Erilaiset ruokaöljyt – kypsennä, paista ja mausta salaatit oikein

Mitä tiedät eri ruokaöljyjen savupisteistä? Kuinka ja milloin niitä käytetään, riippuu tästä ja myös niiden mausta. Savupiste on korkein lämpötila, jossa öljy voi lämmetä. Jos ylität tämän, pilaat öljyn ominaisuudet ja kaikki sillä käsitellyt tuotteet. Lisätietoja siitä on seuraavassa artikkelissa.

Oliiviöljy on terveellisin ruokaöljy

oliiviöljy ruokaöljy terve elämä

Erilaiset ruokaöljyt ja niiden savupisteet

oliiviöljy

Oliiviöljy on luultavasti suosituin ja suosituin ruokaöljy. Se voi olla eri värejä riippuen siitä, mistä oliiveista se oli valmistettu. Sävyt voivat vaihdella keltaisesta vihreään. Tämän öljyn savupiste riippuu myös sen tyypistä.

Joillakin lajikkeilla on mahdollista lämmittää ne 230 ° C: seen. Näillä voi kokata. Ekstra -neitsyt lajikkeilla on kuitenkin matala savupiste – noin 180 ° C ja ne soveltuvat salaatteihin, eikä niitä tulisi mieluiten lämpökäsitellä. Tästäkään ei ole hyötyä, koska se menettää ominaisuutensa. Kahta muutakaan ei pitäisi käyttää paistamiseen.

Oletko kokeillut avokado -ruokaöljyä??

avokado suuri öljy elää terveenä

Avokado -ruokaöljy

Seuraavaksi ruokaöljyjen luettelossamme on tämä avokadosta valmistettu. Kuten itse hedelmillä, sillä on pehmeä maku ja aromi. Erittäin korkean savupisteen (261 ° C) ansiosta sitä voidaan käyttää paahtamiseen ja leivontaan.

Tunnemme seesamiöljyn maun aasialaisesta keittiöstä

seesami terveellistä elämää

seesamiöljy

Jos haluat antaa keittiölle aasialaista tunnelmaa, voit käyttää seesamiöljyä. Sen savupiste on välillä 177 – 220 ° C. Mitä tummempi seesamiöljy, sitä korkeampi savupiste. Joten vaaleampia tyyppejä tulisi käyttää salaattien ja ruokien maustamiseen ja tummempia – paistamiseen.

Auringonkukkaöljy on perinteinen ja terveellinen vaihtoehto

suuri auringonkukka terveellistä elämää

Auringonkukkaöljy

Tämä on yksi suosituimmista ruokaöljyistä ja se uutetaan auringonkukan siemenistä. Jalostettujen varianttien savupiste on melko korkea – noin 210-225 ° C ja muiden lämpötila on 107 ° C. Puhdistettua auringonkukkaöljyä voidaan käyttää kaikentyyppisiin leivontaan ja ruoanlaittoon. Puhdistamatonta varianttia sitä vastoin voidaan käyttää salaattikastikkeena.

Muista kokeilla yhtä tai useampaa reseptiä rypäleen siemenöljyllä!

terveellistä elämää rypäleöljyn avulla

Rypälesiemenöljy

Pikkuhiljaa siirrymme harvemmin käytettävien ruokaöljyjen luetteloon. Esimerkiksi rypäleen siemenistä valmistetulla ruokaöljyllä on erittäin neutraali maku, ja siksi sitä voidaan käyttää käytännössä kaikentyyppisissä ruoanlaittoresepteissä. Savupiste on 200 ° C.

Riisiöljy on neutraalia ja terveellistä

riisistä valmistettu öljy terveellistä elämää

Riisiöljy

Riisin kuorta käytetään tämän öljyn tuottamiseen. Se poistetaan ja käsitellään. Riisiöljy on yksi erittäin terveellisistä ruokaöljyistä, koska se sisältää tyydyttymättömiä rasvahappoja. Riisiöljyn savupiste on melko korkea – 254 ° C. Sitä voidaan käyttää kaikenlaisiin ruoanlaitto- ja leivontaresepteihin.

 Pähkinäöljy parantaa makua ja terveyttä

pähkinöistä saatu öljy elää terveenä

Pähkinäöljy

Kuten riisiöljy, myös pähkinäöljy sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja. Sen savutuspiste on keskimäärin 160 ° C. Voit käyttää sitä kokeilemaan erilaisia ​​reseptejä leivontaan ja ruoanlaittoon.

Valmista itsellesi loistava salaatti maapähkinäöljykastikkeella 

saksanpähkinät - ideat öljystä - terveellinen elämä

maapähkinäöljy

Kuten seesamiöljyä, maapähkinäöljyä käytetään aasialaisessa keittiössä. Savupiste on hieman korkeampi ja on välillä 130-230 ° C. Tämä tuote sisältää myös runsaasti tyydyttymättömiä rasvoja.

Kookosöljyllä on monia terveellisiä vaikutuksia terveyteemme

kookosöljy elää terveenä

Kookosöljy

Kaikki terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneet ovat varmasti kuulleet kookosöljyn suurista ominaisuuksista. Emme kuitenkaan käytä sitä ruoanlaittoon, koska savupiste on suhteellisen alhainen (185-205 ° C). Se saattaa sopia vain muutamiin leivontaresepteihin, jotka eivät ylitä ilmoitettua lämpötilaa. Jos sinulla on vatsavaivoja, voit tehdä vähän Kookosöljy kahvin kanssa ottaa.

Älä unohda voin kanssa valmistamista millään tavalla

ruoanlaitto voin kanssa terveellistä elämää

voita

Usein perinteisin ruokaöljyt, eli voi, jätetään huomiotta. Tätä voidaan käyttää leivontaan tai paistamiseen, mutta ei koskaan paistamiseen tai muihin leivonta- ja ruoanlaittoresepteihin, joiden suositeltu lämpötila on erittäin korkea. Savupiste on keskimäärin 175 ° C.

Ghee voi on nykyaikaisempi ja monien mukaan terveellisempi voin muunnelma

ghi voita terveellistä elämää

Ghee

Tämä on intialaisen reseptin mukaan valmistettu puhdistettu voi. Eri käsittelyvaihtoehdoilla savupiste voi myös vaihdella. Se voi olla välillä 190 ja 250 ° C. Jotta voisit käyttää gheetä tarkoituksenmukaisella tavalla, tee tutkimusta ennen ostamista.

On parasta pitää eri öljyt käden ulottuvilla ja kirjoittaa muistiin niiden tärkeimmät ominaisuudet. Jokaisessa leivontareseptissä sinulla olisi sitten erilaisia ​​vaihtoehtoja lämpötilan mukaan. Kokeile sitä ja tarjoa hieman enemmän makua ja nauti ruoan terveellisistä ominaisuuksista! Voit tietysti lisätä kaikki nämä öljyt suosikkisalaatteihisi ja selvittää, mitä niistä tulee!