Laita suosikkikuvasi parrasvaloihin – näin se toimii

 Seinäsuunnittelu kuvilla: laita suosikkikuvasi parrasvaloihin 

Älypuhelimien ja digitaalikameroiden aikakaudella otamme jatkuvasti tilannekuvia, jotka sitten katoavat kiintolevyn syvyyksiin. Jopa erityisen onnistuneet nauhoitukset lomalta, perheen juhlista tai ystävien matkoista päätyvät yleensä tietokoneen kansioon ja herättävät sitten vähän huomiota. On upeita mahdollisuuksia laittaa kauneimmat kuvat parrasvaloihin kotona. Olipa kyseessä suurikokoinen kangas, luova kollaasi tai klassinen sarja – mielikuvituksella ei ole rajoja valokuvaseinien suunnittelussa.

Pientä valmistelua tarvitaan

Ensinnäkin, sinun pitäisi harkita, minkä teeman haluaisit nähdä seinällä: perhekuvia ruokasalissa? Maisemakuvia olohuoneessa? Kuvia kylpyhuoneessa? Kaikki on mahdollista, kunhan aiheilla on yhtenäinen tunnelma. Silloin kokonaisvaikutelma on harmoninen ja tunnet olosi kotoisaksi tässä huoneessa.

Kuvien lukumäärän ja koon on vastattava huoneen kokoa. Mitä pienempi huone, sitä suurempia kuvia voi olla – se luo tilaa. Sinun pitäisi kuitenkin rajoittua muutamaan aiheeseen. Suuret valokuvat sopivat myös suuriin huonekaluihin, jotta mittasuhteet ovat oikeat ja huonekalut eivät kuormita kuvia optisesti. Kuvien värien tulee vastata myös kalusteita.

Oikea materiaali

Aika on mennyt, jolloin suosikkikuviasi voitiin kehittää vain valokuvapaperille: Nykyään on lukemattomia prosesseja ja materiaaleja, jotka tekevät lomakuvista tai muotokuvista todellisia katseenvangitsijoita. Halvimmat vaihtoehdot ovat julisteet; korkealaatuinen kehystys antaa heille tyylikkään kosketuksen. Eri versioita löytyy esimerkiksi klo Lähikuva.

Toinen vaihtoehto on tulostus kankaalle, joka sopii erityisen hyvin maisemakuviin tai abstrakteihin aiheisiin. Vaihtoehtona ovat esimerkiksi Alu-Dibondissa olevat valokuvat Valkoinen seinä tarjouksia. Tällä tekniikalla kuvio on painettu alumiinilevylle, mikä tekee siitä erityisen kestävän. Esitykset vaihtelevat mattasta kiiltävään.

Kauneimmat ripustimet

Helpoin tapa on ripustaa suuret yksittäiset kuvat. Kun kiinnität, varmista, että kuva on suunnilleen silmien korkeudella. Poikkeukset kuitenkin vahvistavat säännön: Se voi näyttää yhtä hyvältä sijoittaa suuria kuvia seinän alaosaan. On parasta, että joku auttaa sinua asentamaan sen, jotta voit kokeilla erilaisia ​​muunnelmia lyömättä naulaa seinään joka kerta.

Varsinkin kun ryhmitellään useita kuvia, kuten klassinen Pietari roikkuu, kannattaa kokeilla järjestelyä etukäteen, jotta se ei lopulta näytä kaoottiselta. Jos kyseessä on kuvaseinä, on suositeltavaa laittaa suuret valokuvat keskelle ja ryhmitellä pienet niiden ympärille. Jos ulkokehyksen reunat ovat tasaiset ja kuvakehykset vastaavat toisiaan väriltään, saat harmonisen kokonaiskuvan.

Muita vaihtoehtoja seinän suunnitteluun:

  • Esitä valokuvat kuvapalkkeihin ja vaihda ne tarvittaessa
  • Aseta kuvat lattialle, sivulaudoille tai hyllyille
  • Ryhmittele monet pienet valokuvat suureksi kollaasiksi

Kuvan oikeudet:

Kuva 1: Flickr Vihreä jinkazamah CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 2: Flickr Studio Seinän maalausteline Wicker Paradise CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 3: Flickr Snapshorts of Home: Vosgesparis sisustus8 holly CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään

Kuva 4: Flickr Rakastan: Valkoiset tiiliseinät sisustus8 holly CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään