Herkullisia ja helppoja tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotioon

Nuottileivän leipominen nuotion kuuman hiilloksen päällä on yhtä vanha perinne kuin leipä itse.Resepti tunnetaan ympäri maailmaa eri nimillä – Snobrød, Bannock, Stokbrood, Pinnebrød, Damper. Jotkut käyttävät tuoretta hiivaa, toiset ruokasoodaa, ruokasoodaa ja jotkut ovat vain jauhojen, öljyn ja veden yhdistelmä, joka on samanlainen kuin flatbread. Riippumatta siitä, mitä tikkuleipäreseptiä haluat, valmiste herättää aina suuren kodikkuuden, säästäväisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteen – tunnet olosi mukavaksi ja hygieeniseksi. On myös erittäin tyydyttävää syödä tuoretta, kuumaa leipää, jonka olet itse tehnyt. Olet onnellinen ympäröivän luonnon kauneudesta ja hetkistä rakkaimpiemme kanssa. Tämän päivän artikkelissa näytämme sinulle yksinkertaisen tikkuleipäreseptin, jonka voit valmistaa minkä tahansa nuotion tai piknikin ympärille. Täältä löydät myös lukuisia herkullisia muunnelmia klassikosta. Suu on jo vettä!

Ole varovainen, jotkut nuotiot ja polttimet vaativat kunnalta luvan

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio perhe grillata leipää

Rapea kuori ja pehmeä keskipiste – näin kotitekoinen leipä maistuu hyvältä

Tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion grillaukseen

Kiinnitä leivän resepti hiivalla

Yksi tämän tikunleipäreseptin parhaista puolista on, että valmiista leivästä muodostuu ulkopuolelta erittäin rapea kuori kuuman hiilloksen vuoksi ja se pysyy pehmeänä sisäpuolelta. Siinä on myös herkullinen savun tuoksu ja maku, joka sopii täydellisesti minkä tahansa pääruuan kanssa! Tätä reseptiä varten tarvitset seuraavat ainekset:

  • 500 g yleisjauhoja
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 2 rkl voita, rasvaa tai oliiviöljyä
  • 1 ¼ kirjoja lämmintä vettä
  • 2 tl sokeria ja suolaa

Tässä tikkuleipäresepti:

Liuota ensin hiiva veteen suuressa kulhossa. Lisää jauhot, suola, sokeri ja voi. Vaivaa tasaiseksi, kosteaksi taikinaksi ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota kulhossa lämpimässä paikassa nuotion lähellä noin 45-60 minuuttia.

Sillä välin sytytä nuotio ja anna sen palaa, kunnes vain kuumia hiilloksia ja suuria liekkejä ei ole jäljellä. Kun odotat taikinan nousua ja tulen palamista, etsi tikkuja, joilla kääri leipätaikina ympärille myöhemmin. Juuri leikattu vihreä puu, jonka paksuus on keskimäärin 2-3 cm, on täydellinen, koska tikku on tällöin kostea ja joustava eikä syty tuleen paistamisen aikana. Kun olet valinnut pari hyvää tikkua, käytä taskuveistä kuoren poistamiseen.

Harjoittele veistososaamistasi ennen leipomista

Tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion sauvan valitsemiseen ja veistämiseen

Nosta nyt taikinasta golfpallokokoisia palloja, venytä ne ja rullaa ne pitkiksi, ohuiksi nauhoiksi käsiesi välissä. Kääri nämä tikun ympärille ja purista molempia päitä, jotta ne eivät pääse rullaamaan paistamisen aikana. Tee suikaleista ohuita, koska ne kelluvat ja kaksinkertaistuvat kooltaan paistamisen aikana.

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio kääri taikina ympärille tikku resepti

Löydä oikea etäisyys hiilloksesta, jossa paahdat tikkuleipää, yksinkertaisesti pitämällä kättäsi sen päällä. Ihanteellisessa lämpötilassa voit pitää kättäsi siellä noin 10-15 sekuntia.

Paista leipää tässä lämpötilassa noin 10 minuuttia tai kunnes kullanruskea. Pyöritä tikkua säännöllisesti, jotta se paahtuu tasaisesti. Älä pidä tikkua liian lähellä hiillosta tai liekkejä. Muuten tikkuleipäsi ruskistuu nopeasti, mutta pysyy raakana sisältä. Heti kun pulla on kauniisti paistettu, se liukuu helposti tikusta. Paras nauttia vielä kuumana!

Kun olet käärinyt nauhat ympäri, voit myös tasoittaa tikkuleipää käsilläsi

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio grillata leipää tulen yli

Herkullisia muunnelmia klassisesta reseptistä

Vaikka tuore, kuuma tikkuleipä on hämmästyttävän herkullinen, se voi maistua vieläkin paremmalta. Tässä on asioita, joita voit lisätä pullaasi, jotta siitä tulee todellinen herkku.

  • Varta makkara tikun päähän ja kiedo taikina sen ympärille. Paahda sitten molemmat täydelliseksi pieneksi alkupalaksi.
  • Lisää kinkku, pekoni, parmesaani, aurinkokuivatut tomaatit ja rosmariini raakaseokseen. Näin saat aromaattisen minipizzan tikulle!
  • Sekoita taikinaan kuivatut hedelmät, hienonnetut pähkinät, siemenet ja tumma suklaa. Tämän polkusekoituksen avulla voit nopeasti täydentää energiavarastoasi pitkän päivän jälkeen.
  • Kun tikku on valmis, ota se pois tikusta, harjaa se voilla ja pyörittele kanelissa tai vaniljasokerissa. Voit myös täyttää aukon hillolla tai hunajalla. Täydellinen pieni jälkiruoka nuotion ympärillä!

Kotitekoista leipää ja kotitekoista hilloa oman puutarhan hedelmistä

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio leipää hilloa

Kasvissyöjät voivat käyttää seitan -makkaraa piparjuurimakkaran sijasta

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotion hotdot makkarat grillin kanssa leipää

Aivan kuten unkarilainen Baumkuchen tai Baumstriezel

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio kaneli sokeri jälkiruoka leipää

Haluatko tuoda palokupin puutarhaan ja sytyttää sen nopeasti? Klassisessa tikkuleipäreseptissä on monia muunnelmia. Miksi et kokeilisi niitä kaikkia??

Jos tikkuleipäsi muuttuu kullanruskeaksi ja se liukuu pois tikusta, se on valmis

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio leipää tikku ideoita

Voit myös rullata sen tikusta ja syödä näin

Tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion repiä leipä pois tikusta

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotio paahdettu leipä tulen yli

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotion rapea leipä tikulla

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotion piknik rannalla

Voit käyttää myös täysjyvätaikinaa, voitaikinaa ja muita taikinalajeja

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotion opiskelija ruoka leipää ideoita herkullista

Jälkiruokakelat rullattuna kuorrutuksella

Stick leipä resepti ideoita täydellinen nuotion kuorrutus jälkiruoka

Stick leipä resepti ideoita täydellinen piknik nuotion rannalla ideoita

Herkullisia ja helppoja tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion paistamiseen

Herkullisia ja yksinkertaisia ​​tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion tyyppisiin leipiin eri tavoin herkullisiksi

Herkullisia ja yksinkertaisia ​​tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion paahtamiseen leipää puulusikalla

Herkullisia ja helppoja tikkuleipäresepti -ideoita, jotka sopivat täydellisesti nuotion piknikille salaatin ja leivän kanssa