Pieni olohuoneen kertolasku: tilaa on taattu kaikelle

Olohuone on huoneiston huone, jossa vietämme suurimman osan ajasta. Tässä on meidän rentoutumispaikkamme ja koko perheen kohtaamispaikka. Mutta entä jos olohuone ei ole niin suuri kuin haluaisimme sen olevan? Artikkeli antaa vinkkejä pienen olohuoneen muuttamisesta todelliseksi tilansäästäjäksi.

Vaaleat värit ja pienet huonekalut saavat huoneen näyttämään suuremmalta

Pieni olohuoneen kertolaskutaulukko Joten kaikki varmasti löytää paikkansa2

Vähemmän on enemmän

Alfa ja omega saada pienet huoneet näyttämään suuremmilta ei täytä niitä, vaan valita muutama toiminnallinen kappale. Se auttaa käyttämään peilejä kohdennetusti. Jos esimerkiksi edessä on tilaa suurelle, seinäpeitteiselle peilipinnalle, tämä luo välittömästi suuremman tilan tunteen. Toisaalta silmä voi vaeltaa pidemmälle ja toisaalta se kirkastuu huomattavasti huoneessa. Peili heijastaa valoa.

Kirkkaita värejä

Se kuulostaa tylsältä, mutta se on kirjaimellisesti todistettu viisaus: valkoinen on paras seinän väri pieniin tiloihin. Jos valkoinen on liian tylsää sinulle, voit yhdistää vaaleita sävyjä. Se näyttää ilmavalta ja kirkkaalta. Erityisesti yhdistettynä peiliseiniin ja paljon valoa, kirkkaasti sisustetut huoneet näyttävät ystävällisiltä ja ennen kaikkea tilavammilta kuin ne ovat.

Käytä optisia temppuja

Vaaleat värit ovat ensimmäinen valinta pieniin huoneisiin. Mutta on myös muita vaihtoehtoja saada paras hyöty pieneltä alueelta. Parhaat temput ovat nämä:

 • Värikonsepti vedä läpi: Väri ei ole ratkaiseva, vaan johdonmukainen toteutus. Värikonseptiin voidaan sisällyttää vain muutamia värisävyjä, koska liian monet värit luovat levottoman vaikutelman.
 • Tummempia värejä voidaan käyttää myös pienissä huoneissa, jos värejä ei ole villi sekoitus.
 • Vaalea katto ulottuu huoneeseen.
 • Pitkät, kapeat huoneet näyttävät pienemmiltä, ​​jos etuosa on maalattu tummemmaksi.
 • Seinien ja katon tai seinien ja lattian pitäminen samalla värillä luo vaikutelman rauhallisuudesta ja yhtenäisyydestä.
 • Valoa heijastavat värit, esimerkiksi hopeanhohtoinen tai kultainen vaikutus, lisäävät kirkkautta.

Sohvan tulisi majoittaa mukavasti koko perhe

Pieni olohuoneen kertolaskutaulukko Joten kaikki varmasti löytää paikkansa1

Toimivat huonekalut selkeillä muodoilla

Kalusteet, joissa on selkeät linjat oikeassa koossa, sopivat täydellisesti pieniin huoneisiin. Oikea koko ei perustu vain käytettävissä olevaan tilaan, vaan myös säännöllisesti täällä oleskelevien ihmisten määrään ja aiottuihin toimintoihin. Toimiiko olohuone myös makuuhuoneena? Olisiko kotitoimisto sijoitettu tänne? Henkilökohtaisella budjetilla on myös rooli oikeiden huonekalujen valinnassa. Tässä suhteessa on tärkeää pohtia, mikä huonekalu sopii.

Kiinnitä huomiota toiminnallisuuteen

 • Edullinen kulmasohva, jossa on lyhyt tai pitkä ottomaani sekä nukkumisominaisuus, voi olla täydellinen ratkaisu pieniin huoneistoihin, joissa ei ole tilaa ylimääräiselle makuuhuoneelle. Tämä on helppoa lompakossa ja tarjoaa samalla maksimaalisen tilan. Matalat kulmasohvat tai kulmasohvat ovat ihanteellisia, koska ne eivät näytä niin massiivisilta. Täältä pääset sisään Kulmasohva halvalla löytö.
 • Rentoutustoiminnolla varustetut sohvat sekä säädettävät selkänojat ja jalkatuet ovat ihanteellisia istumaan mukavasti monta tuntia. Lähtöasennossa sohva on kompakti, ja sen piilotetut rentoutumisominaisuudet paljastuvat käytön aikana.
 • Huonekalut hyllyillä, laatikoilla ja taskuilla pitävät asiat siistinä. Sohvat, joissa on säilytystilaa istuimen alla, kaapit piilotetuilla työpaikoilla ja pöydät laatikoilla tarjoavat runsaasti tilaa astioiden säilyttämiseen. Tämä pitää huoneen siistinä ja olohuone näyttää tilavammalta.
 • Sivupöydät, jotka voidaan työntää toisiinsa eri korkeuksilla, voidaan työntää yhteen minimiin. Se säästää tilaa.
 • Pienet arkut sopivat myös monikäyttöisiksi huonekaluiksi. Ne tarjoavat runsaasti säilytystilaa sisällä, voivat toimia myös hyllynä tai käyttää rahiina.

