Kakigori: Viimeisin jäätelötrendi Japanista

Kakigori tai japanilainen jäätelö on merkittävä herkku Kaukoidästä. Onneksi voit valmistaa niitä myös itse tässä maassa käyttämällä tätä tarkoitusta varten keksittyä jäätelökonetta. Tämä herkullinen kesäjälkiruoka on itse asiassa pohjimmiltaan kaavittua jäätelöä, jota voit jopa ostaa kadulla Japanissa monenlaisilla makuilla. Aiemmin teit yksinkertaisesti lohko jäätä terällä ja sitten käytit yksinkertaisesti jääpaloja kakigorin valmistamiseen. Näin tämä luova jäätelö -erikoisuus syntyi. Jään kaapiminen koneessa tapahtuu käsitason periaatteen mukaisesti. Valmiissa jäätelössä näet usein eri kerrokset hyvin selvästi.

Kakigori on maukasta nuorille ja vanhoille

kakigori -jäätelö perinteisesti japanilainen

Nauti klassisesta kakigori -jäätelöstä

Valitsemasi makea siirappi sopii Kakigori -jäätelön kanssa. Klassiset vaihtoehdot ovat enimmäkseen matchaa ja mansikoita, mutta voit kokeilla käytännössä mitä tahansa makua. Lisäksi usein lisätään kondensoitua maitoa sekä perinteistä shiramataa ja ankoa.

Shiramata on toinen suosittu japanilainen erikoisuus.

Ne ovat pieniä tahmeita palloja, jotka on valmistettu erityisestä tahmeasta riisijauhoista (Shiratamako). Löydät tämän jauhon verkosta tai useimmista Aasian kaupoista. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yksinkertaista tahmeaa riisijauhoa, joka on muuten paljon halvempaa kuin Shiratamako.

Tarjoile herkullisia Shiramata -palloja japanilaisen tiivistetyn maidon kanssa

kakigori jäätelöä shirataman kanssa

Anko -papupastan mukainen?

Entä Anko -tahna? Tämä on itse asiassa valmistettu punaisista papuista ja maistuu aromaattisesti makealta. Tarkemmin sanottuna nämä ovat japanilaisia ​​azuki -papuja, jotka on keitetty sokerisiirapin tai hunajan kanssa ja joita voidaan jopa tarjota puhtaina suosittuina jälkiruokina tai tarjoilla jäätelön ja muiden herkkujen lisänä. Vaikka Anko-papupastan valmistus on hieman aikaa vievää, se on ehdottomasti sen arvoista. tässä löydä resepti.

Anko -paputahna ei vain lisää makeutta kakigori -jäätelöön, vaan se on myös upea punaisen värin loisto. Väri on yksi syy käyttää ankoa lisukkeena moniin jälkiruokiin. Tahna on myös erittäin terveellistä, koska se on täynnä luonnollisia proteiineja ja sopii myös vegaaneille. Ei ole turhaa, että tiibetiläiset munkit ruokkivat pääasiassa sitä. Anko tunnetaan ja rakastetaan myös syödä kaikissa muissa Kaukoidän maissa – Thaimaassa, Kiinassa, Koreassa jne..

Terveellinen herkku, jossa on paljon proteiinia

punainen papu tahna anko kakigori jäätelö

Aseta kakigori yksinkertaisesti Shiramatan ja Ankon kanssa, kaada päälle valitsemasi tiivistetty maito ja sokerisiirappi ja nauti upeasta raikkaudesta Japanista paitsi kesällä, myös ympäri vuoden!

Alla olevasta videosta näet tarkalleen, kuinka voit tehdä Matcha Kakigorin itse:

Mansikan kakigori on klassikko

mansikka kakigori -jäätelö

Aivan kuten matcha -ajettu jää 

kakigori -jäätelöä matcha -teen kanssa

Monet nauttivat myös Kakigorista inkiväärin ja hunajan kanssa

japanilainen jäätelö kakitori inkiväärillä

Voit valita haluamasi värin ja maun

kakigori japanilainen jälkiruokajäätelö

kakigori värikkäitä variantteja

kakigori -jäätelöä mansikkasiirappilla

Jopa kurpitsa olisi hyvä vaihtoehto

kakigori kurpitsan kanssa

… tai pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä

japanilainen jälkiruoka kakigori -jäätelö

Yllätä vieraasi kotitekoisella kakigorilla mukissa

kakigori ajeltu jäätä Japanista

… tai kahvikuppeihin …

kakigori japanilainen jäätelö kahvimukeissa

Perinteisesti Matchan kanssa valmistettu Kakigori on juhlasi lopullinen kohokohta

kakigori -jäätelöä matchan kanssa