Tiedätkö uuden superruoka Freekehin? – Hyödyllistä tietoa ja valmistusvinkkejä

Oletko kuullut viimeisimmästä Superfood Freekehistä? Jos vastaus on ei, seuraavat rivit ovat sinulle arvokkaita. Vieritä alas ja tutustu trendikkääseen superruokaan.

Vaikka freekeh on suhteellisen uusi länsimaisessa ruokavaliossa, se on ikivanha vilja, kuten quinoa, speltti, amarantti ja farro, jota on korjattu ruoana tuhansien vuosien ajan. Joten superruoka on ollut olemassa tuhansia vuosia, mutta vasta äskettäin se on ilmestynyt uusimmaksi superruoaksi ja kilpailee quinoan kanssa.

Uuden superruoan nimi on Freekeh

Superfood Freekeh viljakulho

Freekehillä on siis monia terveyshyötyjä. Erittäin korkeasta kuitupitoisuudesta alhaiseen glykeeminen indeksiin tämä vilja on yleensä hyvä keholle. Se voi parantaa näkösi ja sitä suositellaan myös, jos olet ylipainoinen.

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää superviljasta …

Viljatyyppi, jolla on monia terveysvaikutuksia

Superfood Freekeh vilja superfood

Kuten muutkin jyvät, se on runsaasti kuitua ja ruoansulatusta

Superfood Freekeh -viljalajit

Mikä Freekeh itse asiassa on?

Freekeh on vehnä, joka korjattiin ennen kypsymistä. Sitä verrataan quinoaan ja bulguriin, koska sillä on monia terveydellisiä etuja ja se sopii ruokavalioon samalla tavalla.

Syö terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio!

Superfood Freekeh -viljatyypit erilaisista superruoista

Miksi Freekeh on niin terve?

Vihreä vilja on täynnä kuitua, mikä tarkoittaa, että tunnet olosi täyteen pidempään. Se toimii myös prebioottina, joka stimuloi ruoansulatuskanavan hyvien bakteerien kasvua ja on vastuussa terveen suolistoflooran ylläpitämisestä.

Freekehissä on neljä kertaa enemmän kuitua kuin ruskeassa riisissä ja kaksi kertaa enemmän kuin quinoa, mikä tekee viljasta eräänlaista ihiruokaa, varsinkin kun kyse on sydänkohtausten ehkäisystä. Kuitupitoisen ruokavalion on osoitettu vähentävän sydänsairauksien ja useiden syöpien riskiä.

Luonnollinen prebiootti

Superfood Freekeh Cereal Valmista terveellinen ruokavalio

Lisäksi sillä on alhainen glykeeminen indeksi, mikä tarkoittaa, että sen energia vapautuu hitaasti, joten voit pitää sen käynnissä koko päivän. Ja Freekeh tekee hyvää myös silmillesi. Pakattu luteiiniin ja zeaksantiiniin, se tukee näköä ja silmien terveyttä.

Tämä superjyvä on myös runsaasti kalsiumia, rautaa ja sinkkiä.

Terveellinen ja maukas lounas

Superfood freekeh vilja terveellinen ruokavalio

Mitä nimi tarkoittaa?

Sana Freekeh lausutaan täsmälleen sellaisena kuin se on kirjoitettu (FREAK-keh) ja tarkoittaa arabiaksi “hieroa”.

Jyvät käyvät läpi savustusprosessin, jolla poltetaan siemeniä ympäröivät oljet ja akanat. Sitten jyvät puidaan ja raastetaan tasaisen värin ja maun saamiseksi.

Mistä voit ostaa sen?

Freekeh on saatavana verkossa ja terveysruokakaupoissa koko maassa. Se on alun perin peräisin itäiseltä Välimereltä, mutta sitä kasvatetaan nyt myös Australiassa, mikä vaikuttaa erittäin myönteisesti Down Underin maatalouteen. Superjyvä ei ole niin halpaa kuin riisi, mutta se ei myöskään ole niin kallista kuin luulisi, noin 4-5 euroa 500 grammaa kohden.

Yhdistä vihannesten ja keitettyjen munien kanssa

Superruoka Freekeh -viljasalaatti

Kuinka keittää freekeh?

Freekeh on helppo ja monipuolinen sisällyttää ruokavalioosi ja sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Käytä sitä kuten käyttäisit täysjyvätuotteita, kuten kvinoaa, ruskeaa riisiä, farroa, bulguria tai vehnää.

Jos pidät kaurapuurosta, kokeile sen sijaan lämpimiä freekeh -aamiaismuroja. Lisää keitetty freekeh salaatteihisi, käytä sitä kääreinä ja lisää se kotitekoisiin keittoihin.

Kypsennä ja mausta vain oman makusi mukaan

Superfood -freekeh -viljan, kuten riisin, kypsentäminen

Keitä vain jyvät pienellä liemellä ja lisää vihanneksia herkullisen ja ravitsevan aterian saamiseksi.

Se keitetään samalla tavalla kuin riisi. Kokkaamiseen sekoita 1 osa Freekehia ja 2,5 osaa nestettä (kuten vettä tai lientä) kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sitten keskilämmöllä 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä mieltymystesi mukaan.

hyvää ruokahalua!

Superfood freekeh viljasalaatti terveellinen ruoka

Tue immuunijärjestelmääsi terveellisillä superruoilla!

Superfood Freekeh -vilja ja vihreä salaatti