Pieni olohuoneen kertolasku Pöydällä on siis tilaa kaikelle6

Vapaat alueet

Vapaat alueet saavat huoneen näyttämään suuremmalta. Vaikka on houkuttelevaa esittää heille kirjoja tai koristeita, tämä ei ole hyvä idea. Kaappien ja pöytien vapaiden alueiden lisäksi myös lattialla olevat vapaat alueet ovat tärkeitä. Sama pätee seiniin. Täällä on parempi ripustaa muutama kuva tai koriste -elementti seinälle ja jättää niiden ympärille runsaasti tilaa. Tästä syystä matalat lipastot tai sivulaudat ovat hyvä päätös, jos yllä oleva alue on suurelta osin vapaa. Näin pienet huoneet näyttävät suuremmilta. Jos olohuoneessa on matala katto, muotokuva voidaan venyttää.

Hylly tai kaappi kattoon

Jos tarvitaan paljon säilytystilaa, kapea lattiasta kattoon ulottuva hylly tai lattiasta kattoon ulottuva kaappi on paras. Tämä on paras tapa käyttää tilaa. Kaunis hylly, jota voidaan käyttää säilytyslaatikoiden tai -ovien säilyttämiseen palasien piilottamiseksi, on sekä koristeellinen että hyödyllinen. Lisäksi on mahdollista käyttää tasaseinäyksikköä, jossa on sisäänrakennettu televisio. Tällä tavalla voidaan yhdistää kaksi toiminnallista aluetta ja säästää tilaa.

Suunnittele lattia kauttaaltaan

Yleensä on hyvä idea olla keskeyttämättä lattiaa matoilla tai matoilla, jotta alue näyttää suuremmalta. Jos huoneessa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, sen edessä olevan terassin tai parvekkeen suunnitteluun on valittava lattiapäällyste, joka on lähellä olohuoneen ikkunaa. Näin pinta näyttää suuremmalta silmälle.

Jos mahdollista, lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita ei saa peittää verhoilla. Ne takaavat enemmän anteliaisuutta

Pieni olohuoneen kertolasku Pöydällä on siis tilaa kaikelle3

Vältä raskaita verhoja

Verhot tekevät huoneesta kodikkaan, mutta vaativat myös tilaa ja saavat huoneen näyttämään pienemmältä. Jos sen on oltava verho, läpinäkyvät, kevyet kankaat ovat paras valinta. Rullaverhot ja laskostetut kaihtimet vaaleissa väreissä sopivat myös yksityisyyden suojaamiseen. Mutta jos yksityisyyden suojaa ei vaadita ja näkymä on houkutteleva, verhot kannattaa laittaa päälle & Co tehdä ilman. Toisaalta huone kirkastuu, toisaalta silmä voi vaeltaa ja luodaan vaikutelma enemmän tilaa. Mitä enemmän luonnonvaloa ja mitä kirkkaammat ikkunat, sitä parempi.

Pieni olohuoneen kertolaskupöytä Joten tilaa on taattu kaikelle4

Pienet talon temput: portaat, taitettavat huonekalut ja väliseinät

Jokainen, joka on koskaan käsitellyt pieniä taloja, löytää sieltä monia fiksuja Temppuja pienten alueiden täydelliseen käyttöön. Hyvin pienille olohuoneille kannattaa harkita TV -kulman nostamista jalustalle. Se riittää, jos se on yksi 10 cm askel. Alusta tarjoaa runsaasti säilytystilaa huopia, kirjoja, sanomalehtiä ja paljon muuta varten.

Kapea taitettava pöytä tai taitettava konsoli seinälle voidaan tarvittaessa käyttää hyllynä. Tähän voi jättää naposteltavia ja juomia pitkiä iltoja katsellen televisiota. Jos hyllyä ei enää tarvita, se voidaan taittaa ylös tilan säästämiseksi.

Toinen temppu pienien talojen maailmasta on ulkonevassa seinässä. Ohut seinä piirretään varsinaisen seinän eteen 20-40 cm: n etäisyydelle. Sen takana on yllättävän paljon säilytystilaa vaikuttamatta olohuoneen toimivuuteen.

Pieni olohuoneen kertolasku Pöydällä on siis tilaa kaikelle7

Kuva 1: pixabay.com © jeanvdmeulen (CC0 Creative Commons)

Kuva 2: pixabay.com © nastya_gepp (CC0 Creative Commons)

Kuva 3: pixabay.com © StockSnap (CC0 Creative Commons)