtoppene! De tre store floder på det asiatiske kontinent: floderne Indus, Yangtze og Gange-Brahmaputra er faktisk stammer fra Himalaya.

5. Mount Everest:

New Zealander Edmund Hillary og Sherpa bjergbestiger Tenzing Norgay den 29. maj 1953 klatrede op på den højeste top i verden på 29.029 fod, den første der nogensinde har opnået denne bedrift. Så tillokkende som det er, har Mount Everest også vist sig dødbringende og krævet cirka 150 menneskers liv på deres mislykkede søgen efter at nå toppen af ​​dette vanvittigt høje bjerg!

6. Himalaya -dyrelivet:

himalaya fakta

Himalaya er hjemsted for mange dyr. Mest bemærkelsesværdig af disse er den tibetanske blå bjørn, der på 6 til 7 fod lang er verdens største og sjældneste af slagsen. Også hjemmet til sne -leoparden tilbyder Himalaya ideel levested for disse højlandsboere. Foden af ​​Himalaya er rigelig med forskellige sorter af hjorte, vilde geder og får, hvoraf det store tibetanske får er en af ​​de største vilde racer i verden. Den når en længde på 4 til 4 og 1/2 fod.

7. Navngivning af Mount Everest:

Det nepalesiske lokale navn for Himalaya er ‘Samgarmatha’, der betyder universets gudinde ‘eller’ Himlens pande ‘. Tibetanerne deres egne -‘ Chomolungma ‘. Endelig blev Mount Everest navngivet af Sir Andrew Waugh til ære for sin forgænger, oberst Sir George Everest, som var en walisisk landmåler i Indien i begyndelsen til midten af ​​det nittende århundrede.

8. Suveræn i Nepal:

Suveræn i Nepal

Nepal er næsten fuldstændig dækket af Himalaya, der indtager næsten 3/4 af landet. Blandt de 15 højeste toppe i verden indeholder Nepal 9 af dem, der overstiger 6.000 meter i højden.

9. De Store Himalaya:

Den store Himalaya

De Store Himalaya omtales som den højeste zone i Himalaya. Det er et af de mest utilgængelige områder i verden på grund af dets omfattende række af snetoppe og ærefrygtindgydende højde, der er over 20.000 fod-mærket!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvilken betydning har Himalaya?

Himalaya hjælper med at indeholde nedbør i det indiske subkontinent, og det gør området lidt fugtigt. Dette klima er usædvanligt velegnet til forskellige former for liv der!

2. Hvordan er Himalaya -temperaturen i dag?

Himalaya klima spænder fra et tropisk miljø til alpint klima. Himalaya-klimaet er i høj grad påvirket af den indiske monsun, der besøger Himalaya fra midten af ​​juni til slutningen af ​​september. Den østlige ende af Himalaya og de vestlige Himalaya har en tendens til at blive tørre og tørrere for den mindre effekt af monsunen. Den sydlige side af bjerget har grønt og fugtigt klima, mens den nordlige side er meget varmere og tørrere på grund af mangel på regn i sammenligning.

3. Hvad er nogle af de fremtrædende fysiske træk ved Himalaya?

Fjorten toppe overstiger 8000 meter i højden i Himalaya -bjergene.

Disse er:

 • Mount Everest (8848 meter)
 • Godwin Austen (8611 meter)
 • Kanchenjunga (8586 meter)
 • Lhotse (8516 meter)
 • Makalu (8463 meter)
 • Cho Oyu (8201 meter)
 • Dhaulagiri (8167 meter)
 • Manaslu (8163 meter)
 • Nanga Parbat (8125 meter)
 • Annapurna (8091 meter)
 • Gasherbrum I (8068 meter)
 • Broad Peak (8047 meter)
 • Gasherbrum II (8035 meter)
 • Shisha Pangma (8013 meter).

Der er yderligere seksogtredive bjerge over 7200 meter over havets overflade, men vi kan tilsyneladende ikke inkludere dem, ellers bliver listen for lang! Dette er nogle spændende fakta om himalayanske bjerge for børn.

Himalaya er et godt sted at være, hvis du er fan af bjergkæder og dyreliv. Himalaya -fakta for børn beviser, at selv børn kan besøge dette sted. De er et must for eventyrere og vandrere og er lige så æstetiske for de mennesker, der ønsker ro og trøst i livet. Hvis du besøger dette himmelske sted, så fortæl os venligst om din oplevelse der. Del gerne dine anmeldelser. Vi håber, at du fandt vores fakta nyttige, og vi ønsker dig held og lykke med dine eventyr i disse majestætiske bjerge! Lad os vide, hvis du har feedback til os.