Tee seljanleipäsiirappi itse – nauti kesästä lasissa!

Ikuisen yleisen uskomuksen mukaan hyvät talon henget elävät seljanmarjapuussa. Tämän pitäisi olla totta, koska seljanmarja on erittäin terveellistä ja tuoksuvaa. Tästä voi nauttia erityisesti kesällä kotitekoisen seljasiirappisiirapin muodossa. Upeat valkoiset kukat kerätään touko- ja kesäkuussa, joten voit tervehtiä alkukesää raikkaalla ja herkullisella tavalla. Elderberry on aina ollut erittäin suosittu kotilääke. Sitä juodaan usein teenä vilustumiseen. Mustista hedelmistä valmistetaan hilloa, mehuja ja kakkuja. Sen korkea C -vitamiinipitoisuus tekee siitä erittäin suositun ja terveellisen juoman, jota nuoret ja vanhat aina suosivat.

Arvokkaita valkoisia kukkia korissa

Elderflower -siirappikukkien poimintakori

 Ensimmäinen askel oman seljasiirappisi valmistuksessa on itse asiassa kukkien poiminta. Tee se kestävällä tavalla valitsemalla parhaat kukat. Mutta yritä valita ne eri oksilta eikä vain yhdestä paikasta. Vanhin tarvitsee myös kukkia saadakseen arvokkaita hedelmiä myöhemmin.

On parasta käyttää saksia, jotta oksat eivät vahingoitu. Aseta kukat sitten korikoriin, kangaspussiin tai paperipakkaukseen. Älä käytä muovipusseja missään olosuhteissa. Tämä voi vain saada kukat hikoilemaan ja heikentää niiden terveellisiä ominaisuuksia. Huolehdi siitä, että kaikki poimitut kukat ovat auki, mutta eivät vielä kuihtuneita, koska tämä on tärkeää siirapin laadun kannalta.

Tältä näyttää täydellinen seljankukka

Elderflower siirappi poimia tuoreita kukkia terveenä

 On suositeltavaa valmistaa siirappi seuraavan 24 tunnin aikana. Siihen asti säilytä kukat viileässä, kuivassa paikassa.

Ota seuraavaksi iso kattila ja täytä se 1000 g raakasokeria. Lisää sitten 5 kupillista vettä ja lisää 1 tl sitruunahappoa. Jos haluat tarjoilla siirappia heti, voit jättää sitruunahapon pois. Näitä käytetään eräänlaisena luonnollisena säilöntäaineena.

Muutama ainesosa, muutama ruokailuväline – loistava tulos

Elderflower -siirappi kotitekoinen terveellinen vedenkeittoastia

Kuumenna sitten siirappi keskilämmöllä. Kun sokeri on täysin sulanut, anna nesteen kiehua vielä 5 minuuttia. Tänä aikana pese ja leikkaa orgaaninen sitruuna viipaleiksi. Poista sitten kukan varret ja aseta vanhin kukka ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon.

Lisää myös sitruunaviipaleet

Ruoanlaitto seljapuun siirappikukkia

 Kaada sitten kuuma siirappi päälle. Sekoita huolellisesti. Peitä hyvin teepyyhkeellä ja aseta kulho viileään, pimeään paikkaan, jossa se pysyy 3-4 päivää. Sekoita kerran päivässä. On tärkeää, että et jätä siirappia yhdessä kukkien kanssa yli 5 päivään, koska ne voivat sitten käydä.

Voit myös käyttää seulaa kukkien erottamisessa

Valmista kotitekoinen siipikarjan siirappi

Ota kukat pois siirappista. Tämän pitäisi nyt saada miellyttävä kultainen väri. Keitä seljapensassiirappia uudelleen muutaman minuutin ajan ja tänä aikana steriloit purkit siirapin säilyttämiseksi.

Sen sijaan, että keität nämä kattilassa, voit asettaa ne 150 asteeseen uunissaJätä ° C noin 15 minuutiksi

Valmista seljapensassiirappipurkit

 Nyt ei muuta kuin kaada kuuma siirappi steriloituihin purkkeihin. Sulje tiukasti. Siirappivarasto on mieluiten viileässä ja kuivassa paikassa. Siirappi säilyy hyvin ja syötävänä jopa vuoden. Kun siirappi on avattu, säilytä sitä jääkaapissa.

Maun mukaan voit sekoittaa seljapensassiirappia kuohuviiniin tai valmistaa sen limonadiksi. Joka tapauksessa se maistuu herkulliselta ja raikkaalta, ja voit todella kuvata sitä “kesäksi lasissa”.

Elderflower -siirappi sopii myös terveellisiin smoothieihin

Elderflower -siirappikukan smoothie -cocktail -kesä

Kesä unelma puutarhassa

seljapensassiirappi terveellinen mehu kesäjuoma

Raikkautta ja terveyttä yhdessä

Elderflower siirappi valmistaa terveellistä juomaa

Valitse ainesosat luomuviljelystä

Elderflower siirappi terve raakasokeri sitruuna

Mason purkki täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita

Elderflower siirappi kotitekoinen sitruuna terveellistä

Yllätä vieraasi herkullisella janonpoistajalla

Elderflower siirappi kesäjuoma sitruuna

Herkullinen lahja luonnolta

Elderflower siirappi valkoiset kukat lasipullo

Villi kauneus, joka antaa meille iloa ja terveyttä

Elderflower -siirappi poimii valkoisia kukkia

Elderflower siirappi juuri poimittu sitruuna vitamiineja


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80